Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

olga80 09:46, 14 sie 2015

Witam.
Przeczytałam Twój wątek od początku do końca, zrobiłaś niezłą rewolucję w swoim ogrodzie. Brawo, bardzo mi się podoba i do tego wiele ciekawych informacji zdobyłam. ogrodowisko podczytuję od 3 tygoni i zamierzam zostać na dłużej. Liczę również na pomoc. Pozdrawiam.
victoriagos 10:07, 14 sie 2015

Witam

przydreptałam za Toszką - jak zwykle trzeba jej szukać po wątkach na naszych ogrodach

Przepraszam - Witam gospodynię.
Doczytałam o stipach. Moje już gubią nasiona, a są jednoroczne. Wysiały się z sadzonek matecznych które dostałam od Toszki. Matki nieprzyjęły się, za to dzieci są w najmniej spdziewanych miejscach. I nadal się pojawiają młode siewki. Z tego co zuważyłam nasionka jak są dojrzałe same się czepiają, skóry, ubrania, siersci zwierzaka i tak łaża po całym ogrodzie

Toszka - za to mój berberys - tzn TWOJ doniczkowy wypuścił liście, są jeszcze wypierdkami (przepraszam) ale są tzn że żyje uffff ulżyło mi.
JoannA 10:59, 14 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

Ilonko, Mirka tu zagląda, to pewnie się wypowie. Zapytałam się Joasi. Jutro fotkę zrobię zbliżenia z nasionkami. Może będzie co widać

Na fotkach Twojej stipy Iwonko widzę że jeszcze za wcześnie na zbiór nasion.
Jeszcze chwilę odczekaj.
Ja swoje nasionka zbieram nawet w listopadzie-grudniu.
A technika zbioru tak jak pisze Babka.
pozdrawiam
bacowa 12:11, 14 sie 2015

Dzisiaj raniutko pojechałam do ogrodniczego po bukszpan bo pies mi jeden zniszczył, były jeżówki te zwykłe w promocji, a że taniutkie to wziełam... pół bagażnika.Teraz będą 2 łany jeżówek , wziełam jeszcze margaretki .Na wszystko jeszcze dostałam fajny rabacik od Pani

Można fajnie zacząć dzień...można .
Iwk4 12:36, 14 sie 2015

No to masz Ewuniu dobry początek weekendu.
Pół bagażnika- spory łan
JoannA 14:49, 14 sie 2015

U siebie wrzuciłam fotki stipy z nasionkami dojrzałymi do zbioru. To dwuletnia stipa więc wcześniej zakwitła i nasionka już ma dojrzałe.
Iwk4 15:12, 14 sie 2015

Joasiu, dziękuję za fotki, kopiuję tutaj, właśnie taką rozwichrzoną stipę widziałam u Ewy Bacowej, dlatego sobie myślę, że moja jeszcze nie gotowa

JoannA napisał(a)

Zrobiłam zdjęcia stipy z dojrzałymi do zbioru nasionami.

Wystarczy pociągnąć ręką za kłosy i nasionka zebrane.

Iwk4 15:29, 14 sie 2015

olga80 napisał(a)
Witam.
Przeczytałam Twój wątek od początku do końca, zrobiłaś niezłą rewolucję w swoim ogrodzie. Brawo, bardzo mi się podoba i do tego wiele ciekawych informacji zdobyłam. Ogrodowisko podczytuję od 3 tygoni i zamierzam zostać na dłużej. Liczę również na pomoc. Pozdrawiam.

Witaj Olgo, bardzo miło mi Ciebie gościć. Niesamowite, ze chciało ci się czytać cały wątek. Ja próbowałam i utknęłam gdzieś na początku z braku czasu. A chciałam zrobić sobie notatki, gdzie jest co.
Ostatnio oglądałam moją wizytówkę 2014 i muszę przyznać, ze na koniec roku będę musiała zrobić nową. Wszystko się porozrastało, albo zmieniło. Ale zaczynam cieszyć się tym, co widzę, kiedy przysiadam sobie w ogródku z kubeczkiem kawy.
To jest ten moment, kiedy delektuję się kawką i widokami ogrodu, a nie lecę wyrywać źdźbeł zielska.
Dla Ciebie Olga:
Iwk4 15:30, 14 sie 2015

Pielenie i kopanie mnie uspokaja i wycisza. Odpoczywam umysłowo w ogrodzie. Tylko ta pogoda wykańcza, ale jeszcze troszkę
Dzisiaj siedziałam sobie w cieniu dębu pijąc kawkę i miałam takie widoczki, a motylki latały mi wkoło głowy

bacowa 15:31, 14 sie 2015

zeszłoroczna już sie nadaje do zbioru, młoda, tegoroczna jeszcze nie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies