Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

AnnaCh 10:29, 07 sie 2015

Paula tak na szybko, więc się nie śmiej i to takie moje luźne plany, a wiesz, że ja się nie znam. Przede wszystkim widzę, że pod tujami nie masz już trawy, więc co Ci po tym kawałku przy kojcu? Ja bym ją powiększyła do samego kojca.
Przede wszystkim dosadziłabym tuje dalej, osłonisz sobie ten blaszak sąsiada
Można czymś przykryć kojec, ale nie koniecznie.
Nie wiem ile masz tam miejsca, ale ja ostatnio choruję na takie klimaty:
-pod tujami perovskia
-dalej dwie róże White The Fairy
-obwódka z lawendy

Sory za jakość, ale tak na szybko mi się zrobiło
paulina_ns 12:02, 07 sie 2015

Aniu jestes nie zawodna rabata juz przedluzona, to samo rano powiedzial mi maz,ze niepotrzebie zostawilam taki kawalek trawy, wiec pociagnelam do samego kojca. Hmmm...roze? Jakos nie mam w ogole do nich reki, zawsze mi je cos lapie i choruja. Kurcze chcialabym tam cos nowego, czego jeszcze nie mam,a jednoczesnie strasznie kusi mnie polaczenie takie jak ma Jola,czyli hortensje+ Ml+ rumianka+ kulki - wszystko to jest zimozielone, wiec ladnie by wygladalo caly czas.
AnnaCh 12:15, 07 sie 2015

Tak, ta rabata u Joli jest cudna. Też chcę coś podobnego w przedogródku
Może być i tak, tylko myślałam, że chcesz coś innego teraz. Bo limki, miskanty i bukszpany chyba już masz?
Tess 12:46, 07 sie 2015

Ja bym na tak wąskiej rabacie już tuj nie dawała. Szkoda miejsca, a przecież nie musisz się przed sąsiadem ogdradzac, bo on się zasłonił dostatecznie.
Jeśli chcesz tło zielone, można bluszcz puścić. Albo powojnik jakiś.
Tam widzę cień. A Ania proponuje rośliny na słoneczną rabatę.
To jak tam jest? Kiedy tam jest cień?

a i chciałam powiedzieć, że rynna nie przeszkadza w przedłużeniu rabaty. Można ją przecież właśnie skutecznie schować pomiędzy roślinami. Ja zrobiłam mam na mojej wiejskiej działce.
MirellaB 13:03, 07 sie 2015

A co dalej jest przy płocie? Kojec, rabata, a dalej?
Pokaż zdjęcie
paulina_ns 13:11, 07 sie 2015

AnnaCh napisał(a)
Tak, ta rabata u Joli jest cudna. Też chcę coś podobnego w przedogródku
Może być i tak, tylko myślałam, że chcesz coś innego teraz. Bo limki, miskanty i bukszpany chyba już masz?

Aniu mam, mam, lawende tez,a roze mialam, piekne sa,ale tak jak wczesniej kompletnie nie mam do nich reki. Z hortensji mam juz polowe rabat z tylu domu, uwielbiam je i pomyslalam, ze z przodu domu mozna by bylo chociaz kilka ich dac
paulina_ns 13:18, 07 sie 2015

Tess napisał(a)
Ja bym na tak wąskiej rabacie już tuj nie dawała. Szkoda miejsca, a przecież nie musisz się przed sąsiadem ogdradzac, bo on się zasłonił dostatecznie.
Jeśli chcesz tło zielone, można bluszcz puścić. Albo powojnik jakiś.
Tam widzę cień. A Ania proponuje rośliny na słoneczną rabatę.
To jak tam jest? Kiedy tam jest cień?

a i chciałam powiedzieć, że rynna nie przeszkadza w przedłużeniu rabaty. Można ją przecież właśnie skutecznie schować pomiędzy roślinami. Ja zrobiłam mam na mojej wiejskiej działce.

Bluszcz fajny pomysl, tyle tylko czy sobie z nim poradze? W takim sensie zeby wszedzie mi nie wlazil? To jest sloneczna rabata cien jest do godziny 11, dzisiaj sprawdzone Jedynie przy samym kojcu jest caly czas troche cienia. Masz pokazana ta rabatke gdzie Ci rosliny rynne zaslaniaja?
paulina_ns 13:20, 07 sie 2015

MirellaB napisał(a)
A co dalej jest przy płocie? Kojec, rabata, a dalej?
Pokaż zdjęcie

Mirellko dalej jest wysypany zwirek i nie ma juz nic oprocz drogi zdjecia zrobione, tyle tylko,ze wkleic sie nie chca
paulina_ns 16:19, 07 sie 2015

Dziewczyny czy to prawda ze hortensja vanille fraise nie nadaje sie do pelnego slonka? Dzisiaj to wyczytalam i juz chyba wiem dla czego ta jedna moja hortensja jest taka zmasakrowana..ona nie cierpi z powodu braku wody ( jest codziennie podlewana) tylko przypala ja slonko. Zastanawialo mnie dla czego tylko ta jedna tak wyglada i dzisiaj dopiero zauwazylam, ze tamte maja cien od godziny 15, a na ta swieci slonko caly czas.
sarenka 17:02, 07 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Dziewczyny czy to prawda ze hortensja vanille fraise nie nadaje sie do pelnego slonka? Dzisiaj to wyczytalam i juz chyba wiem dla czego ta jedna moja hortensja jest taka zmasakrowana..ona nie cierpi z powodu braku wody ( jest codziennie podlewana) tylko przypala ja slonko. Zastanawialo mnie dla czego tylko ta jedna tak wyglada i dzisiaj dopiero zauwazylam, ze tamte maja cien od godziny 15, a na ta swieci slonko caly czas.

A czy w ogóle jest jakas hortensja, która da sobie radę w takie upały jak sa teraz? Ja dzisiaj swoją przesadzę bo od 2 dni siedzi w wiadrze- z braku cienia nie mam za bardzo dla niej miejsca u siebie Spaliła się strasznie, kwiatostany sa brązowe (nie całe )