Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój nowy stary ogród

Mój nowy stary ogród

dorciabe 10:25, 11 gru 2014

lojalna_ napisał(a)
Historie niezłe paczki i telefon hihihi ...ja to szukam czegos co mam w rece ....oj niezle

Pozdrawiam włascicielke

Jola no powitać
kiedyś w sklepie przy kasie szukałam portfela w torbie, torba przepastna, typowa babska, już prawie słabo mi się robiło, że zaginął......a miałam go w ręce

ciekawe czy to tylko babkom się zdarza? czy faceci też tak mają, tylko się nie przyznają?

Odpozdrawiam
dorciabe 10:39, 11 gru 2014

Melduję,że zakupiłam ciemierniki dwa ostatnie z L na razie stoją w osłonkach, wiosna pójdą do ogrodu

Moje róże mają poobrywane listki, a ja dłonie mam w opłakanym stanie po tej operacji
kopczyki niestety nie zrobione
Ewkakonewka 11:33, 11 gru 2014

No i super Mam i ja I powiem Ci, że dużo bardziej wolę je od gwiazdy betlejemskiej.
Jak tam wiankowałaś już? Przymierzamy się do kolejnego weekendu bo ten niestety choróbska nadal i się nie da, jak jakieś konkrety będą to będę wołać
dorciabe 11:54, 11 gru 2014

Ewkakonewka napisał(a)
No i super Mam i ja I powiem Ci, że dużo bardziej wolę je od gwiazdy betlejemskiej.
Jak tam wiankowałaś już? Przymierzamy się do kolejnego weekendu bo ten niestety choróbska nadal i się nie da, jak jakieś konkrety będą to będę wołać

O!!! właśnie byłam u ciebie, gruszki na wierzbie....tfu tykwy na klonie podziwiałam
wiesz, ja wszystkie dekoracje na ostatnią chwilę, nie wiem czy będzię jakiś wianek czy nie,jakoś zebrać się nie mogę .
Ewkakonewka 12:00, 11 gru 2014

To ja Cię znajdę jak już to wiankowanie u mnie będzie
dorciabe 12:22, 11 gru 2014

Ewkakonewka napisał(a)
To ja Cię znajdę jak już to wiankowanie u mnie będzie

Znajdź mnie
Gocha 13:22, 11 gru 2014

Dorotko gratuluję zakup ciemierników- ja niestety zapomniałam wstąpić ale pamiętałam , że gdzieś mam pojechać ale nie pamiętałam gdzie- sks a nie mówiłam. Pilotem jeszcze nie dzwonię ale pewnie niedługo zacznę. Muszę pozwiedzać L. może gdzieś znajdę te ciemierniki. Ewa rzuciła dobry pomysł. Powinnyśmy się spotkać na wiankowanie tak jak kiedyś baby spotykały się na kiszenie kapusty czy darcie pierza. To wtedy może i u mnie jakiś wianek zawisnąłby na płocie czy gdzie by sobie życzył. Ja sama nie bardzo mam natchnienie na robienie ozdób a w kupie raźniej. Buziaki
dorciabe 14:21, 11 gru 2014

Gocha napisał(a)
Dorotko gratuluję zakup ciemierników- ja niestety zapomniałam wstąpić ale pamiętałam , że gdzieś mam pojechać ale nie pamiętałam gdzie- sks a nie mówiłam. Pilotem jeszcze nie dzwonię ale pewnie niedługo zacznę. Muszę pozwiedzać L. może gdzieś znajdę te ciemierniki. Ewa rzuciła dobry pomysł. Powinnyśmy się spotkać na wiankowanie tak jak kiedyś baby spotykały się na kiszenie kapusty czy darcie pierza. To wtedy może i u mnie jakiś wianek zawisnąłby na płocie czy gdzie by sobie życzył. Ja sama nie bardzo mam natchnienie na robienie ozdób a w kupie raźniej. Buziaki

Gosia ciemierniki marzą mi się w ogródku, będę wysadzała ,jeszcze dokupię
Dekoracje świąteczne podobają mi się najbardziej u kogoś. Ja nie bardzo lubię święta,a co za tym idzie dekoracje.W ubiegłym roku pierwszy raz wianek zrobiłam i postawiłam świeczniki i tyle całe dekoracje
Ale może jak baby się zbiorą i czynić będą cuda wianki, to się zarażę
lojalna_ 14:23, 11 gru 2014

Jakie slicznosci w okienku ...mnie doszły upadki przerózne gapiostwo czy starosc jakas mnie dopada bo ze skleroze mam to wiem hihihi
Gocha 14:46, 11 gru 2014

dorciabe napisał(a)

Gosia ciemierniki marzą mi się w ogródku, będę wysadzała ,jeszcze dokupię
Dekoracje świąteczne podobają mi się najbardziej u kogoś. Ja nie bardzo lubię święta,a co za tym idzie dekoracje.W ubiegłym roku pierwszy raz wianek zrobiłam i postawiłam świeczniki i tyle całe dekoracje
Ale może jak baby się zbiorą i czynić będą cuda wianki, to się zarażę

Dorotko to ja mam podobnie. Nie przepadam za świętami a co za tym idzie nie lubiię za bardzo ozdób świątecznych. Zawsze mam dużą choinkę żywą i zawsze ja po nią jeżdżę i wybieram na plantacji i jest przy mnie ścinana. Wiem wtedy , że napewno jest świeża. Choinki nie lubię ubierać. Robi to mój M i czasami z Jaśkiem. Ale choinkę samą w sobie lubię i dosyć długo zawsze stoi właściwie do gromnicznej. Lubię kupować na choinkę co roku jakieś bombki nawet pojedyncze, takie nawet wolę, takie unikatowe. Mam też dużo ozdób słomianych i jeszcze duże bombki mam jeszcze z mojego domu rodzinnego takie które od zawsze pamiętam. Dom jest oświetlony lamkami i jeszcze są lampki na świerku przed domem. Ale świerk urósł i kolejny komplet lampek trzeba kupić. W domu nie stawiam nigdy żadnych ozdób i w pracy też nie lubię stawiać. Ja po prostu od świąt już czekam na wiosnę . Buziaki