Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

nicol21 21:48, 26 sie 2015

Ładne te kwiatki Twoje!
Widzę, że my to w pełen luksus się przeprowadziliśmy Była łazienka zupełnie skończona i jeden pokój który był kuchnio-ubieralnio-przechowalnią, no i w drugim pokoju zupełnie gołym ale z podłogą mieliśmy rozłozone łóżko. A myślałam że mieliśmy źle Już tak nie będę myśleć
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
anabuko1 23:58, 26 sie 2015

rozark napisał(a)
miłego dnia

Oj Reniu.Chociaż nie zdążyłam przeczytać twoich życzeń .To dzień był udany.Także dziękuję za miłe przesłanie .Tobie życzę miłej nocki i dobrego następnego dzioneczka

Kawa 08:19, 27 sie 2015

udanego dnia
macham
anabuko1 10:35, 27 sie 2015

Kawa napisał(a)
cudnie co innego można napisać...
miodzio

Kawa napisał(a)
udanego dnia
macham

Dzięki Kamiluś
tobie tez życzę dobrego dnia.Ja mam wolne i jeszcze rozpakowuję rzeczy, wnoszę , ustawiam itp.Kupiłam też 2 jeżówki, winorośl, wrzos i hortensję do nowego ogrodu.Trzeba będzie też je gdzieś posadzić.Ale to już przyjemna sprawa.a wieczorkiem jeszcze na działeczkę trzeba skoczyć.zobaczyć co tam się dziej

sylwia_slomc... 10:54, 27 sie 2015

Ania piękne fotki cudnych kwiatuchów, jak Ty to zrobiłaś, że wszystko kwitnie, u mnie susza spowodowała, że przekwitały momentalnie, a wody lałam ile zdołałam zanieść w konewce, dużżżżo tego było.
Bogdzia 22:41, 27 sie 2015

Taki trudny budowlano-remontowy czas fajnie sie po latach wspomina.
anabuko1 07:30, 29 sie 2015

Edyta10 napisał(a)
Aniu czytam o przeprowadzce, nie martw się dasz radę, zobacz ile masz wiedzy dzięki O. stworzysz przepiękny ogród kwiatuchy masz cudne, jeżówki piękne a Limka cudna, to moja ulubienica

Mala_Mi napisał(a)

A komu kredyt nie daje w kość Jak jeszcze problemy z pracą, ze zdrowiem

Nie jesteś sam w tych dylematach

Szukaj pozytywów...ja ciągle to robię.. inaczej bym w już dawno wylądowała w wariatkowie..

Ogród przy swoim domu to coś co powinno cieszyć, nawet jak jest pusto i niczego nie ma. My przeprowadziliśmy się na budowę, by nie marnować czasu na dojazdy.. dawało to prawie 2 godzinny dziennie zysku. Zima w nieogrzewanym domu, z dziurą w dachu zatkanym folią.. bez mebli, spanie na materacu, pracuję w domu wiec praca w czapce, rękawiczkach i kurtce puchowej.. Przenieśliśmy się na budowę by porobić więcej w domu i ogrodzie po pracy.. i tak zostaliśmy Na mieszkanie jeździliśmy tyko po brakujące przedmioty. Dzięki temu ogród zaczął się tworzyć.. a niedogodności wspominamy na wesoło .

Edit.. woda w instalacji padła..a szlam do szpitala wiec nawet nie miałam jak się umyć, skorzystałam po przyjęciu szybko ze szpitalnej łazienki

Witajcie !!
To też duużo przeszłaś i masz co wspominać.

O tak życie rządzi sie swoimi prawami i nieprzewidywalnymi sytuacjami.Zaskakuje nas niejednokrotnie,Ale jakoś dajemy radę.
I ja mam nadzieję.że uporamy sie ze wszystkim.
Ja też mam długi,, i różne problemy.
Ale rodzinę i to jest bezcenne.Reszta z czasem się zmienia.
Ten ogród wymaga duuuzo pracy.ale mam nadzieję,że dam radę .
mam nowy ogród ,, raczej do tworzenia
Skoro tak chcesz to patrz, nic kolorowego, zieleń i, pusta i śmietniki .
Pracy,ża hoo hooo .Daję sobie 3 lata i będzie ładnie
Ale jak na razie ma totalny bałagan jeszcze mam nie okiełzany .Książek i przyborów , zeszytów różnych jeszcze dla synia najmłodszego ( 3 gimnazjum) nic nie kupiłam Czasu i tak mi brakowało.a teraz dłużej na dojazdy do pracy , na zakupy, bo sklepy nie przy nosie jak tam miałam.ale cóz,, z czasem chyba się przyzwyczaję
bałagan wszędzie.Ale cóż można zrobić rankiem i późnymi wieczorami ?
Trudno, może jeszcze z miesiąc i będzie lepiej.

Jak widać po-delektować się nowym ogrodem jeszcze nie ma co.ale coraz więcej rodzi się pomysłów,Już kilka roślinek kupiłam do niego Hortensję limelight, 2 jezówki NN.Wrzos.

Rzut na nowy teren - bałagan , i nic więcej

jest jakiś skalniak, a raczej podstawa, resztę trzeba stworzyć i jedna odmian funki w kilku sztukach, do przesadzenie trochę

Jest jakaś róża( na działce znalazłam ze 3. czy 4) i tawuła ??

anabuko1 07:33, 29 sie 2015

eda napisał(a)

Aniu powodzenia utulam i będzie dobrze siadaj w fotel i nogi do góry Buziaki zostawiam Piękne kwiecie kwitnie u Ciebie miałaś deszczu ? u mnie wczoraj spadło dziś znów słońce ale już nie takie palące

Oj z ta przeprowadzka to tylko wszędzie rozgardiasz
Deszczu miałam tylko ciuteńkę,pokropiło i na tym się skończyło dalej susza.
Vanilke mi przypaliło,reszta może być Jeżówki w większości ok,Ze 2 tez podpieczone te , które rosną bardziej na słońcu

Od ulicy osłaniają wysokie tuje

I na razie tyle- druga strona ogrodu- działki jest katastroficzna
anabuko1 08:48, 29 sie 2015

kitek81 napisał(a)
ale hortensje czadowo Ci kwitną, jak z resztą cała reszta

Hortensje , się trzymają jakoś .
coraz mniej bujnych kwitnień.Nawet marcinki podsuszone, może jeszcze odbiją .

Hortensja Bobo - przysypałam gałązkę. może się ukorzeni.Byłaby do nowego ogrodu.
Każdej już swojej gałązkę przysypie. zobaczymy co z tego będziee.a jak nie to na wiosne spróbuję z patyczkami.Bo w nowym ogrodzie to sporo przydałoby sie takich hortensji.

Chyba ostanie

Liliowiec Kwanso - zawsze kwitnie późno
jona 10:34, 29 sie 2015

Ania, Twój nowy ogród ma spore rośliny i to fajna baza . Uporządkujesz go po swojemu i uwiniesz się z tym szybciej niż myślisz. Mam wrażenie, że lepiej teraz będzie rozmnażać hortensje robiąc szczepki z gałązek i wstawiając je do wody (ziemia jest sucha i może być trudno ukorzenić się gałązce). Albo wykorzystaj oba sposoby, sadzonek jak mówisz potrzebujesz dużo