Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 16:37, 01 maj 2025

Do góry
Kasya napisał(a)
Dzisiaj swieto mycia tarasu

To pojaśniało.
Kraina spełnionych marzeń 16:23, 01 maj 2025

Do góry
Takie tamy.

Kasztanowiec zaczyna rozwijać kwiaty. Cieszy mnie to niezmiernie. Jest świetnie umiejscowiony, bo widzę go z okna jadalni (prawie, bo na razie jeszcze przysłania go sterta kory).

Kraina spełnionych marzeń 16:18, 01 maj 2025

Do góry
Jeśli nadal będzie ładna pogoda i woda będzie nagrzewała się tak szybko, to pluskanko będzie już jutro.

Lilaki w pełni kwitnienia. W sumie mam ich 6 i tylko jeden nie kwitnie w tym roku, ale on od początku był słabszy.

Poza tym namnożyły mi się tulipany.

Kokoryczki.

Hosty White Feather.
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 15:58, 01 maj 2025

Do góry
C.d.
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 15:50, 01 maj 2025

Do góry
Cunninghams White obsypany kwiatami, w szpalerze jest ich sześć.Kwiatów moc, tworzą ładne,zgrabne krzaczki i gęste są.Rosną pod jodłami i świerkami, ok 2 m od pni, dają radę, fakt, że podlewam, z węża niestety.Swierki są ogromne i już się zastanawiam jak długo jeszcze będą mogły być.

Następne w szpalerze, ale już w kącie laskowymi są:Bengal,Libretto, niebieski nn, Simona i w kącie pod brzozą, azalia pontyjska, Gibraltar oraz kanadyjska śmierdziuszka.
Wiejski ogród Magdy 15:43, 01 maj 2025

Do góry
Rabata czerwona nabiera kolorów.

Narcyzy poetyckie w końcu zakwitły.
Tak, to zielone po prawej to chwasty. Weszłam z nimi na nowy poziom. Gdzieś w nich powinna być orlaya i z dwie naparstnice.

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 15:35, 01 maj 2025

Do góry
Prawie cały dzień na działce, z jedną przerwą. Posadziłam 6 rzędów dyni, wszystkie sadzonki które miałam. Prócz jednej tacki którą spadła mi z taczki, dynie wypadły z doniczek i zwiędły. Przywiozłam je z powrotem żeby podlane odzyskały siły w doniczkach, w cieniu przez parę dni.

Podlałam hostowisko. Prócz przeniesionych stąd wysadziłam wszystkie jakie miałam w doniczkach od ubiegłego roku. Jupi!

Hosty na szczęście są niezniszczalne, niewiele roślin przetrwałoby w takich warunkach.

Jutro rano akcja Asia i Nowy Sącz. Po południu mam nadzieję posiać słoneczniki i kukurydzę. Wezmę se sobą młodą to nam szybko pójdzie (mam nadzieję).

Sucho, kurzy się, czekamy na deszcz
Kraina spełnionych marzeń 15:30, 01 maj 2025

Do góry
MagdaLenka napisał(a)
Zakwitły mi lilaki Krasawica Moskwy. Cieszę się bardzo, bo w zeszłym sezonie był tylko jeden kwiat.

Uwielbiam tego lilaka, moja ulubiona odmiana. Miałam jeden krzaczek w moim przemyskim ogródku, ale przy przeprowadzce musiałam go zostawić. Pięknie kwitł. W nowym ogrodzie na wsi też posadziłam tę odmianę, ale jest jeszcze mały i prawie nie ma kwiatów. Ale nic to, kiedyś się doczekam .

Tak jak piszą dziewczyny, kąpiel w basenie wkrótce wynagrodzi Wam ciężką pracę. Pomyśl o tym pluskaniu w upalne dni...
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 15:29, 01 maj 2025

Do góry
Cunninghams White obsypany kwiatami, w szpalerze jest ich sześć.Kwiatów moc, tworzą ładne,zgrabne krzaczki i gęste są.Rosną pod jodłami i świerkami, ok 2 m od pni, dają radę, fakt, że podlewam, z węża niestety.Swierki są ogromne i już się zastanawiam jak długo jeszcze będą mogły być.

Następne w szpalerze, ale już w kącie laskowymi są:Bengal,Libretto, niebieski nn, Simona i w kącie pod brzozą, azalia pontyjska, Gibraltar oraz kanadyjska śmierdziuszka.
Wiejski ogród Magdy 14:36, 01 maj 2025

Do góry
Dzisiaj chyba nie wyjdę z łóżka. Odpoczywam. Kocia na kolankach, kawa w ręku i czytamy forum .

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 14:26, 01 maj 2025

Do góry
No to proszę, kwitnące wcześnie.Czerwony Bengal, jak nie lubię czerwonego, to Bengalka dzwoneczki uwielbiam.Mam trzy krzewy.W ub roku yeż mi chorował.

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 14:26, 01 maj 2025

Do góry
No to proszę, kwitnące wcześnie.Czerwony Bengal, jak nie lubię czerwonego, to Bengalka dzwoneczki uwielbiam.Mam trzy krzewy.W ub roku yeż mi chorował.

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 14:15, 01 maj 2025

Do góry
Uwielbiam te floksy!!
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 14:11, 01 maj 2025

Do góry
Dereń kwiecisty w tym roku pięknie zakwitł.To Red Giant.Wyprowadzilam go na jednopędowe drzewko.Rosnie silnie i w celu zagęszczenia wycinalam mu te długie pędy.

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 13:56, 01 maj 2025

Do góry
Kasia ostatnia, bo nie mam siły

Posadziłam ze 200 dyń

Przyjechały trociny

Posadziłam hosty. Idę podlewać
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 13:54, 01 maj 2025

Do góry
Za to dereń kwiecisty,Red Giant prezentuje się pięknie.

Jest sporym drzewkiem, bo wyprowadziłam go na jednopędowe drzewko, ma ok.2.60 może więcej.Rosnie mocno i wycinalam mu najdłuższe pędy że środka w celu zagęszczenia.
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 13:47, 01 maj 2025

Do góry
Szałwie Caradonna mateczne podrosły, a córeczki siewki mają o dziwo zaczątki pączków i ciemne łodygi. W celu odniesienia zamiast popularnego banana, monety czy pudełka po zapałkach do porównania wielkości użyłam 6-cio kilogramowego kota.

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 13:44, 01 maj 2025

Do góry
Wstawiam zdjęcia z b.r.Moj wczesny Fartem Direktor Rieger zmarzł.W ub. roku walczyłam ze skoczkiem, nie opanowałam go do końca.
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 12:33, 01 maj 2025

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Nie ma to jak szybkie decyzje i ich realizacja.
Zostawiam podziw dla sadzonek selera. Przepiękne są, wzorcowe. Kiedy je wysiewałaś?

Dziś rano słupy dostały drugą finalną warstwę farby. Zostało poczytać i zakupić elementy do montażu. Muszę obliczyć ile mniej więcej cementu kupić itd. Szare posłużą jako podpora pod dodatkową fotowoltaikę, bo doszło nam kilka urządzeń na prąd i zwiększyło się zapotrzebowanie.

Selery siane 15 lutego. Mimo, że względnie ładne są to idealne selery widziałam takie siane dopiero 15 marca. O wiele bardziej krępe, tyle samo liści co u mnie, a niższe. Za rok nie będę się tak spieszyć.

Dostałam też kilka selerów sianych troszkę wcześniej niż moje od Agapant i po jakimś czasie wyrównały się z moimi, a początkowo znacznie się różniły.
Kraina spełnionych marzeń 11:51, 01 maj 2025

Do góry
O super
Bedzie duza frajda w upaly
Teraz ciezko ale sie oplaca

MagdaLenka napisał(a)
Od wczoraj obsypujemy basen. Mordercza robota. Niestety nie znalazł się chętny do pomocy, więc robimy we trójkę (ja, Małż i córka).
Policzyłam, że wczoraj przerzuciłam 2 tony suchego betonu i zrobiłam 2km z taczką (bicek rośnie). Oczywiście na jutro mamy umówioną fizjoterapeutkę.

Zasadniczo wszędzie syf i ból. Nie polecam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies