Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kacha123 08:58, 14 sie 2015

Gocha napisał(a)

Kasiu dziękuję Ale u Was to dopiero jest pięknie. Zazdroszczę tego cudnego basenu i klimatu śródziemnomorskiego. Buziaki

Dziękuję Ci Gosieńko! Przez ostatnie dni to nawet był tropikalny
Gocha 08:58, 14 sie 2015

Karol99 napisał(a)

Patrze na zdjęcia i nie widzę objawów suszy, przecież ślicznie jest
Trawnik u mnie też wysechl, ale plusem jest to, że po deszczach się szybko odbuduje.

Karolu mam nadzieję że przez tą suszę to moje rośliny nie padną bo staram się jak mogę i podlewanie codzienne po 3 godziny robi swoje. A trawnik mam nadzieję że sie zregeneruje. Pozdrawiam
Gocha 09:05, 14 sie 2015

Betka napisał(a)
Gosiu pięknie masz !!! Zazdraszczam kwiatów jeżówki wszystkie razem i każda z osobna piekna! Twoje kompozycje są cudne
Podlewanie daje efekty wcale nie widać ze u Ciebie susza !
Pozdrowionka zostawiam i macham macham

Beatko ja też jestem zauroczona jeżówkami i staram się co roku kupować jekieś nowe odmiany. Część tych odmianowych niestety nie przetrwała mi zimy. A część kupowana była w tym roku wiosną. Beatko najładniejsze i największy wybór był w centrum ogrodniczym w Puławach oczywiście na wiosnę. Niedawno do nich dzwoniłam i mieli jeszcze sporo jeżówek odmianowych ale tam dosyć drogie- chyba 16 zł. Kupowałam też w sklepach w Świdniku. I też jak tam niedawno byłam to mieli sporo ale takich może bardziej popularnych.
jankosia 09:17, 14 sie 2015

Gocha napisał(a)

Gosia, to jest prze-piękne!
Ewa777 09:52, 14 sie 2015

Gosiu, napisz mi nazwy jeżówek tych niskich (jak pamiętasz)
Betka 13:25, 14 sie 2015

Gosiu a byłaś w tym centrum ogrodniczym w lub. Wjeżdża się od. Kaliny, kiedyś tam był salon forda ?
Ewkakonewka 15:17, 14 sie 2015

Gosia po ile sadzonek jeżówek masz posadzone razem, czy to po jednej kępie jest?
Gocha 15:34, 14 sie 2015

jankosia napisał(a)

Gosia, to jest prze-piękne!

Dziękuję Monika. Nieskromnie powiem że mnie się też podoba ale też dlatego że tam tak gęsto że chwasty nie rosną a przynajmniej ich nie widać. Pozdrawiam
Gocha 15:41, 14 sie 2015

Ewa777 napisał(a)
Gosiu, napisz mi nazwy jeżówek tych niskich (jak pamiętasz)

Ewa nie znam wszystkich nazw tylko te kupowane na wiosnę tego roku. Te niskie to dwie odmiany :
żółta a później kwiaty jaśnieją- Cleopatra

i Butterfly Kisses- niziutka bardzo zwarta- dla mnie super- ciekawa jestem jak przezimuje
Gocha 15:43, 14 sie 2015

Betka napisał(a)
Gosiu a byłaś w tym centrum ogrodniczym w lub. Wjeżdża się od. Kaliny, kiedyś tam był salon forda ?

Beatko nie mam pojęcia o jakim Centrum mówisz. Nie znam tamtych rejonów. Ale jak wiesz o jakimś nowym Centrum Ogrodniczym to mi napisz dokładnie gdzie to jest. Buziaki