Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

marta_d 20:14, 09 kwi 2015

pozdrawiam poświątecznie nie sposób ominąć jednego z ulubionych wątków, oświadczam iż jestem na bieżąco przyjemnie popatrzeć na rzekę krokusów, tym bardziej, że u mnie pozostało już tylko wspomnienie po nich teraz zaczynają szafirki się pokazywać

Ana Hakone nie jest zimozielona ??
ana_art 20:26, 09 kwi 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)

No i super! To już nic nie kombinuję z tymi bukszpanami. Ale trochę przeraża mnie opryskiwanie czy podlewanie florowitem bukszpanów czy innych roślin tak systematycznie, jak podają na opakowaniu, czyli chyba co dwa tygodnie, nie jestem pewna czy dobrze pamiętam. Ana, Ty tak podlewasz regularnie?
nie, nie podlewam co dwa tygodnie. Podlewam jak mi się przypomni, jak mam czas
ana_art 20:29, 09 kwi 2015

marta_d napisał(a)
pozdrawiam poświątecznie nie sposób ominąć jednego z ulubionych wątków, oświadczam iż jestem na bieżąco przyjemnie popatrzeć na rzekę krokusów, tym bardziej, że u mnie pozostało już tylko wspomnienie po nich teraz zaczynają szafirki się pokazywać

Ana Hakone nie jest zimozielona ??
u mnie krokusy ciągle kwitną zaraz pokaże jak rozkwitły na zawijasowej.
Hakone nie jest zimozielona, jak większość traw usycha na zimę
marta_d 21:05, 09 kwi 2015

z jednej strony to fajnie mieszkać w nieco chłodniejszym rejonie Polski u mnie krokusików jak na lekarstwo, a szkoda, bo w większych grupach prezentują się bardzo ładnie.
nie wiem co mi się ubzdurało, że to zimozielona trawa?!
ana_art 21:28, 09 kwi 2015

marta_d napisał(a)
z jednej strony to fajnie mieszkać w nieco chłodniejszym rejonie Polski u mnie krokusików jak na lekarstwo, a szkoda, bo w większych grupach prezentują się bardzo ładnie.
nie wiem co mi się ubzdurało, że to zimozielona trawa?!
zawsze trzeba widzieć te pozytywne strony
marta_d 21:45, 09 kwi 2015

ana_art napisał(a)
zawsze trzeba widzieć te pozytywne strony

otóż to !! cała filozofia - podczas, gdy Ty jeszcze cieszysz oczy takimi widokami, ja już o nich tylko śnię a propos snów - jak to działa podświadomość - odkąd wiem, że w ogrodzie niewiele w tym sezonie zdziałam ze względu na mój stan - codziennie śnią mi się ogrody, całe mnóstwo kwiatów o niezwykle intensywnych kolorach niesamowite ! wiem, że niewiele zrobię to chociaż sny mi rekompensują
nicol21 22:27, 09 kwi 2015

Piękne poletko irysków i krokusów
Pozdrawiam
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
ana_art 22:37, 09 kwi 2015

Aktualny widok za okienny w kuchni

ana_art 22:43, 09 kwi 2015

ana_art 22:46, 09 kwi 2015