Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 11:54, 09 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasiu przeszłam się po początkach Twojego ogródeczka i bardzo spodobały mi się dekoracje, nie wiem czy już zagospodarowałaś swoją balię ja z mojej zrobiłam oczko wodne też mam kilka nietypowych dekoracji, grunt to mieć pomysły

W mojej balii jest mini warzywnik - pomidorki koktajlowe, sałata i bazylia. A masz w tym oczku jakąś pompę? Pozdrawiam.
Milka 12:34, 09 sie 2015

Katkak napisał(a)

No właśnie Irenko, też mi coś nie pasowało. A dopytywałam pani aż dwa razy i uparcie twierdziła, że to ten bez. Wkurzona jestem i odwiozę go, niech mi kasę oddadzą, bo miejsca na pomyłki nie mam. A możesz pokazać mi zdjęcie swojego? I czy faktycznie sądzisz, że da się go cięciem w ryzach trzymać? Ale pewnie tak, bo w końcu w ryzach trzymam od lat swojego klona samosiejkę. Ten beż jest mi potrzebny na taki mieszany żywopłot. Tuje bokami mi wychodzą i mam je tylko tam gdzie muszę .

To nie on, raczej na zlotego derenia wyglada. Cieciem wszystko da sie zrobic, nie bojaj się; )
Oto on

I czarny, tylko ma malo slonca, byl zasloniety goździkami, ale sciemnieje, widzisz, liscie takie same
Katkak 12:58, 09 sie 2015

Milka napisał(a)

To nie on, raczej na zlotego derenia wyglada. Cieciem wszystko da sie zrobic, nie bojaj się; )
Oto on

I czarny, tylko ma malo slonca, byl zasloniety goździkami, ale sciemnieje, widzisz, liscie takie same

Cudny jest, już same te liście ma ozdobne, a jak ma czerwone koraliki to chyba rzuca kolana, nie? Dzięki Irenko .
Nallar 13:04, 09 sie 2015

Kasiu, specjalistko od bodziszków, poleć jakiegoś na różankę.
sylwia_slomc... 13:18, 09 sie 2015

Pompki nie montowałam w oczku pływają sobie kijanki i welonka no i posadzone są roślinki

w razie W usunę fotkę jak nie będziesz chciała, wiosną kwitną tam niezapominajki,bergenie, kaczeńce i żółte kosaćce. Teraz nachyłki, zawilce i kłosowiec meksykański.
Katkak 16:26, 09 sie 2015

Nallar napisał(a)
Kasiu, specjalistko od bodziszków, poleć jakiegoś na różankę.

Ewcia specjalistka ze mnie taka, że rozróżniam dwie odmiany bodziszka . Taki spec ze mnie . Trzeba zapytać Ani z Kwiatowego ogródka Monteverde - to jest spec .
Katkak 16:27, 09 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pompki nie montowałam w oczku pływają sobie kijanki i welonka no i posadzone są roślinki

w razie W usunę fotkę jak nie będziesz chciała, wiosną kwitną tam niezapominajki,bergenie, kaczeńce i żółte kosaćce. Teraz nachyłki, zawilce i kłosowiec meksykański.

Sylwuś zostaw, fajne jest. Widziałam je u Ciebie i właśnie zastanawiałam się, czy coś Ci tam pompuje. A ta rybka tak daje radę bez pompki? Rozumiem, że na zimę wylewasz wodę, nie?
Milka 19:08, 09 sie 2015

Katkak napisał(a)

Cudny jest, już same te liście ma ozdobne, a jak ma czerwone koraliki to chyba rzuca kolana, nie? Dzięki Irenko .

Jest cudny, dlatego chcialam je, sa od ub.r., wiec nie wiem kiedy te koraliki
Mala_Mi 22:57, 09 sie 2015

dereń Sibirica Variegata - a ja takiego wielkiego wyciepałam... rósł ogromny, a po cięciu wyglądał jak wyrzut sumienia..

Ale duperelki mi się bardzo podobają, szczególnie te niebieskie
Bogdzia 11:07, 10 sie 2015

Podziwiam Twoje ozdoby , nie mam cierpliwosci do takich drobiazgów.Pozdrówka.