Łucjo, z tego co widzę to ta wyprzedaż jest już zakończona. Mnie się udało. O różach, które zakupiłam od dawna myślałam, tylko nie wiedziałam, czy będzie dla nich miejsce. Przerabiam jedną z rabat i znalazła się dla nich miejscówka.
Catalinasdiary, witaj w moich progach. Zapraszam częściej

Ja jestem różo maniaczka, to zawsze coś wypatrzę.
Ewa777, Bardzo dziękuję. To jest magnolia Yellow Bird
Kindzia, w tamtym roku przyleciał do mnie pierwszy raz. W tym już go widziałam kilka razy.
Joasiu, faktycznie ogród jeszcze nie jest skończony, ale to co mam już mnie bardzo cieszy. Próbujemy małymi krokami doprowadzić bałagan po budowlany do jakiegoś lepszego stanu. Roślinki kocham to o nie dbam.
Dorota123, w tym roku floksami jestem oczarowana. Pięknie i długo kwitną.
Iwonko, to mój drugi zakup różany w tym roku. Poprzednie fajnie się przyjęły i ładnie rosną. Wiosną kilka moich róż zmieniło właściciela ze względu na kolorystykę, która nie bardzo mi pasowała. Coraz bardziej precyzuje mi się wizja ogrodu i dlatego wymieniam rośliny. Szykuję "aleję różaną" w tonacji biało- różowo- brzoskwiniowej. W większości będą tam róże wysokie. Iwoneczko, z róż chyba nigdy nie zrezygnuję. Jest koło nich troszkę pracy, ale sadze je grupami, wtedy szybciej się je oporządza. Myślę, że na te gorące i suche lata to dobra alternatywa, bo one głęboko się korzenią i nie wymagają częstego podlewania.
A to będzie aleją różana
Zaczyna zawilec majowy, który bardzo lubię
Nastaje czas azalii i rodków