Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:24, 05 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Gdybyż jeszcze inżynierowi chciało się te proporcje liczyć Będzie na oko!

i wiecej czasu będzie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:23, 05 cze 2012

Do góry
Gdybyż jeszcze inżynierowi chciało się te proporcje liczyć Będzie na oko!
Miniaturowy ogródek 19:22, 05 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ty Aga to masz jeszcze wiele miejsca na roślinki. Zaczynam się cieszyć, że ja nie.
Bo bym już nic nieogrodowego do końca życia nie kupiła. Pocieszam się, że niektórzy 300-400 zł bez sensu w papierosach puszczają, to mogę udawać że palę, i przepuszczać tę kasę na roślinki.

Oj ciesz się ciesz ze swojego miniaturowego ogródka, bo mnie moje "przestrzenie" coraz bardziej ostatnio przytłaczają... Gdyby nie niesprzyjające okoliczności finansowe chętnie zamieniłabym te przestrzenie na coś ciaśniejszego

Gabik ja się cieszę, że mam tylko 900 m2 to i tak 4 x więcej niż mialam poprzednio wystarczy mi tyle a i tak brakuje na wszystko czasu
Laurka wyglądala pięknie, a mamusia miala już fryzurę na wesele
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:09, 05 cze 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Tak mieszanka jak napisałaś, ja czasami dodaję drobenej kory to rozluźnia ziemię
Aga przecież na wadze nie będziesz ważyć, na oko się daje Hortensje nie są takie wrażliwe jak RH i tak najważniejsze potem podlewanie i nawożenie
Musiałbyś ph gleby u siebie sprawdzić aby stwierdzić czy 1/3 czy 1/4 czy 1/2

No właśnie robiłam badanie gleby i okazuje się, że mam ph obojetne w kierunku zasadowego, dlatego zastanawiałam się czy 1/3 wystarczy. A mieszam zawsze w taczce, więc jest oczywiście "na oko"
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:02, 05 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
No i dzięki pogodzie będę mieć dobrze podlany ogród i prasowanie z głowy, bo nie da się wyjść tak wieje i mży...

Muszę posadzić hortensje limelight. Doczytałam, że mają mieć ziemię lekko kwaśną. Nie mam Danusiowej próchnicy kwaśnej, więc jak w inny sposób uzyskać lekko kwaśną ziemię? Będę mieszać swój kompost, swoją rodzimą ziemię z...? Z torfem kwaśnym?

Tak mieszanka jak napisałaś, ja czasami dodaję drobenej kory to rozluźnia ziemię
Aga przecież na wadze nie będziesz ważyć, na oko się daje Hortensje nie są takie wrażliwe jak RH i tak najważniejsze potem podlewanie i nawożenie
Musiałbyś ph gleby u siebie sprawdzić aby stwierdzić czy 1/3 czy 1/4 czy 1/2
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:01, 05 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ho ho animusz wrócił pozdrawiam

Animusz? Jaki animusz? Nie spotkałam takiego dawno Ledwo dyszę kobieto Zaś 31 bukszpanów do wykulkowania i posadzenia - M.się wkurza, bo znów go zagonię do kopania dołków
Widziałam w Psarach te Wasze donice elho - BOSKIE!!! Ale cieszę się, że kolorystycznie mi nie pasują, bo bym zbankrutowała
Pozdrawiam

Dbrze że M nie wie jeszcze co go czeka !!!
A elho na jesien zamienię na ceramiczne szare.... A latem znów białe wyciągnę .....
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 18:56, 05 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)
Tak

Aniu, ale ile tego torfu, żeby byłą ziemia lekko kwaśna? Jedną trzecią, czy mniej?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 18:55, 05 cze 2012

Do góry
Kulkowałam wczoraj krzaczory bukszpanowe na nową rabatę z wiśniami umbraculifera . Oprócz kulek z bukszpanu będą tam trawki - chyba carex evergold albo złote hakone (ale nie mogę ich nigdzie dostać). Podpowiedzcie jak te kule ustawić - nie chciałabym znowu w rządku... Może tak porozrzucane pod wiśniami a pomiędzy nimi trawki? Taka mała przymiarka, ale na razie za mało kul. Podpowiedzcie plisssss!!!

A to jedna z kulek w trakcie kulkowania - moja głowa obok dla porównania wielkości

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 18:45, 05 cze 2012

Do góry
No i dzięki pogodzie będę mieć dobrze podlany ogród i prasowanie z głowy, bo nie da się wyjść tak wieje i mży...

Muszę posadzić hortensje limelight. Doczytałam, że mają mieć ziemię lekko kwaśną. Nie mam Danusiowej próchnicy kwaśnej, więc jak w inny sposób uzyskać lekko kwaśną ziemię? Będę mieszać swój kompost, swoją rodzimą ziemię z...? Z torfem kwaśnym?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:50, 05 cze 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Notujemy i mierzymy czas, o której wrócisz z tego leżaczka.

Łał! Minuty mijają, a Danusia leżakuje Niesamowite
Kubusiowo 14:21, 05 cze 2012

Do góry
O jak piknie!!!!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:22, 05 cze 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ho ho animusz wrócił pozdrawiam

Animusz? Jaki animusz? Nie spotkałam takiego dawno Ledwo dyszę kobieto Zaś 31 bukszpanów do wykulkowania i posadzenia - M.się wkurza, bo znów go zagonię do kopania dołków
Widziałam w Psarach te Wasze donice elho - BOSKIE!!! Ale cieszę się, że kolorystycznie mi nie pasują, bo bym zbankrutowała
Pozdrawiam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:18, 05 cze 2012

Do góry
Syla napisał(a)
tulipanek dla Ciebie na 200 tkę .... spóźnione ale szczere gratulacje

Dziekuję Syla! Twój ogród i pasja z jaką go zmieniasz, udoskonalasz są dla mnie otuchą w chwilach zwątpienia Wszak należysz do Grupy Wsparcia
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:17, 05 cze 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Z tymi carexami roznie bywa - nie ma reguly. U Marzenki wymarzly Frosted Curls, a u mnie pieknie przezyly, za to wypadly wszystkie miskanty, ktore mialam posadzone w ubieglym roku na wiosne i te, ktore rosly od kilku ladnych lat. I wiekszosc piorkowek tez padla.

Moj trawnik tez w tym roku bieda z nedza Czekamy na upaly z bofixem i chwastoxem potem bedzie kolejna dosiewka

Neverending green story normalnie

Normalnie tak A widziałaś fotki tabliczki z ogrodu Danusi z napisem "A garden is a thing of beauty and a job forever" Sad but true
Ogródkowe perypetie:) 11:11, 05 cze 2012

Do góry
abiko napisał(a)

Aga, a jak Twoje wrocławskie bukszpany? Moje po przymrozkach jeszcze nie obcięte, bo te młode przyrosty, które się uchowały, jeszcze nie ściemniały całkiem i boję się je ruszyć...

niektóre zdrowe, niektóre chorują, ale pryskałam..
nie ciełam jeszcze, bo czekam na koniec czerwca i dopiero nożyce zamówiłam

za to mój jeden Ikeowy choruje na maxa, ale się zawzięłam i go leczę bo w środku jest ładny

Oooo, to tak jak u mnie - jeden ikeowy ścięłam o połowę, wywaliłam z tarasu w mniej eksponowane miejsce i macham mu sekatorem przed oczami, może sie przestraszy Wszystkie popsikałam na grzyba, popsikałam florovitem i czekam
Ogródkowe perypetie:) 11:08, 05 cze 2012

Do góry
magnolia napisał(a)

No proszę- to Twoja sprawka Wieloszko?

Troszeczkę
Ogródkowe perypetie:) 10:58, 05 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Aga, a jak Twoje wrocławskie bukszpany? Moje po przymrozkach jeszcze nie obcięte, bo te młode przyrosty, które się uchowały, jeszcze nie ściemniały całkiem i boję się je ruszyć...

niektóre zdrowe, niektóre chorują, ale pryskałam..
nie ciełam jeszcze, bo czekam na koniec czerwca i dopiero nożyce zamówiłam

za to mój jeden Ikeowy choruje na maxa, ale się zawzięłam i go leczę bo w środku jest ładny
Ogródkowe perypetie:) 10:54, 05 cze 2012

Do góry
abiko napisał(a)

Dzięki Abiko.
Coraz ładniej u Ciebie, z dnia na dzień wiecej ślicznych różności.

Magnolio, a ja pozwolę sobie na odrobine prywaty - będziesz projektowała ogród mojej przyjaciółki ze Ś-dzic Czekam z wypiekami

oooo..to może zrobicie jakąś fotorelację co?

No proszę- to Twoja sprawka Wieloszko?
Ogródkowe perypetie:) 10:47, 05 cze 2012

Do góry
Ogródkowe perypetie:) 10:36, 05 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Dzięki Abiko.
Coraz ładniej u Ciebie, z dnia na dzień wiecej ślicznych różności.

Magnolio, a ja pozwolę sobie na odrobine prywaty - będziesz projektowała ogród mojej przyjaciółki ze Ś-dzic Czekam z wypiekami

oooo..to może zrobicie jakąś fotorelację co?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies