Gabik ja się cieszę, że mam tylko 900 m2 to i tak 4 x więcej niż mialam poprzednio wystarczy mi tyle a i tak brakuje na wszystko czasu
Laurka wyglądala pięknie, a mamusia miala już fryzurę na wesele
Tak mieszanka jak napisałaś, ja czasami dodaję drobenej kory to rozluźnia ziemię
Aga przecież na wadze nie będziesz ważyć, na oko się daje Hortensje nie są takie wrażliwe jak RH i tak najważniejsze potem podlewanie i nawożenie
Musiałbyś ph gleby u siebie sprawdzić aby stwierdzić czy 1/3 czy 1/4 czy 1/2
No właśnie robiłam badanie gleby i okazuje się, że mam ph obojetne w kierunku zasadowego, dlatego zastanawiałam się czy 1/3 wystarczy. A mieszam zawsze w taczce, więc jest oczywiście "na oko"
No i dzięki pogodzie będę mieć dobrze podlany ogród i prasowanie z głowy, bo nie da się wyjść tak wieje i mży...
Muszę posadzić hortensje limelight. Doczytałam, że mają mieć ziemię lekko kwaśną. Nie mam Danusiowej próchnicy kwaśnej, więc jak w inny sposób uzyskać lekko kwaśną ziemię? Będę mieszać swój kompost, swoją rodzimą ziemię z...? Z torfem kwaśnym?
Tak mieszanka jak napisałaś, ja czasami dodaję drobenej kory to rozluźnia ziemię
Aga przecież na wadze nie będziesz ważyć, na oko się daje Hortensje nie są takie wrażliwe jak RH i tak najważniejsze potem podlewanie i nawożenie
Musiałbyś ph gleby u siebie sprawdzić aby stwierdzić czy 1/3 czy 1/4 czy 1/2
Animusz? Jaki animusz? Nie spotkałam takiego dawno Ledwo dyszę kobieto Zaś 31 bukszpanów do wykulkowania i posadzenia - M.się wkurza, bo znów go zagonię do kopania dołków
Widziałam w Psarach te Wasze donice elho - BOSKIE!!! Ale cieszę się, że kolorystycznie mi nie pasują, bo bym zbankrutowała
Pozdrawiam
Dbrze że M nie wie jeszcze co go czeka !!!
A elho na jesien zamienię na ceramiczne szare.... A latem znów białe wyciągnę .....
Kulkowałam wczoraj krzaczory bukszpanowe na nową rabatę z wiśniami umbraculifera . Oprócz kulek z bukszpanu będą tam trawki - chyba carex evergold albo złote hakone (ale nie mogę ich nigdzie dostać). Podpowiedzcie jak te kule ustawić - nie chciałabym znowu w rządku... Może tak porozrzucane pod wiśniami a pomiędzy nimi trawki? Taka mała przymiarka, ale na razie za mało kul. Podpowiedzcie plisssss!!!
A to jedna z kulek w trakcie kulkowania - moja głowa obok dla porównania wielkości
No i dzięki pogodzie będę mieć dobrze podlany ogród i prasowanie z głowy, bo nie da się wyjść tak wieje i mży...
Muszę posadzić hortensje limelight. Doczytałam, że mają mieć ziemię lekko kwaśną. Nie mam Danusiowej próchnicy kwaśnej, więc jak w inny sposób uzyskać lekko kwaśną ziemię? Będę mieszać swój kompost, swoją rodzimą ziemię z...? Z torfem kwaśnym?
Animusz? Jaki animusz? Nie spotkałam takiego dawno Ledwo dyszę kobieto Zaś 31 bukszpanów do wykulkowania i posadzenia - M.się wkurza, bo znów go zagonię do kopania dołków
Widziałam w Psarach te Wasze donice elho - BOSKIE!!! Ale cieszę się, że kolorystycznie mi nie pasują, bo bym zbankrutowała
Pozdrawiam
Z tymi carexami roznie bywa - nie ma reguly. U Marzenki wymarzly Frosted Curls, a u mnie pieknie przezyly, za to wypadly wszystkie miskanty, ktore mialam posadzone w ubieglym roku na wiosne i te, ktore rosly od kilku ladnych lat. I wiekszosc piorkowek tez padla.
Moj trawnik tez w tym roku bieda z nedza Czekamy na upaly z bofixem i chwastoxem potem bedzie kolejna dosiewka
Neverending green story normalnie
Normalnie tak A widziałaś fotki tabliczki z ogrodu Danusi z napisem "A garden is a thing of beauty and a job forever" Sad but true
Aga, a jak Twoje wrocławskie bukszpany? Moje po przymrozkach jeszcze nie obcięte, bo te młode przyrosty, które się uchowały, jeszcze nie ściemniały całkiem i boję się je ruszyć...
niektóre zdrowe, niektóre chorują, ale pryskałam..
nie ciełam jeszcze, bo czekam na koniec czerwca i dopiero nożyce zamówiłam
za to mój jeden Ikeowy choruje na maxa, ale się zawzięłam i go leczę bo w środku jest ładny
Oooo, to tak jak u mnie - jeden ikeowy ścięłam o połowę, wywaliłam z tarasu w mniej eksponowane miejsce i macham mu sekatorem przed oczami, może sie przestraszy Wszystkie popsikałam na grzyba, popsikałam florovitem i czekam
Aga, a jak Twoje wrocławskie bukszpany? Moje po przymrozkach jeszcze nie obcięte, bo te młode przyrosty, które się uchowały, jeszcze nie ściemniały całkiem i boję się je ruszyć...
niektóre zdrowe, niektóre chorują, ale pryskałam..
nie ciełam jeszcze, bo czekam na koniec czerwca i dopiero nożyce zamówiłam
za to mój jeden Ikeowy choruje na maxa, ale się zawzięłam i go leczę bo w środku jest ładny