Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Puszczykowie 15:08, 17 lip 2015

Do góry
Cześć, podglądam Twój ogród i podziwiam, białe róże z szałwią mnie zachwyciły, cudo. Będę zaglądać częściej

wietrzyk napisał(a)
Red Barony i stipy dołączyły do towarzystwa kosówek, śliw dziecięcych i berberysów na skarpie przy tarasie:

żurawki przy hortensjach wanilkach

aspirynki z fioletową szałwią
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 15:03, 17 lip 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
noo, super, czekam na fotki

mam nadzieje że kiedyś się z nami wybierzesz

ponieważ ja kwiatowa jestem to z ogródkiem ze strumykiem i różami ostro o palmę pierwszeństwa walczył ogródek bylinowy

kilka odcieni firletek, rudbekii a nasionka ze tego brązu mam obiecane

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 14:58, 17 lip 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Nie dość, że ogród, to jeszcze kafejka Było mi miło Cię poznać, ale porozmawiać, to jakoś nam nie wyszło mus nadrobić w spokojniejszym czasie

Mnie również było miło cię poznać , do pogaduszek mam nadzieję że okazja nam się trafi - wszak przed nami Kutno

u Kondzia nie brakuje ciekawych drzew

zwierząt - perliczki i kurki

a to drzwi skrywające tajemnice następnych pokoi

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 14:54, 17 lip 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Powodzenia. Udanej wyprawy!!

Małgosiu w takim doborowym towarzystwie to musi być udana

do tego okazało się że Kondzio ma 350 szt róż!!! że ja tam nie byłam w czerwcu ach

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:53, 17 lip 2015

Do góry
wersja typowa

i na bogato

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 14:51, 17 lip 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

O kafejce nie wiedziałamRenia jedzie na stare śmieci a my z nią.

muszą tu czekać na ciebie jakieś niespodzianki

a Kondzio tak nas przywitał

sernik pychotka, tak puszysty jak wiedeński aż zjadłam dokładkę

nawet motyle namówił aby nam umiliły posiłek - jak on je namówił? wiem czym je skusił równie pysznym jedzonkiem co my jadłyśmy

Ogrodowe skarby 14:47, 17 lip 2015

Do góry
No i tyle a resztę innym razem! Teraz lecę dalej coś podziałam

Ogród wśród pól i wiatrów 14:44, 17 lip 2015

Do góry
Dodałam bonice korę, bo strasznie ziemia wysychała wokół niej, brzydko wyglądała taka popękana. Czuję jednak, że może być z tym problem, bo ta kora taka odsłonięta, i jest prawdopodobne, że ją wiatr rozniesie po ogrodzie. Tak źle, tak niedobrze

A dobra wiadomość jest taka, że z niektórych ice danców, posadzonych przy chodniczku bonice do towarzystwa, coś jednak będzie

Ogrodowe skarby 14:44, 17 lip 2015

Do góry
Miejsce na ławkę opustoszało prawie całkowicie została piwonia i trawa ma być wysoka NN no i oczywiście gigantyczną ostróżkę .Dosadziłam" jeżówki różowe, trawki trzęślica modra odm Variegata, rozplenicę japońską , bylinkę kwitnącą na pomarańcz NN.
Wyszło to tak :
Tu ma być ogród :) 14:39, 17 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tak jak piszesz- masz sczęscie do zakupów- i nie tylko internetowych będzie kwitłą- piękne pąki. Gdzie kupione? na pw może być.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 14:37, 17 lip 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ja z pewnością mam za mało zdjęć z tego ogrodu pokazowego, ale dobrze, że inni robili, to mogę się pozachwycać Zobaczycie ogród Kondzia - zazdroszczę i czekam na zdjęcia

wyjazd się udał bardzo

ogród Kondzia to była dla mnie jedna duża niespodzianka

gości wita przedogródek z pięknymi hortensjami, fuksjami i trzmielinami na pniu

ogród jest podzielony na pokoje - najbardziej mnie zauroczył pokój ze strumykiem i oczkiem

Typografia ogrodu 14:32, 17 lip 2015

Do góry
Miłego weekendu życzę

Ogród wśród pól i wiatrów 14:31, 17 lip 2015

Do góry
gabriela_krajewska napisał(a)

Ja to będę monotematyczna: jolka - uwielbiam Twoje widoki

Ach.. miły ten Twój monotematyzm Gabi
To jeszcze widoczek z innej strony.

I tu przechodzę powoli do newralgicznego tematu moich trzech umbr. Na fotkach powyżej widać jak są posadzone, in niżej tym więcej wody się zbiera. Efekt z bliska jest taki:
- najwyżej posadzona - piękna ..

- druga w kolejności .. hmm, o tyle i ile ...

- a ostatnia - tragedia! nie wiem czy próbować przesadzać pod jesień, czy zasilać od góry, że może niby da radę.. czy po prostu czekać co będzie..
Ogrodowe skarby 14:31, 17 lip 2015

Do góry
No w końcu mam chwilę żeby wstawić zdjęcia z małych rewolucji ogrodowych. Fachowcy układają kostkę , malują barierki a ja im gotuję i w międzyczasie latam po ogródku

Kulki bukszpanowe podsadziłam żurawkami cinnabar silver są niskie i dobrze znoszą słońce. Teraz dla odmiany będą w półcieniu . Zostało mi jeszcze uformować kulki o których mówiłam wcześniej i tawuły też trzeba przyciąć

Na rabacie z zawijaskiem wiało i zawijaska krzywo posadziłam hahaha dopiero na zdjęciu zobaczyłam - trzeba to poprawić !!!
Na tej rabacie zostawiłam hortensje, do sadziłam tawuły, miskant ML,trzcinnika i "coś " bo nie wiem co to wydaje mi się że to cyprysik Filifera nana ?!

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:20, 17 lip 2015

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:17, 17 lip 2015

Do góry
Wstawiam zanim się przeterminują
Tu ma być ogród :) 14:05, 17 lip 2015

Do góry
Kiedyś u Marty Zielonej zakochałam się w różach Eden Rose i postanowiłam, że muszę je kiedyś mieć - dziś dotarły - nawet nie spodziewałam się takich pięknych egzemplarzy!

Dziś rano pisałan Nawigatorce, że na kwitnienie róż przy tarasie w tym roku nie ma co liczyć, a okazuje się, że może jednak kilka kwiatuszków Edenki się pojawi.

Acha, znowu muszę stwierdzić, że sprzedawca spisał się na medal, mam ostatnio szczęście do zakupów internetowych

Kolorowy ogród na piasku 13:52, 17 lip 2015

Do góry
viva napisał(a)

Tesiu, czytałam, że Ty od róż z daleka i że jesteś twarda ale będę Cię kusić.
Mam taka jedną Nie sposób przechodząc koło niej nie pomyśleć o Tobie to Tess of The d'Urbervilles śliczna angielka, kolor określam jako fuksja (mój aparat przekłamuje), Ania Mała MI klękała pod nią

Kolejna kusicielka? No to nie dam rady, "nec hercules contra plures"

Twarda jestem, bo się na różach (ich pielęgnacji) nie znam zupełnie. a i wybór jest przeogromny, trudno by mi było się na coś zdecydować. A i miejsca dotąd nie miałam na róże. Ale ponieważ to się zmieniło, pewnie pojawią się i u mnie.
Musi wyjątkowa być ta Tess, skoro Mała Mi przed nią klękała.

A firmy jestem ciekawa. Obiecałam sobie, że w przyszłym roku swoją ziemię do siewu będę miała.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 13:37, 17 lip 2015

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Gosiu czy to ta róża o której mówiłyśmy?
Blaski i cienie nowego życia 13:36, 17 lip 2015

Do góry
Urszulla napisał(a)
Kasiu, a to Twoje hortensje najazd ślimakowy został powstrzymany i całkiem się wzięły w garść

ta najobficiej kwitnie, ale się pokłada bo ma bardzo wiotkie gałązki choć podoba mi się w takim stanie i wcale jej nie podnoszę

Ciekawa i niespotykana chyba.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies