Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hortensjada 11:18, 19 lip 2015

Do góry
Dzisiejszy spacer, ciągle z niepokojem patrzę w niebo bo było ostrzeżenie dla naszego rejonu przed gradobiciem ( na szczęście nawet deszczyk nie popadał) . Piesek też mi chętnie towarzyszył

Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:13, 19 lip 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Nieogrodowiskowo, to Mała MI, chociaz absolutnie nie wyglada, jest cudną babcią. Zazdrość wielka. Synowa po rękach pewnie całuje

Pozory mylą..... lubię dzieci a do dzieci duuuuużo musztardy....
Synową mam fajną, nie narzekam.. mam nadzieję, że w drugą stronę jest podobnie.
A wnusia mam raz na jakiś czas.. druga babcia ma go do pilnowania. A ja mam go do zabawy.....

Zaraz mi się focie skończą..

Hortensji nadszedł czas

Hortensjada 11:13, 19 lip 2015

Do góry
Pawlus napisał(a)
Już kilka razy odwiedzałem ogród ale nigdy wpisu nie zostawiłem. A przecież jestem fanem hortensji i ostatnio sadzę je wszędzie

Masz prawdziwy hortensjowy raj.

Chciałem kupić sobie Strong Anabelle. Masz je? Też leżą po deszczu?

Pozdrawiam

Sorki, że odpowiadam dopiero teraz ale ćwiczę silną wolę- ogrodowisko tylko 2x w tygodniu bo inaczej dom odłogiem leży
Polecam Strong Anabelle, wyraźnie wyższa i większe kwiaty, oczywiście też się pokłada, chociaż im starszy krzak to pędy sztywniejsze

Mały ogród Kasi 11:12, 19 lip 2015

Do góry
Portret flamingo dla Tesski

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 11:10, 19 lip 2015

Do góry
rozark napisał(a)
jest tam cała kolekcja liliowców i rabaty trawiaste

i takie cudo też

Kondzio tu się wzbraniał przed zdjęciami twierdząc, że nie zdążył tu wyplewić ale w końcu dał się ubłagać

Ale suuper.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:09, 19 lip 2015

Do góry
Zeta napisał(a)
Te nasze mordziaki.....mój też jest zadziorny jak mówię...nie..... To on mówi nununu i dalej to robi ,.....ostatnio ulubione zajęcie wjeżdżanie taczką we wszystkie rośliny.....straaaasznie fajne......no chyba że psy wypuszczone to wtedy wjeżdżam taczką w psy.....tez fajna zabawa......no i co zrobić ...no w pupę dostał....ale pampers amortyzuje hahaha....i tylko się zaśmiał...... Taki to urok dzieci......ale wiadomo babcia zawsze pozwoli...
Pięknie u Ciebie Ania.....ogrom pracy ale teraz odpoczywajcie z mężem...(pozdrawiam).... Bo wiesz że zdrowie najważniejsze....teraz cieszcie się wnuczkiem ( wnuczkami) i korzystajcie z leżaków....pifffko ....miłe widziane

Babcia na mniej pozwala niż mama Wiem ile zachodu trzeba by urosło Ja taka nietypowa babcia Jak przedwczoraj klapsa dostał to teraz specjalnie tarmosi trawy.. złośliwa bestyjka... po babci chyba to ma .. Ale po wczorajszej akcji nafochania się to do dziś leżę ze śmiechu . Małe to a takie cwane...

Tali Lucifer z piekła rodem .. a z taczką też tak ma.. kwiatki płatki lecą aż miło, a jak patrze od razu udaje że wącha.. ale jak wącha... prawdziwy koneser

Kwiaty z ogródka Marty :) 11:09, 19 lip 2015

Do góry
marta_d napisał(a)
dzięki dziewczynki choć czasu mam niewiele na ogródek, czasem zrobię jakieś fotki, generalnie nie ma się u mnie czym zachwycać, prace i różne modernizacje ogrodowe stoją w martwym punkcie i chyba ruszą dopiero w przyszłym roku..oby.. kilka wolnych chwil i nowe foteczki gotowe

Zachwyciły mnie te kompozycje w donicach. Piękne.
Moja codzienność - ogród Oli 11:07, 19 lip 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Ensata, Gabi, Gosia dla Was grab dziś od przodu

Ale boska fotka
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 11:06, 19 lip 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
I niemiłe odkrycie. Żółknie kulka. Może podeschła, sucho ostatnio mocno było. Podlałam ją z odżywką do bukszpanów, zresztą wszystkie podlałam siłą rozpędu.

A może za sucho miał
Rośnie w słońcu?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:05, 19 lip 2015

Do góry
mira napisał(a)
jeszcze róża - piękna ta

pytalaś o różę pod ścianę z mega słońcem

1. może Fairy tam razem yellow fairy - okrywowa takie ze 3 kopy - ja nie mam mam inną ale to mocne róże cała seria

2. to miejsce widziałam tam jest patelnia - ja bym dała rude trawy, może preriowe rośliny, może trytomy - to rzeczywiście trudne miejsce

Ta to róża Hansestadt Rostock, wiosenny nabytek.. będę testować jak się będzie sprawować. Ma razie miód-malina i orzeszki, a jeszcze młodziutka.
Z różami w tym kolorze to problem bo wszyscy praktycznie sadzą różowe i purpury..

1. Sprawdziłam ją.. ogólnie mogłaby być. Tylko jak zniesie Saharę?
2. Skłaniam się też w tym kierunku, dać jakieś preriowe rośliny. To trudne miejsce.. nie tylko z powodu prażącego słońca to jeszcze do skomponowania z powodu dwóch tujek, ale M nie da ich wyciepać.. a ja chyba też nie chce ich wyrzucać

3. Pytałaś o tę różę.. to Star Profusion.

Jeszcze raz wielkie dzięki za relację Taki miód na serce ogrodnika

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:02, 19 lip 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

Szkoda, że nie mieszkasz ciut bliżej, dałabym Ci całą siatę gazet wnętrzarskich typu Cztery kąty w ramach zainspirowania się. Buziaki .

Buziak Słoneczko, na szcześci internet jest wielki i pomysłow tam co niemiara
Olikwi pokój wymalowany i czaka na fototapete za łóżkiem (zamówiona - kleje po powrocie )

Póki co kolorki ma szafirowo - szare i ciesze się bo wczoraj jak wróciła z wakacji to nie chciała wyjść z pokoju

A potem były korytarzyki - tam mam 3
Przy pokoju jednej i drugiej córci

No i ta kontrowersyjna żarówiasta klatka schodowa (nie jest zółta a pomarańczowa

Teraz będą róże i fiolety w pokoju drugiej córci
Na Łowieckiej 11:02, 19 lip 2015

Do góry
inag napisał(a)
Zobaczcie jaką mamy zdolną koleżankę na forum
Wianek jest cudowny i ten zapach... Obłędny!

Ale boskie. Normalnie jak na zamówienie w jakimś sklepie.
Ogród tworzony z pasją 11:00, 19 lip 2015

Do góry
Wczoraj ciąłem krzaczki tawuły japońskiej i zrobiłem sadzonki. Mam nadzieję, że się ukorzenią.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:54, 19 lip 2015

Do góry
wojtas2101 napisał(a)

Aniu,
Czym je karmisz że takie wielkie, przepięknie.

Niczym nie karmię ... bo nie mam na to czasu... na szczęście ziemię mam zasobną..

I rabatka lipcooooooowa (miało być wolno czytane) od strony płotu

I od frontu

Mój ogród pod górkę... 10:52, 19 lip 2015

Do góry

Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:52, 19 lip 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aniu u mnie na szczęście kataklizmu nie było. Pokropiło, spadły dwie kostki lodu i koniec. Myślałam podlewać ale wolę to zamiast pogromu

Całe szczęście...

Jako zapchaj dziura puki róże nie urosną posadziłam astry.. z nasionek od Finki.. zasłaniają mi róże... ale.. trudno.. niech róże się starają..
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:50, 19 lip 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Ale wnusio już duży wyrósł
Też zwróciłam uwagę na czystą wodę w basenie,aż zachęca do kąpieli

Jak tu jeszcze posiedzę 5 minut, to mogę zapomnieć, że włożę tam swoje 4 litery..

Pozdrówka Gabrysiu

A to mam w sklaniaku.. gniazdo os Aż boję się tam podchodzić.. Latają w te i we wte non stop... co mam zrobić.. muszę poczytać..
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:49, 19 lip 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Kasiulka znalazłam w domu 7 takich okrągłych szybek. Mam je z lampionów. Lampiony zardzewiały i się rozpadły, a szybki zostawiłam. Nie mam pomysłu co z nimi zrobić, a do japońca będą pasowały jak w mordę strzelił . Może Ty wymyślisz co z nimi zrobić .

Kasiulku dziś wyjeżdzam w delegacje i w koncu wieczorami będe miała czas by poodpisywać i do Was pozaglądać. Odpiszę teraz tylko na ten post.

Bardzo Ci dziękuje Kochana ze o mnie myslisz i takie rózności mi wypatrujesz :0. Jednak za Budde dziekuje, ja specjalnie nie mam jego posagu a dzwonki i latarenkę. Mam pewne zasady co do wiary - i własnej i cudzej. Nie mam podobizn bóstw i bogów bo wiem że dla ich wyznawców sa święte a dla mnie była by to tylko ozdoba. Więc dla zasady takich ozdób nie daje i mam nadzieje że wyrażam w ten sposób szacunek dla cudzych wierzeń. Kazdą wiarę szanuje i traktuje dość poważnie.
Ale dziękuje za to że tak o mnie myślisz
Buziam Cie mocno!
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:48, 19 lip 2015

Do góry
Zeta napisał(a)
Rany dobrze że mam od Ciebie werbenę....bo słowo werbena na kompoście źle na mnie działa......wczoraj na targu w Zamościu werbena po 20 zł

O w mordę.. trza ja zacząć sprzedawać i produkować To znaczy sama się naprodukuje

Ulubiona trawa Muminka.. jeszcze 2 dni i nic z niej nie będzie.. upodobał sobie ją.. sięga mu po pachy i super tarzanie się w niej i bieganie..bo taka milutka.. Mi to siejuż nie podoba... bo to taki piękny okaz..

Mój ogród pod górkę... 10:43, 19 lip 2015

Do góry
Uprawiam dziś plażing i basening, ale obchód musiał być

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies