Na powiększonej rabatce posadziłam Red Baron. Wydaje mi się, że fajnie tu pasuje. Udało mi się kupić po 5zł, więc kupiłam 4 . Zamierzam jeszcze dokupić. Te kamole są do wywalenia. Kiedyś stanowiły obrzeże rabaty.
Joanna i to jest bardzo słuszna koncepcja, tylko na parkingu w Palenicy trzeba być przed 8 - zabraknie miejsca, bez noclegu w Morskim to jeszcze wcześniej bo jak dla mnie to Rysy i inne górki są coraz wyższe i czasu brakuje na zejście
rzut okiem na słowacką stronę pod samym szczytem( Ciężka Dolina)
Roślinki od Małej Mi posadzone
Te tyciuchne funkie są przekochane
Konwalniki posadziłam na zmianę z Ice Dance, super (nie ma to jak samej się pochwalić
Dostałam jeszcze inne funkie, ale już nie obfociłam, bo to był szybciutki obchodzić z Igą w jednej ręce i aparatem w drugiej .
Dzięki Aniu
..mam chwilę czasu aby podzielić się wrażeniami z mojej wyprawy do Boskoop w Holandii gdzie znajduje się jak myślę najwieksze chyba skupienie klonów palmowych jakich miałem okazje zobaczyć i sprawdzić organoleptycznie - miejsce to znajduje się w firmie ogrodniczejo nazwie Esveld. Oprócz klonów posiadaja też inne rośliny ale moim celem podróży i relacją z niej będą tylko kolony palmowe - na resztę nawet nie było czasu.
Wrażenia przeogromne i jak dla mnie to była wyprawa do nieba - bo zobaczyłem taka ilość klonów, że mi sie nie śniło.
OK - to tyle pisania a teraz fotki:
wejście z bramą Tori do części ogrodowej z klonami palmowymi
reszta fotek to okazy o ich liście - no i jest tych ujęć bardzo dużo i stanowią kolekję poglądową więc bedą w odrębnym rzucie.
Marta to jest ostróżka trwała, wieloletnia. Miała zakwitnąć dopiero w przyszłym roku tak przynajmniej pisało na opakowaniu. Mam też jeżówkę purpurową z własnego siewu, która również szykuje się do rozkwitu