Iwonko mogę zeskanować strony z książki, ale można również znaleźć instrukcje na te gwiazdki pod hasłem 'gwiazdki froebla' są nawet filmiki na Youtube jak wykonać krok po kroku. Łatwe i średnio pracochłonne. Po nabyciu wprawy 10-15 minut na jedną
Kasiu ja bym robił cały czas jakieś ozdoby bo lubię się tym bawić, ale nie moge zarzucić całego domu wiankami i stroikami, a rodzina już obdarowana. To była już chyba ostatni wianek/stroik w tym roku. Jeszcze tylko choinka brzozowa dla siostry i finito. No i docelowa choinka oraz girlanda na schodach.
Co do podkładu pod stroik to zrobiłem go w całości sam. Oj nakombinowałem się z tym troche

Zacząłem od prostokątu z grubego kartonu, lepsza byłaby cienka sklejka pomalowana na czarno bo nie była by poźniej widoczna, a karton trzeba było troszke z oków zamaskować. Następnie przykleiłem do okoła na krawędzi szyszki, w środek podwyższenie ze styropianu do którego przykleiłem 'kielszki' na świeczki. Następnie związałem po dwa pęczki gałązek brzozowych, pomalowałem na srebrny kolor i przymocowałem tak aby już po części zasłaniały to co nie powinno być widoczne, później pozostało wypełnić to ozdobami i gotowe

W sumie z 5-6 godzin nad tym spędziłem.