Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony 15:29, 14 sie 2015

Do góry
olga80 napisał(a)
Witam.
Przeczytałam Twój wątek od początku do końca, zrobiłaś niezłą rewolucję w swoim ogrodzie. Brawo, bardzo mi się podoba i do tego wiele ciekawych informacji zdobyłam. Ogrodowisko podczytuję od 3 tygoni i zamierzam zostać na dłużej. Liczę również na pomoc. Pozdrawiam.

Witaj Olgo, bardzo miło mi Ciebie gościć. Niesamowite, ze chciało ci się czytać cały wątek. Ja próbowałam i utknęłam gdzieś na początku z braku czasu. A chciałam zrobić sobie notatki, gdzie jest co.
Ostatnio oglądałam moją wizytówkę 2014 i muszę przyznać, ze na koniec roku będę musiała zrobić nową. Wszystko się porozrastało, albo zmieniło. Ale zaczynam cieszyć się tym, co widzę, kiedy przysiadam sobie w ogródku z kubeczkiem kawy.
To jest ten moment, kiedy delektuję się kawką i widokami ogrodu, a nie lecę wyrywać źdźbeł zielska.
Dla Ciebie Olga:
Ranczo Edy 15:27, 14 sie 2015

Do góry
Już wiem co kupiłam Calocefalus browi-drut kolczasty rodem z Australii

Gabisiowy ogród...początki....:-) 15:22, 14 sie 2015

Do góry
gabriela_krajewska napisał(a)
Takie dziś okazje ustrzeliłam

3 LimeLighty i jedna Vanille Fraise, były jeszcze Anabell i Sundae Fraise

Wielkie dzieki za cynk zakupilam LimelLighty,Vanille Fraise i sundae Fraise u nastroche gorsze sadzoni ,ale urosna i na przyszly rok beda ladne
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:20, 14 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Joasiu, dziękuję za fotki stipy. Pozwolisz, ze je skopiuję do siebie, by dziewczyny mogły podejrzeć
Miłego dnia. I oby trochę zelżała temperatura

Bardzo proszę Iwonko
Zdjęcia specjalnie dla Was zrobiłam.
Upały nadal się utrzymują, włączyłam linię kroplującą pod tujami bo tam największa susza.
Z jednej strony domu mam troszkę cienia ale za chwilę i tu będzie słońce.

Ogródek Iwony 15:12, 14 sie 2015

Do góry
Joasiu, dziękuję za fotki, kopiuję tutaj, właśnie taką rozwichrzoną stipę widziałam u Ewy Bacowej, dlatego sobie myślę, że moja jeszcze nie gotowa

JoannA napisał(a)

Zrobiłam zdjęcia stipy z dojrzałymi do zbioru nasionami.

Wystarczy pociągnąć ręką za kłosy i nasionka zebrane.

Działka wkoło Lubczyka :) 15:11, 14 sie 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
Rzadko dodaję swoje zdjęcia na O. ale teraz muszę bo to mój pierwszy medal i chciałam się z Wami podzielić tą radością i satysfakcją
Brązowy medal Sił Zbrojnych w Służbie Ojczyźnie

Rany!!! Kasiu, podziwiam, och jak przyjemnie popatrzeć, wielkie gratki jestem z ciebie dumna i miłego urlopowania
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 15:08, 14 sie 2015

Do góry
Tak wyglądają u mnie hortensje lepsze, ale też porażone są vanilki Wywar ze skrzypu polnego zrobiony, następny wsad się moczy.

W dodatku jakis stwór pożera mi maliny w biały dzień. Czy to opuchlak?

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 15:03, 14 sie 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Dziewczyny jesień podobno ma być długa i ciepła.
Renia po co suszysz wrotycz jak on na wiosnę jako jeden z pierwszych rusza wiem bo żółwiowi rwę, zapamiętaj tylko gdzie rośnie i tak go z niczym innym nie pomylisz

Jutro goście, a w niedzielę planuję ogród botaniczny w Krakowie, ktoś się może wybiera?

Bardziej myślałam o suszeniu skrzypu polnego, ale wrotycz też nazbierałam, bo rośnie zaraz za miedzą gdzie kukurydzy nie opryskali. Trzyba wykorzystać Jak zaorają pole to nie wiadomo czy w przyszłym roku bede mieć w zasięgu ręki. A gdzie bede później chodzic i szukać

Ranczo Edy 14:58, 14 sie 2015

Do góry
Fotki z kropelkami sliczne.
Miłego weekendu
Na Łowieckiej 14:58, 14 sie 2015

Do góry
Z góry przepraszam Was za jakość zdjęcia ale słońce tak świeci, że wszystko wychodzi prześwietlone
Na zdjęciach aż tak bardzo nie widać różnic ale w rzeczywistości jest olbrzymia.. Nie wiem jak to pokazać...

W gałązkach też jest różnica. LL mają ich więcej ale cieńszych a PB zdecydowanie mniej ale bardziej dorodne, grube.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 14:47, 14 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Joasiu, czytam, ze u Ciebie też posucha.
Szkoda roślinek.
Czytam o ptaszkach. Dzisiaj schodziły na kamień do mojego ciurkadełka i piły wodę. Pewnie tam nagrzana, nie pomyślałam o tym. Jutro wymienię wodę, by miały świeżą.

Joasiu, dziewczyny się pytają u mnie, kiedy zbiera się nasionka z rocznej stipy. Wydaje mi się, ze jeszcze jest czas, ale się chcę upewnić...
Pozdrawiam

Iwonko,
roślinki mimo braku opadów mają się nieźle bo staram się codziennie podlać ogród.
A ptaszkom przed chwilą uzupełniłam zapasy świeżej wody.

Zrobiłam zdjęcia stipy z dojrzałymi do zbioru nasionami.

Wystarczy pociągnąć ręką za kłosy i nasionka zebrane.
Odcienie zieleni 14:46, 14 sie 2015

Do góry
Efffa napisał(a)

Zdjęcia na str72

Czy taras masz od południa? Jakoś mi to umknęło
Jeszcze by się przydało żebyś narysowała na tym planie gdzie wypadają granice działki
No i pokaż aktualne zdjęcie frontu
Działka wkoło Lubczyka :) 14:40, 14 sie 2015

Do góry
a od dziś URRRLOOOOOOOOOOOOOP
nananananana...
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 14:37, 14 sie 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)
No to faktycznie, przekichane z tym podlewaniem u mnie dziś była znów parówa i trzeba będzie podlewać. Musiało by z tydzień popadać, żeby wszystko doszło do siebie.

Podlewanie to tylko utrzymywanie roślin przy życiu. Musi popadać przez parę dni żeby przyroda się ożywiła.
Temu susza nie straszna, myślę że jest bardzo zadowolony z takiego tropiku. Zajęłam się ogrodem i zapomniałam go podlewać a ten zakwitł sobie w najlepsze
Nasz przydomowy ogródek 14:31, 14 sie 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Pięknie, jak zadbane, jak soczyście!!! zazdraszczam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 14:31, 14 sie 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Będzie płacz i zgrzytanie zębami przy rachunkach...u mnie podobnie...nie ma wyjścia trzeba lać

Zgrzytam zębami i leję Polinko
Kwiatuszka Ci zostawiam.
Działka wkoło Lubczyka :) 14:31, 14 sie 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
No Kasia gratuluję na pewno na niego zasłóżyłaś. Bardzo twarzowy ten mundure.Buziaki zostawiam☺Kwiatuszka masz odemnie

dziękuję za miłe słowa i komplementy
i za kwiatuszka
buziaczki :*
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:29, 14 sie 2015

Do góry
Ranczo Edy 14:26, 14 sie 2015

Do góry
zaszalałam hi hi

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:24, 14 sie 2015

Do góry
kitek81
Kasiu tez pozdrawiam, czekam deszczu ufff

Pszczółka
zaraz te 10 dni i nadal sucho; te nowe zakupione szlifowałaś? będziesz je malować jakoś? u ciebie rzeka w pobliżu, fajnie można się schłodzić i jest woda w razie co
żurawki Georgia Pech

Malgocha196

Małgosiu, jak Ty ogarniasz te donice!!!
Jula
pewniaki to Southem Comfort i Marmelade, taka stara bordowa odmiana, nic im nie jest, ale do tej pory żelazna była też Georgia Pech, niestety leży.

Wywalaj i sadź coś innego, ja moje wycięłam w kulki, te co na wyspach tnę formująco, tam mi nie przeszkadzają, ale czy potem tła ci nie będzie brakować? Może coś uformujesz, jakiś bonsaj? miskanty dawaj w dużych grupach, pomysł dobry, rosną świetnie i w cieniu i w słońcu i w półcieniu, mam w 3 takich miejscach
są u mnie 3 lata, na słońcu najszybciej rosną, te co przesadziliśmy ostatnio, ruszyły tez z kopyta

tu mam też

a tu przesadzone
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies