Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 12:53, 09 sie 2015

Do góry
Piotr_ napisał(a)
W ogrodzie dziś deszczowo teraz słońce żeby było i wszystko ruszy ładnie

Te zdjęcia są takie... azjatykie Choć nigdy nie byłem, to poczułem się jak w Tajlandii
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:51, 09 sie 2015

Do góry
Róże zaczynają drugie tłoczenie

Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 12:49, 09 sie 2015

Do góry
zabaewa napisał(a)
Obiecane zdjęcia trejaży

Tak to wygląda od środka. Róże ramblery są już posadzone - malutkie więc ledwo je widać. Ta czerwona to moja poliantka ze starej poliantowej rabatki. Tu zostanie. Pozostałe dwie (różowe) tymczasowo na czas robót zostały przesadzone, ale nie najlepiej się mają więc na docelową miejscôwkę najwcześniej trafią jesienią.

Oczywiście zostaje usunięcie darni z obu stron trejaży. Od strony wewnętrznej będą polianty, piwonie, tulipany, jeżówki i pewnie inne jednoroczne, poprzeplatane trawami- może rozplenicami.
Po stronie zewnętrznej w pasie przy ścieżce będzie lawendowy szpaler. Widać częściowo zdjętą darń.
Na drugim zdjęciu - od strony zewnętrznej - po lewej stronie będzie w ciągu jeszcze jeden trejaż. Nie zdążyliśmy przed upałami go wstawić.

Ewuniu świetne te trejaże! Ja potrzebuję również jakiegoś rozwiązania na moje trzy Eden Rose(?), które zaczynają ładnie przyrastać ale nie wiem czy uda mi się jeszcze w tym sezonie to zrobić czy dopiero na wiosnę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:48, 09 sie 2015

Do góry
Mój eM ich nie lubi bo przypominają mu zapachem wieńce ... A ja uwielbiam

Ogród Sylwii od początku cz.II 12:45, 09 sie 2015

Do góry
Syla napisał(a)

Bosko!!!
Co to za jeżówki?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:44, 09 sie 2015

Do góry
Reszta poza wspomnianymi jest w świetnej kondycji

Mały ogród, ale duuużo radości 12:41, 09 sie 2015

Do góry
Danucha napisał(a)
Reniu Małpiszonie! Jak możesz we mnie wątpić. Taczek- nie zliczę ile wywiozłam tej wiosny. Ręce wydłużyły mi się o parę centymetrów, szkoda, że nie zmierzyłam przed.

bosko.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:39, 09 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Świetne zdjęcia porównawcze. A twoja żólta roza jak słonce na niebie wyglada!

U mnie hortensje brązowiały po deszczach a w upałach nie. W ubiegłym roku niemal wszytskie szybko zbrązowiały

Dementuje
Nie mam poprzypalanych hortensje przez slonce, ale dziwnie w trzech miejscach na styku hortensje miskanty jakby były poobcierane. Najgorzej limki przy thujach zaczęły wypuszczać listki z pąków uśpionych

Moja bajka 12:34, 09 sie 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

No właśnie Irenko, też mi coś nie pasowało. A dopytywałam pani aż dwa razy i uparcie twierdziła, że to ten bez. Wkurzona jestem i odwiozę go, niech mi kasę oddadzą, bo miejsca na pomyłki nie mam. A możesz pokazać mi zdjęcie swojego? I czy faktycznie sądzisz, że da się go cięciem w ryzach trzymać? Ale pewnie tak, bo w końcu w ryzach trzymam od lat swojego klona samosiejkę. Ten beż jest mi potrzebny na taki mieszany żywopłot. Tuje bokami mi wychodzą i mam je tylko tam gdzie muszę .

To nie on, raczej na zlotego derenia wyglada. Cieciem wszystko da sie zrobic, nie bojaj się; )
Oto on

I czarny, tylko ma malo slonca, byl zasloniety goździkami, ale sciemnieje, widzisz, liscie takie same
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 12:29, 09 sie 2015

Do góry
dziś wolne od roboty i idę się opalać i widok na moje kwitnące lilie ehhh
kwitną takie jak pokazuje i 3 których odmian nie znam

I te nieznane

Jeszcze dużo odmian nie kwitnie dopiero pąki mają
Mały ogród, ale duuużo radości 12:28, 09 sie 2015

Do góry
Nie nooo ... żartowałam przecieżŚlicznie Ci wszystko wyszło
Tylko szkoda, ze tak mało Cię na forum...

Wiesz co, ja mam pytanie odnośnie hortensji... mam swoje limki posadzone między innymi przy jałowcach (są w pełnym slońcu od 11 do 18) i trochę przypalone liście i się tak przebarwiają (nawet zrobiłam zdjęcie) i nie wiem czy powinnam je jakoś wyjątkowo traktować, nawozić czy co ... żeby fajnie wyglądały?

Podobno polecałaś komuś obornik w granulkach
Ogród dla moich synków 12:21, 09 sie 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Witam krajankę!!
Zobaczyłam śliczną limonkoową hortensję u ciebie.To może Limelight??
Śliczna jest

Witaj Aniu,
chodzi Ci o tą?

To nie moja hortensja tylko Filemon24. Wkleiła tylko żeby mi pokazać to Magical Candle.
Lubelszczyzna rośnie w siłę
Skromny balkonik 12:19, 09 sie 2015

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Widok przez okno..

Cudne. Wszystko co chciałbym posadzić, ale bałem się zacząć. Widzę wiele pomysłów dla siebie. Inspirujący ten Twój ogród.
Budleja Dawida (omżyn) 12:18, 09 sie 2015

Do góry
Po wycięciu największych przekwitłych kwiatostanów nie jest już tak ładna, ale wygląda nieźle

Klon 'Globosum' - Acer platanoides 'Globosum' 12:15, 09 sie 2015

Do góry
Mój klon wygląda już niestety tak.... Zrobiłam mu małą osłonę od słońca, wieczorem zraszam powietrze wokół niego. Ale widać małe zielone pąki na łodygach tak jakby chciał nowe liście puścić, zobaczymy co niego będzie

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 12:13, 09 sie 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
i cos sie w końcu więcej dzieje:
ZAŁOŻENIE:
https://www.pinterest.com/pin/490540584388603761/
REALIZACJA W TRAKCIE:

eee_no nie ! będzie czad ! czekam na wiecej fot z realizacji tego dzieła Ale będzie wypas
A te kwadraty na ostatnim zdjęciu to będą podwyższone rabaty ? a to co za nimi rozkopane (pod folią) to jaki plan ?
Budleja Dawida (omżyn) 12:11, 09 sie 2015

Do góry
Moja 5 letnia budleja po przycięciu wiosną krócej niż zwykle pięknie się zagęściła i miała wielkie kwiatostany

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 12:07, 09 sie 2015

Do góry
mira napisał(a)
Renia dzieki za opis Summer więc mam pewne, a Milano też widziałam w rosarium i zapisałam nazwę że warto a Ty potwierdzasz, mam jeszcze Terracotta ale takiej niegdzie nie widzę.

pozdrawiam

Milano od pierwszego sezonu mnie zachwyca,tym że kwitnie kiedy wszystkie inne odpoczywają i za kuliste w kształci kwiatuszki zebrane w grona.
Nie chorowała .
Do tego kwitnie sobie w najlepsze nie zważając na upały.

mira napisał(a)
Renia czy mówią Ci coś nazwy albo komuś -może ma

róża pizmowe
1/ Cornelia
2/Penelope
3/Plaisanterie - tej nie mogę si doczytac czy powtarza kwitnienie

potrzebuję rózę do rabaty bylinowej w zasadzie jestem zdecydowana na nr 3 ale 2 mnie gnebi więc szukam u fachowców rady

Jak tam Twoje Chopiny w tym roku bo mój wreszcie zakwitł ale marnie - zresztą jakie miejsce takie kwitnienie

Nie znamam tych róż.Jaki tam ze mnie fachowiec.
Ale odnośnie Plaisanterie tutaj jest że kwitnie wielokrotnie.

http://www.rozarium.org/roze/r-a-plaisanterie/

Moje Chopiny w tym roku marniej jakoś rosną,na dodatek zaraziły się mączniakiem od przetaczników. Myślisz,że jak opryskam teraz,to jeszcze ich uratuję,bo dopiero zaczyna się pokazywać choroba.
Malutki pod lasem 11:59, 09 sie 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
prosze bardzo.

Karolu czy to są brzozy w tle? Jakiej odmiany i ile mają lat?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:56, 09 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
W ogrodzie w ogóle nie widać rekordowego upału i suszy

Za to magical moonlight z perovskia pasuje mi bardzo

Cudnie w tym Twoim ogrodzie!!!! Pozdrawiam cieplutko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies