Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 21:37, 18 kwi 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
I kwiatki jeszcze...

Wszystkie piękne kwiatki a te to nawet do kolorku na paznokciach się dopasowały. A może odwrotnie
Te tulipanki botaniczne moje serce skradły. Fajnie ci te tulipanki w donicy przezimowały. Czy ta donica stała cały czas na zewnątrz, dołowana była czy w jakimś zacisznym miejscu?

Cudna magnolia.
Ogród prawie romantyczny 21:37, 18 kwi 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Mam takie same , dziwny mi się ten kolor wydaje ale jak dziwny to jeszcze fajniej.

Lubię dziwne kolory jakoś w przyrodzie wszystkie, nawet te najbardziej jaskrawe kolory, nie rażą

Zakwitła magnolia susan.

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:35, 18 kwi 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Kiku jest cudna, taka pomponikowa

A co do magnolii, to chyba chciałabym większą niż Twoja obecnie, ale i nie, wiem ile sobie taką wycenią

Soulangeana tez przepiękna

Kasiu, zobacz TU u nas niedaleko, jak wpiszesz w wyszukiwarce Magnolia - poziom cenowy w zależnosci od odmiany i wielkosci.
To jest nasza lokalna szkółka, miewa naprawdę wypasione egzemplarze magnolii. Teraz są, oczywiście, najdrozsze, po kwitnieniu w czerwcu-lipcu ceny są bardziej przyjazne.
Do raju daleko - u Ewy 21:34, 18 kwi 2018

Do góry
Zaczyna magnolia Leonard Messel

i Genie pokazała kolorek

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:30, 18 kwi 2018

Do góry
Wiśnia cudna, też mam taką
Magnolia też śliczna
Ogród na piasku i z wielkim murem 21:29, 18 kwi 2018

Do góry

Ta magnolia ma tylk jeden kwiat, i chyba więcej się nie pojawi, ale wybaczam jej, bo posadzona w ubiegłym roku
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:13, 18 kwi 2018

Do góry
Dziękuję, że w życzeniach dla roślinek nie napisałaś nic o lekkiej dla nich ziemi , lecz o dobrej! Okularki włożyłam i magnolia mi sie podoba. Jak rozkwitnie, będzie super! Nie liczę kwiatków, ponieważ to nie dla mnie zadanie. Myślę tylko, że każdy cieszy.
Nie wiem co znaczy EE. Czy o tulipany chodzi? Tak czy owak piękna rzeczka tulipanów! Co znaczy EE?
Skarbonkowy ogródek 20:46, 18 kwi 2018

Do góry
Dziewczynki, help

Mecze się z ta moja magnoliowa. Próbowałam kulki ustawić na żywo ale mi nie wychodzi. Wiec GP ( wiem Toszka ze program do bani ale rysowac nie umiem )

Tak wygląda rabata z góry

Wymyśliłam coś takiego:

Po prawej stronie
Kulka na lizaku, następnie sesleria biała albo stella d'oro,
Pod magnolia tak jak było azalia ( choć zastanawiam się czy nie wykorzystać hortek (Toszka?)

Dalej znowu kulki ale tu nie wiem czy powtórzyć tez z lizakiem czy niska rodzinka z większej ilości.

Za tymi kulkami potrzebuje coś wysokiego żeby mi trochę zasłoniło przejście do części gospodarczo- warzywnej. Gracek a przed nim limka?

Wszystkie kulki podsadzone everillo

Co byście zmienili? Pomóżcie proszę bo jeszcze trochę te moje bukszpany postoją w worach to padną Musze je do końca tygodnia posadzić
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:34, 18 kwi 2018

Do góry
Jak to nie ma sprawy? Przecież fatygowałeś się, by odszukać fotki. Więc bardzo serdecznie jeszcze raz Ci dziękuję.
Patrzę na to Twoje drzewko i myślę, że tak pięknego okazu, to ja się chyba nie doczekam.
Magnolia śliczna. Ja mam dwie - gwiaździstą i Susan.
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 20:32, 18 kwi 2018

Do góry
Magnolia szaleje...
Ptasi gaj 17:39, 18 kwi 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ja też Tak mam. ..jak wchodzę do szkółki to rozum gdzieś ucieka. I widzę czego jeszcze nie mam.Co chciałabym. ..I zawsze coś tacham w ręku.
Ładne odmiany róż wybralas.
A przykoscielna magnolia przesliczna.wielka i kwiaty też chyba duże ?
Pozdrawiam

Aniu właśnie kwiaty nie są duże takie w sam raz ale podwójne masywne.

Połowa róż już posadzona
Teraz idę ciąć tsugi. Nie wyrabiam się. Wysadzala samo siejki sosen i brzoz do donic.
Ogród, mydło i powidło. 15:34, 18 kwi 2018

Do góry
Podziwiam ten twój migdalek.
No któregoś roku no przepadł.
I już nie kupowalam drugiego.
Magnolia piękna.
Tawulki teraz mają niepowtarzalne w kolorach przyrosty.
Pozdrowiki zostawiam.
Ptasi gaj 15:14, 18 kwi 2018

Do góry
Ja też Tak mam. ..jak wchodzę do szkółki to rozum gdzieś ucieka. I widzę czego jeszcze nie mam.Co chciałabym. ..I zawsze coś tacham w ręku.
Ładne odmiany róż wybralas.
A przykoscielna magnolia przesliczna.wielka i kwiaty też chyba duże ?
Pozdrawiam
Na huśtawce miło płynie czas... 14:59, 18 kwi 2018

Do góry
Zagajanka napisał(a)
Dla koloru dodaj js wysokie jeżówki.
Albo dalie, ale z nimi trochę więcej zachodu - chodzi o wykopywanie i przechowywanie.

No dalie to przez to wykopywanie odpadają, choć są bardzo ładne. Bym się jednak zarobiła w tym kamieniu. Jeżówki do przemyślenia, dopiero zaczynam się w nich zakochiwać Obowiązkowo różowe. Może się jednak okazać, że już same miskanty wypełnią mi tę pustkę.

Magnolia ma tyle pączków, a kwitną tylko dwa. Czyżby to ten nieszczęsny marzec je załatwił?
Skarbonkowy ogródek 14:46, 18 kwi 2018

Do góry
piękny cis
ja bym brała a Ty to nie wiem
magnolia sliczna
Skarbonkowy ogródek 14:34, 18 kwi 2018

Do góry
Dziewuszki, muszę się wytłumaczyć szybciutko ze mnie nie ma.

Zaczęłam od wczoraj nowa prace i choć siedzę przy komputerze to niestety czasu na zajrzenie na forum nie ma. Po pracy szybko coś zjeść i do ogrodu. Letnia pogoda się zrobiła wiec wszystko ruszyło i nie wyrabiam na zakrętach

Pytanie za 100 punktów Mam możliwość wzięcia (za przysłowiowe dziękuję) takiego

cisa. Musimy go dzisiaj wykopać i zabrać. Nie mam na niego ani planu ani przygotowanego miejsca. Brac i na szybcika miejsce wymyślać? Poradźcie proszę bo jak mam się szarpać z wykopaniem a on mi padnie to mnie mój eM ubije.

Magnolia wczoraj jeszcze w pakach a dzisiaj :

UrsaMaior napisał(a)

No to nie tajniacz się tak, tylko skrobnij czasem Ta moja żółto-biała to półkolista z kulkami bukszpanowym. Aktualnie ją przerabiam, buksy wyleciały, na ich miejsce wyszły kulki sosenkowe, evergoldy wyleciały, zastąpią je chyba bodziszki. Zostały białe jeżówki, Stelle, hakone, róże Pilgrim i kilka przetaczników/szałwii dla kontrastu. I dosadziłam morwę i białą magnolię. Bardzo lubię tę rabatę, ale faktycznie żółty jakoś mało popularny. A szkoda.

Odtajnię się, obiecuje
Widziałam te Twoje rewolucje ogródkowe i jestem pełna podziwu ze tak piękny ogród jeszcze zmieniasz.

Makusia napisał(a)
Asia co jak co, ale wybór to masz naprawdę spory. Ogrodnicze wyglądają na fajnie zaopatrzone.

Szkoda Martus ze za tym duzym wyborem nie idzie w parze gruby portfel A tak to tylko się irytuje

Kasia_CS napisał(a)
Ja z trawek jeszcze bym everillo zaproponowała - ona ładnie limonkow-żółta jest, lubi półcień a nawet zimą nie traci specjalnie na urodzie

Kasia, ta trawka cudna, cudniasta. Juz wiem czym podsadzę moje kulki

Toszka napisał(a)
Joasiu, Kasia ma rację - zapomniałam o Everillo. U ciebie będzie cudnie rósł i bez stresów, że przemarznie. to mój ulubiony carex.

Jedna moja uwaga. Ja bym zalecała umiar z żółtym. Wydaje mi się, że to powinna być dominująca biała rabata z dodatkiem żółtego. W takich proporcjach będzie niewymuszona elegancja. Jesli by zrobić w odwrotnych proporcjach to może być lekko "nadmiernie entuzjastycznie"

Pomimo pozorów białych kwiatów nie jest dużo, ale mozna coś wybrać

Veronicastrum virginicum Album - Przetacznikowiec wirginijski 'Album'

'Diamonds and Pearls' Astilbe, czyli tawułki
Tiarelle o białych jak mgła kwiatach
Białe napastnice
Floksy białe, serduszka "alba", verbena o białym kolorze

Toszko, trawka bardzo mi się podoba. Ona duza rośnie?

Co do kolorów na rabacie to właśnie myślałam żeby więcej białego było a żółty jako dodatek/ plama.
Astilbe urzekły mnie już kiedyś, mam na liście chciejstw.
Reszta tez cudna i bede szukac na nie miejsca ale nie wiem czy na tej rabacie.

Na razie mam problem z azalia bo nigdzie nie ma. Czym ew. zastąpić?

Kasia_CS napisał(a)
A może rutewka i swiecznica do przemyslenia? Rutewka biala jako cudna kwitnącamgielka, swiecznicw z kolei gdzieś na tyly można dac, bo wysokie i można stworzyć ciekawy kontrast kolorów liści i faktur

Kasiu, ta świecznica bardzo fajna. Podsunęłaś super pomysł.

Jak by to się komponowało?
Po prawej stronie duza kula bukszpanowa z rodzinka mniejszych podsadzonych everillo. Pod magnolia białe azalie w rozplenicy, po lewej stronie od magnolii 3- 4 mniejsze kulki z przodu podsadzone znowu everillo a na tyły świecznice albo naparstnice.
Czy za dużo wszystkiego?
Lawendowy zawrót głowy 13:49, 18 kwi 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
nooo Joluś żyjesz kochana
Fiduś do wymiziania a magnolia cudna

Kamilko usciski mocne .. ....wyłaże z czarnej dziury )))
Lawendowy zawrót głowy 13:48, 18 kwi 2018

Do góry
nooo Joluś żyjesz kochana
Fiduś do wymiziania a magnolia cudna
Lawendowy zawrót głowy 13:42, 18 kwi 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Bardzo ladne widoki na zdjeciach. Nic nie widac, ze cos nie ogarniete

Hej Ewus wiesz jak to zdjeciach ) ja mam jeszcze kilka traw do ciecia a grzie reszta L)) ale magnolia robi robote w ogrodzie ))
Lawendowy zawrót głowy 13:20, 18 kwi 2018

Do góry
Kochani bardzo bardzo serdeczni Was pozdrawiam . Piękna wiosna a w zasadzie lato zawitało. Po liczbie powiadomien widac ze praca wre wreszcie słoneczko i zielen.

Zrobiąm dzis kilka zdjęc chociaz ogrod słabo mam jeszcze ogarniety, za to kwitnace kwiaty ciesza oko. Dziekuje za odwiedziny bo wątek ostatnio mocno zakurzony ale moje kontakty z Wami prywatne za króre dziekuje pozwoliły mi sie ogarnac się w temacie ogrodowym. Buziaki dla wszystkich .

w tym roku zakwitła tylko jedna magnolia ale za to jak pieknie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies