Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Typografia ogrodu 18:08, 16 lip 2015

Do góry
I dostałam dzis paczkę od tajemniczy Wielbicielki, za która bardzo dziekuje! Sadzonki troche zmęczone podróżą ale mam nadzieje ze kiedyś bede pokazywała jakie były i jakie urosły. A wiec ku pamieci

Skąpana w słońcu 18:06, 16 lip 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ostróżki w tym roku dały czadu, mam nadzieję, że te młodziaki już w przyszłym roku pokażą na co je stać
Jeżówki mam dużo marniejsze niż ostatnio i nie wiem, czy to wina buszu mojego, czy rok dla nich gorszy...
Budowa...to uciążliwe, ale i szczęśliwe chwile Życzę Ci tych szczęśliwych więcej!

Fakt, budowa ma różne oblicza i już sie o tym przekonaliśmy. Na szczęście mam fajnych murarzy. To górale, znają się na pracy a przy tym są bardzo sympatyczni. Zwracaja uwagę na to, żeby nie zdewastować mojej pracy i reszty terenu. Bardzo się ciesze, że to oni nam murują. Miło sie na nich patrzy jak są zgrani i jak organizują sobie prace. Budowali koleżance dom i była bardzo zadowolona to może i my będziemy.

Z wykopów mam tyle dobra. Przekonałam sie jaką mam dobrą ziemię i dość nisko wody gruntowe. Tyle dobra do równania działki

Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:04, 16 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Goście byli, więc wnusio sam musiał podlewać cały ogród ... biedak się zmęczył..

ale słodki pysio
Typografia ogrodu 18:04, 16 lip 2015

Do góry
Zapomniałam wczoraj pokazać zdobycznych Annabel- w ubiegłym roku dostałam jedna sadzonkę od posiadaczki pięknych kilkunastoletnich okazów. A w tym kolejnych 14. Na razie to patyczki ale poczekamy.... Przy okazji widac moje eko ściółkę w dalekich końcach działki

A tak po roku

Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:04, 16 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu zarzuciłem kilka fotek, więc jak znajdziesz odrobinkę czasu to zapuść żurawia

Wczoraj taki bzyczek z czosnku udziabał chrześniaka w rękę, ile to płaczu było, ale poza bólem same korzyści. Wiemy, że uczulony nie jest i na dodatek kwiatków już na pewno nie będzie zrywał, a taki właśnie miał zamiar

Ja mam gniazdo os, a mały chodzi i łapie wszystkie bzz bzzzz. Nawet z kąta wydarł zdechłą muchę i przyniósł mówiąc bzz, bzzz.. Pilnowałam go dziś bardzo, bo bzyki są dosłownie wszędzie.

I moi goście.....
Wrzucić do Fiordów Mirę czy nie wrzucić???? Nie wrzuciliśmy

Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:01, 16 lip 2015

Do góry
ag_zie napisał(a)
Ogród masz bajeczny! Trochę w nim pospacerowałam a końca nie widać... i dobrze bo jest cudowny!

Pospaceruj sobie do woli.... dziś nie robię fotek, bo mi goście na pewno wrzucą co widzieli A ja też jestem ciekawa jak oni widzą mój ogród

I ostatnia wczorajsza focia..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:59, 16 lip 2015

Do góry
Iggia napisał(a)
Anek na te zdjęcia tych czosnków,lawendy i rozwarów powiem tylko jedno - WOW

To bzyczki pozowały na woow

Przy okazji piszę nazwę dla Miry... to LILIA TYGRYSIA RED TIGER. Przypomniałam sobie na spokojnie, i bez ściai, tylko nie w porę .. ot tak ze mną czasami jest.. skleroza
Ogródeczek 17:59, 16 lip 2015

Do góry
Urodzinki Lenki w nieskończonej altance
Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:57, 16 lip 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Co Ty opowiadasz, jakiego wariata??? My jesteśmy po prostu z owsikami w tyłku...chociaż Ty bardziej jeszcze trochę
Basia mi w Pęchcinie ostatnio starała się wyliczyć ile nas z tymi owsikami tu jest Dość sporo

Macham, w niedzielę u Irenki będziemy

Oooo ale Wam fajnie Też się wybieram do Irenki.. co prawda jak sójka za morze, ale się wybieram

Kleome w tym roku samo się posiało na rabatach.. i w dodatku kwitnie... i nie tam gdzie trzeba..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:55, 16 lip 2015

Do góry
Urszulla napisał(a)

Bzykowe ujęcia cudowne, dla mnie szczególnie bo kocham fiolet lawendy. Ale takie dzwonki niebieskie też za mną chodzą, nie wiem jaką masz odmianę...ale właśnie wygoglałam sobie że czatuję na brzoskwiniolistne niebieskie bo chcę do tyłu rabaty więc nieco wyższe. Choć dzwonki karpackie niskie też są cudne. A wogóle to podobno w Polsce jest dzwonków 19 odmian

o Pomponelli też warto pamiętać że sprawdzona i niezawodna
Aniu, pozdrawiam- cudowny zawsze Twój wątek

P.S. do mnie spiesz się powoliha.ha muszę dopiero jakieś fotki zgrać u sąsiadki a dziś rażące słońce od rana i nie wiem co z tego wyniknie.

Ul.. nie wyrabiam na zakrętach.. i nigdzie nie zaglądam.. aż mi głupio i mi żal.. ale nie przeskoczy.

Ula na foto to nie dzwonki, to rozwary, mam odmianę niską i takie wysokie. Pozbieram Ci siewek trochę.. i obsadzisz sobie rabaty.
Mówię na nie "biskupie czapki" ..bo tak w pąku wyglądają.

A tak na rabacie..

Ogródeczek 17:54, 16 lip 2015

Do góry
Dwa ogrody 17:52, 16 lip 2015

Do góry
Wczoraj chciałam coś napisać i zasnęłam przy kompie. Ostatni obraz, który został w mojej pamięci, to ta piękna pomarańczowa róża. Możesz mi coś na jej temat napisać? Jak jej na imię?
Ja też bardzo miło wspominam nasze spotkanie. I twojego zdolnego syna, którego dzieło podziwiam. Mam nawet fotkę tych ślicznych motylków Kiedyś się zgłoszę po takie cudo
Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:50, 16 lip 2015

Do góry
Viola napisał(a)

i słoneczka do uśmiechów

Na razie pięć skarp, może kiedyś ogród 17:50, 16 lip 2015

Do góry
Po przywitaniu na Ogrodowisku zakładam też mój wątek. Teren na, którym kiedyś powstanie mój ogród to duży spadek, pięć skarp jak w tytule. Dwa lata pracy za mną a efekty mizerne, ale mam nadzieję kiedyś będzie lepiej Patrząc na te piękne ogrodu tutaj na forum trochę obawiam się wstawić moje zdjęcia, ale naprawdę staram się mocno, choć nie zawsze czas pozwala i obowiązki na pracę w ogrodzie.
Tu taras z kostki od południa stąd taka pergola i dach z wikliny

Skarpa pierwsza z macierzanką

I druga (choć obsadzona jako pierwsza )idąc w głąb ogródka z iglakami i wrzosami
Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:49, 16 lip 2015

Do góry
mira napisał(a)
Aniu dziękujemy Wam za dzisiejsze spotkanie w cudownej aurze kolorowego ogrodu i zapachów my dopiero wracamy bo w bylinowym zabalowalismy
Wspomnienia wieczorem
Mira Marzenka i Rysiek

To ja Wam dziękuję, że się Wam chciało

Dziękuję za prezenty.., powinnam za to Was zbić, bo miejsca już nie mam. Poza tym nie po to się spotykamy by dawać prezenty.
Jednak zrobię wyjątek i pochwalę się bo są śliczne... pięknie opakowane, gotowa rabatka do posadzenia.. Myślałam, że zapomnieliście koszyka, ale patrząc na opakowanie domyślam się, że koszyk też jest prezentem. Jak się mylę , to oddam..

Po prostu miód - malina .... jeżówki jakich nie mam. Naparstnica wypasiona, lobelie i koszyk.

Niedyplomatycznie pokazywać bo to potencjalnym gościom może dawać sygnał, że oni też muszą coś przywieść..
Zabraniam dawania mi prezentów, ja nie mam już miejsca na rabatach!!

Ale jako typowa kokosia... no po prostu gęba się śmieje .. muszę i pokażę..

Upsss.. foto słabe ;(
Ogródek Iwony 17:47, 16 lip 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Wspominam miłe poznanie pozdrawiam.

Witaj, ja też bardzo miło wspominam. I twojego zdolnego syna, którego dzieło podziwiam. Mam nawet fotkę tych ślicznych motylków Kiedyś się zgłoszę po takie cudo
Ogródeczek 17:46, 16 lip 2015

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:43, 16 lip 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Cudne fotki motylkowo bzyczkowe Widzę że Ty tylko gości przyjmujesz
Prowadzisz tzw. ogród otwarty W przewodniku Rzeszowa już jest
Buziolki wielkie

O kurcze, nie wiedzialam... ale przereklamowane

Dziś eMuś stanął na wysokości zadania i pocykał focie Bo ja jak zwykle o ty nie pomyślałam.

Jak się dorwę do człowieka to bym zagadała na amen..

Goście byli, więc wnusio sam musiał podlewać cały ogród ... biedak się zmęczył..
Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:40, 16 lip 2015

Do góry
Mariusz napisał(a)
Dojrzewam do róż, szukam nazwy tej z poświatą fioletu z Twojej nowej rabatki pod domem. Cofnę się jeszcze do niej kilkanaście stron. Pozdrawiam

To róża Lawender Flawer Circus. Jak na razie sprawuje się dobrze, a nawet rewelacyjnie.. ale to jej pierwszy rok... . I do tej pory kwiaty trzyma .. jeszcze nie przekwitły. Widzę, że ta seria róż FLOWER CIRCUS faktycznie jest taka by kwitły długo i nie były za wielkie
Teraz tylko jak będzie z zimowaniem..

A to moje szkodniki.... to znaczy nie moje ale w ilościach ogromnych u mnie... w pobliżu mam fundację dla bezdomnych kotów.. Szczytny cel, ale straty mam ja
W zeszłym roku wyczytałam, że mieli 270 kotów.. w tym tylko 119... I dlatego nie jestem ogarnąć wszelkiej maści i kolorów wszystkich futerkowców. W dodatku ostatnie dni gracuje mi kret i nornice.. dwie wielkie rabaty wywalone z bebechami I co mi po tych kotach

Choroby róż 17:36, 16 lip 2015

Do góry
Joaska napisał(a)
Mam pytanie na pędach mojej róży Cinderella zauważyłam takie dziwne ciemne pęknięcia ... co to może być??

wyciąć pędy ???

To jest chyba nekroza. Mnie takie chore róże przysłano. To jest chorba grzybowa. Mus użyć chemii. Ja moje pryskałam i podlałam i wyszły z tego, rosną zdrowo.

Już nigdy nie kupie u tego sprzedawcy. Zrobił promocję na róże i teraz wiem dlazcego. Inna osoba też kupiła i też były chore

Ratuj biedactwo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies