Witajcie !!
To też duużo przeszłaś i masz co wspominać.
O tak życie rządzi sie swoimi prawami i nieprzewidywalnymi sytuacjami.Zaskakuje nas niejednokrotnie,Ale jakoś dajemy radę.
I ja mam nadzieję.że uporamy sie ze wszystkim.
Ja też mam długi,, i różne problemy.
Ale rodzinę i to jest bezcenne.Reszta z czasem się zmienia.
Ten ogród wymaga duuuzo pracy.ale mam nadzieję,że dam radę .
mam nowy ogród ,, raczej do tworzenia
Skoro tak chcesz to patrz, nic kolorowego, zieleń i, pusta i śmietniki .
Pracy,ża hoo hooo .Daję sobie 3 lata i będzie ładnie
Ale jak na razie ma totalny bałagan jeszcze mam nie okiełzany .Książek i przyborów , zeszytów różnych jeszcze dla synia najmłodszego ( 3 gimnazjum) nic nie kupiłam Czasu i tak mi brakowało.a teraz dłużej na dojazdy do pracy , na zakupy, bo sklepy nie przy nosie jak tam miałam.ale cóz,, z czasem chyba się przyzwyczaję
bałagan wszędzie.Ale cóż można zrobić rankiem i późnymi wieczorami ?
Trudno, może jeszcze z miesiąc i będzie lepiej.
Jak widać po-delektować się nowym ogrodem jeszcze nie ma co.ale coraz więcej rodzi się pomysłów,Już kilka roślinek kupiłam do niego Hortensję limelight, 2 jezówki NN.Wrzos.
Rzut na nowy teren - bałagan , i nic więcej
jest jakiś skalniak, a raczej podstawa, resztę trzeba stworzyć i jedna odmian funki w kilku sztukach, do przesadzenie trochę
Jest jakaś róża( na działce znalazłam ze 3. czy 4) i tawuła ??
Ostróżka, mimo, że musiałam ją ściąć do samej ziemi (do zera) pięknie odbiła i przymierza się do powtórnego kwitnięcia.
Mimoza (nawłoć pospolita) pokazała żółte chmurki, do których przylatują chmary os i innych owadów. Wciąż się zastanawiam czy ją zostawić na działce czy wyrzucić...
Może przesadzić pod płot? Jak myślicie?
Hortensja kończy kwitnienie.
Niestety większość kwiatów, w czasie ostatnich upałów brzydko zaschła i musiałam je wyciąć. Wszystkie kwiaty były jasno różowe a jeden jasno fioletowy. Ten króluje do dziś, wytrzymały jakiś
Alu Alu Ewcia wdepłam i zaznaczam że już przykleiłam oko do hortki prawie na pniu super historia i obrzeże z przewrotnika fajny pomysł bardzo go lubię tylko zastanawiam się jaki duży u Ciebie wyrósł bo u mnie musiałam przesadzić kolosa a tu proszę blisko siebie jeden przy drugim uwielbiam robić na nim fotki kropelkowe Buziole zostawiam i kwiatucha na powitanie kuszenie zawilcem
Zapraszam na spotkanie na wykładzie o zakładaniu i metamorfozie ogrodu (pokaz ze zdjęciami) 12.40-13.15
Zakładanie ogrodu. Dwa światy - ogród od początku i metamorfoza istniejącego ogrodu.