Zmierzyłam rabatkę, rozrysowałam i plan jest taki, ale może być modyfikowany oczywiście:
Jest obwódka z bukszpanu 20 cm od linii trawnika, potem lawenda 60 cm dalej. Następne 60 cm i 4 krzewy róży Berolina (blado-żółta), potem do ogrodzenia zostaje 130 cm. tam chcę posadzić 3 Miskany przy samym ogrodzeniu, perovską i werbenę - tylko w jakiej kolejności dać?
Przed różami stipę. Tylko czy między różami i lawendą, czy przed lawendą pomiędzy? Teraz przy różach kiełkują tulipany. Pomocy !
Jeszcze raz fotka:
otóż to !! cała filozofia - podczas, gdy Ty jeszcze cieszysz oczy takimi widokami, ja już o nich tylko śnię a propos snów - jak to działa podświadomość - odkąd wiem, że w ogrodzie niewiele w tym sezonie zdziałam ze względu na mój stan - codziennie śnią mi się ogrody, całe mnóstwo kwiatów o niezwykle intensywnych kolorach niesamowite ! wiem, że niewiele zrobię to chociaż sny mi rekompensują
No i super! To już nic nie kombinuję z tymi bukszpanami. Ale trochę przeraża mnie opryskiwanie czy podlewanie florowitem bukszpanów czy innych roślin tak systematycznie, jak podają na opakowaniu, czyli chyba co dwa tygodnie, nie jestem pewna czy dobrze pamiętam. Ana, Ty tak podlewasz regularnie?
Jak dużo? Liczę się z odmładzaniem karp co 3 lata. Bo potem jest już chyba ciężko z wykopywaniem. Tym bardziej, ze tam będæ róże.
Ana, potrafisz mi to określić na podstawie twoich doświadczeń ?
wszystkie mi pomagały i pomagają w pracach ogrodowych gdzie ja jestem tam one Perliczki są te które maja biało czerwone maski na twarzach jak ja to mówię
Iwonko nie wiem czy ta rabata nie będzie za mała na taką 'fontannową' rabatę z zestawieniem tych roślin. Miskanty zabiorą bardzo dużo miejsca za 2-3 lata