Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Grembosiowo 21:44, 11 gru 2014

Do góry
Ignaś zdecydowanie wyprzeda Muminka. na razie tylko 2

Wianek wcale nie jest skromy.. jest elegancki
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:03, 11 gru 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Hej, hej dziewczynki Jak ja Was uwielbiam

Ogród wysprzątany to dostał już ozdoby świąteczne
Wianek na płot

Tykwy na klon
Chyba dam im większe kokardy.

Jej jak pięknie u Ciebie! i jak świątecznie! Ja również jeszcze u Ciebie nie byłam, ale teraz będę zaglądać Mój klimacik poczułam
Mój nowy stary ogród 14:46, 11 gru 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)

Gosia ciemierniki marzą mi się w ogródku, będę wysadzała ,jeszcze dokupię
Dekoracje świąteczne podobają mi się najbardziej u kogoś. Ja nie bardzo lubię święta,a co za tym idzie dekoracje.W ubiegłym roku pierwszy raz wianek zrobiłam i postawiłam świeczniki i tyle całe dekoracje
Ale może jak baby się zbiorą i czynić będą cuda wianki, to się zarażę

Dorotko to ja mam podobnie. Nie przepadam za świętami a co za tym idzie nie lubiię za bardzo ozdób świątecznych. Zawsze mam dużą choinkę żywą i zawsze ja po nią jeżdżę i wybieram na plantacji i jest przy mnie ścinana. Wiem wtedy , że napewno jest świeża. Choinki nie lubię ubierać. Robi to mój M i czasami z Jaśkiem. Ale choinkę samą w sobie lubię i dosyć długo zawsze stoi właściwie do gromnicznej. Lubię kupować na choinkę co roku jakieś bombki nawet pojedyncze, takie nawet wolę, takie unikatowe. Mam też dużo ozdób słomianych i jeszcze duże bombki mam jeszcze z mojego domu rodzinnego takie które od zawsze pamiętam. Dom jest oświetlony lamkami i jeszcze są lampki na świerku przed domem. Ale świerk urósł i kolejny komplet lampek trzeba kupić. W domu nie stawiam nigdy żadnych ozdób i w pracy też nie lubię stawiać. Ja po prostu od świąt już czekam na wiosnę . Buziaki
Mój nowy stary ogród 14:21, 11 gru 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Dorotko gratuluję zakup ciemierników- ja niestety zapomniałam wstąpić ale pamiętałam , że gdzieś mam pojechać ale nie pamiętałam gdzie- sks a nie mówiłam. Pilotem jeszcze nie dzwonię ale pewnie niedługo zacznę. Muszę pozwiedzać L. może gdzieś znajdę te ciemierniki. Ewa rzuciła dobry pomysł. Powinnyśmy się spotkać na wiankowanie tak jak kiedyś baby spotykały się na kiszenie kapusty czy darcie pierza. To wtedy może i u mnie jakiś wianek zawisnąłby na płocie czy gdzie by sobie życzył. Ja sama nie bardzo mam natchnienie na robienie ozdób a w kupie raźniej. Buziaki

Gosia ciemierniki marzą mi się w ogródku, będę wysadzała ,jeszcze dokupię
Dekoracje świąteczne podobają mi się najbardziej u kogoś. Ja nie bardzo lubię święta,a co za tym idzie dekoracje.W ubiegłym roku pierwszy raz wianek zrobiłam i postawiłam świeczniki i tyle całe dekoracje
Ale może jak baby się zbiorą i czynić będą cuda wianki, to się zarażę
Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 14:21, 11 gru 2014

Do góry
Mój skromny wianek w tym roku:
Grembosiowo 14:18, 11 gru 2014

Do góry
Mój skromny świąteczny wianek w tym roku prezentuje się tak:

A takie spore bombki kupiłam do powieszenia w oknie:
Mój nowy stary ogród 13:22, 11 gru 2014

Do góry
Dorotko gratuluję zakup ciemierników- ja niestety zapomniałam wstąpić ale pamiętałam , że gdzieś mam pojechać ale nie pamiętałam gdzie- sks a nie mówiłam. Pilotem jeszcze nie dzwonię ale pewnie niedługo zacznę. Muszę pozwiedzać L. może gdzieś znajdę te ciemierniki. Ewa rzuciła dobry pomysł. Powinnyśmy się spotkać na wiankowanie tak jak kiedyś baby spotykały się na kiszenie kapusty czy darcie pierza. To wtedy może i u mnie jakiś wianek zawisnąłby na płocie czy gdzie by sobie życzył. Ja sama nie bardzo mam natchnienie na robienie ozdób a w kupie raźniej. Buziaki
Mój nowy stary ogród 11:54, 11 gru 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
No i super Mam i ja I powiem Ci, że dużo bardziej wolę je od gwiazdy betlejemskiej.
Jak tam wiankowałaś już? Przymierzamy się do kolejnego weekendu bo ten niestety choróbska nadal i się nie da, jak jakieś konkrety będą to będę wołać

O!!! właśnie byłam u ciebie, gruszki na wierzbie....tfu tykwy na klonie podziwiałam
wiesz, ja wszystkie dekoracje na ostatnią chwilę, nie wiem czy będzię jakiś wianek czy nie,jakoś zebrać się nie mogę .
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 11:42, 11 gru 2014

Do góry
Hej, hej dziewczynki Jak ja Was uwielbiam

Ogród wysprzątany to dostał już ozdoby świąteczne
Wianek na płot

Tykwy na klon
Chyba dam im większe kokardy.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:46, 11 gru 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Nie wiem gdzie kupić materiały? Na wianek....a ty gdzie kupujesz?

Odpisałam u ciebie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 06:38, 11 gru 2014

Do góry
Pięknie wykonałeś tej wianek muszę też w końcu coś pokombinować
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:33, 10 gru 2014

Do góry
Iwonko mogę zeskanować strony z książki, ale można również znaleźć instrukcje na te gwiazdki pod hasłem 'gwiazdki froebla' są nawet filmiki na Youtube jak wykonać krok po kroku. Łatwe i średnio pracochłonne. Po nabyciu wprawy 10-15 minut na jedną

Kasiu ja bym robił cały czas jakieś ozdoby bo lubię się tym bawić, ale nie moge zarzucić całego domu wiankami i stroikami, a rodzina już obdarowana. To była już chyba ostatni wianek/stroik w tym roku. Jeszcze tylko choinka brzozowa dla siostry i finito. No i docelowa choinka oraz girlanda na schodach.

Co do podkładu pod stroik to zrobiłem go w całości sam. Oj nakombinowałem się z tym troche
Zacząłem od prostokątu z grubego kartonu, lepsza byłaby cienka sklejka pomalowana na czarno bo nie była by poźniej widoczna, a karton trzeba było troszke z oków zamaskować. Następnie przykleiłem do okoła na krawędzi szyszki, w środek podwyższenie ze styropianu do którego przykleiłem 'kielszki' na świeczki. Następnie związałem po dwa pęczki gałązek brzozowych, pomalowałem na srebrny kolor i przymocowałem tak aby już po części zasłaniały to co nie powinno być widoczne, później pozostało wypełnić to ozdobami i gotowe W sumie z 5-6 godzin nad tym spędziłem.
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:08, 10 gru 2014

Do góry
kolejny wianek stworzyłam do przedpokoju....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:03, 10 gru 2014

Do góry
Nie wiem gdzie kupić materiały? Na wianek....a ty gdzie kupujesz?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:02, 10 gru 2014

Do góry
U mnie też szron, ale więcej - chyba dlatego że ja w polach bezkresnych.....może i ja zrobię wianek? Przymierzam sie na razie....bo w sklepach te gotowe faktycznie nic specjalnego.....
Ogródek Anity 21:57, 10 gru 2014

Do góry
justi napisał(a)
Anitko wianek i na metalowe drzwi da się zawiesić, tylko trzeba kawałek żyłki wędkarskiej. Dwa usiory robisz na wianku z tej żyłki i na rogi drzwi zakładasz. Nie wiem jak to napisać.
Mozna też dwa wianki dla równowagi po obu stronach drzwi.

edit: narysowalam usiory usunę jutro to foto

Fajny sposób- może jednak i u mnie wianek,zagości !?
Dziękuje ci bardzo!
Mały ogródek Eli 19:16, 10 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Witaj Elu, śliczne u ciebie są te dekoracje Nie dziwię się, że wianek zostaje w salonie. Śliczny jest I te renifery - mniam. Gdzie je zdobyłaś

Iwonka, juz wyslalam namiary
Pozdrawiam
Jurajski Ogród 18:44, 10 gru 2014

Do góry
Pokażę część moich samodzielnie wykonanych dekoracji świątecznych:

(tylko podkład pod wianek i faszyna pod obrazek była kupiona)

Lawendowy zawrót głowy 18:27, 10 gru 2014

Do góry
Wianek wyszedł świetnie - i oboje mamy turkus na święta
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:46, 10 gru 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

to wejście, jak najlepsza ilustracja do bajki.

Danusia, ten Twój wianek szary, co był oparty o coś - z czego on jest?
Może blondynce spraj niepotrzebny?

On nie był szary a jasnobrązowy, nie odcina się na tle drzwi Był z winobluszczu. Teraz się błyszczy na srebrno wywalę normalnie zrobię z zielonego.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies