Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród na piasku i z wielkim murem 20:53, 22 kwi 2018

Do góry
Duza magnolia =duży efekt
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 20:47, 22 kwi 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)
Cudna ta magnolia Sunsation. Portreciki też wspaniałe
Bez już u Ciebie kwitnie..

No właśnie tak jakiś nierówno..jedne rosliny wcześniej inne później, nie wiadomo jaki miesiąc mamy
Tak jak juz pisałam niektóre tosliny patrza na termometr a inne w kalendarz
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:43, 22 kwi 2018

Do góry
Magnolia Randy

Jabłoń ozdobna 'Adirondack' za chwilę zakwitnie
Więcej: http://ladnydom.pl/Ogrody/7,113408,20021442,rajskie-jablonie-najlepsze-gatunki-i-odmiany-ozdobnych-jabloni.html

Na worki z odpadami nie patrzymy

Szkoda że przekwitły już krokusy, kończą hiacynty bo zapach był boski
Ogród na piasku i z wielkim murem 20:43, 22 kwi 2018

Do góry
z dzisiejszego ranka:

kolejna magnolia pojedynczy pąk, ale szykują się następne

krzew Mojżesza

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 20:41, 22 kwi 2018

Do góry
Cudna ta magnolia Sunsation. Portreciki też wspaniałe
Bez już u Ciebie kwitnie..
Kiedyś będzie kolorowo... 20:35, 22 kwi 2018

Do góry
Ta magnolia jest zjawiskowa.
Moje ukochane miejsce na ziemi 19:36, 22 kwi 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Wspaniale ci kwitnie ta NN magnolia to na bank Satsfacton, cudowna, a 6-latka robi ogromne wrażenie; masz ich dużo, będziemy miały co rok coraz piękniej a Ty nie szalej, masz ogromny ogród, rób etapami i wybieraj mniej pracochłonne rośliny, ujednolicaj, bo z czasem sił tylko ubywa, buziaki

Irenko ciężka sprawa by wszystko pogododzić
Też uwielbiam starocie...wczoraj takie cudeńko kupiłam.
Na taras idealne

Ogród z rzeźbą 19:26, 22 kwi 2018

Do góry
Ania/Anpi wyglądały, bo już ścięte (trawy nie tulipany). Teraz trochę żałuję, mogłam poczekać na efekt jak rozkwitną. U nas ma padać w najbliższym tygodniu.

Magnolia zakwitła

W ogródku Iwony 19:25, 22 kwi 2018

Do góry
Magnolia Susan

Szafirkowa rzeczka - w tym roku do wykopania i ponownego wsadzenia.
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 19:14, 22 kwi 2018

Do góry
SI_SYLWIA napisał(a)
A może to dlatego, że nie dałam mu żadnego odżywienia w marcu, dopiero w pierwszym tygodniu kwietnia dałam mu odżywkę.

Sylwio myślę że pączki są przemarznięte, u mojej Iolanthe było tak samo, wyłam jeden pączek i sprawdż - jeśli pąki stoją w miejscu a liście się rozwijają to na 99 procent przemarzły.
EDIT:
Poleciałam jeszcze zrobić fotkę, większość pąków już wyłamałam ale do kilku nie dostałam - nie wyglądają jak przemarznięte ale już po nich:

Magnolia Kobus:
Przerwa na kawę... 17:24, 22 kwi 2018

Do góry
Amanogawa kwitnie

Magnolia czadu dała
Ogród Mirelli 15:17, 22 kwi 2018

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Też pytam o magnolię, bardzo ładna. I co to za kwiatek, co ma zwieszony kwiatek?
Śliczna wiosna

Magnolia Sunsation, a kwiatek to szachownica
Ogród Mirelli 15:11, 22 kwi 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Jaka to magnolia? Śliczna jest
O podsikiwaniu poczytałam. Nie mam psa, ale sunie i te nie podsikują, ale pies sąsiadki załatwił mi tuje za domem, jedną przesadziłam i uratowałam , a druga chyba wyleci, bo już okropnie wygląda. Na wsi najgorsze jest to, że jak jeden pies posika to za chwile przyleci następny i też posika

Ale i tak najgorsze szkody robią mi kocury przychodzące do kotek i znaczące wszystkie krzaczki

Magnolia Sunsation.

Tak to już jest z tymi pieskami i kotkami. Ja zwierzęta kocham, terenu im nie grodze. Na szczęście nie mam takich problemów, że przez zwierzęta tracę rośliny
Kiedyś będzie kolorowo... 15:09, 22 kwi 2018

Do góry
Witam ,twoja Magnolia to rarytas.
Podziwiam.
Pozdrawiam.
Dwa ogrody 12:56, 22 kwi 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)

Pokaż tę magnolię w całości, jaka nazwa? Ile lat ją masz?

Rzeczka szafirków śliczna, też mam taką rzeczkę tylko w cieniu i jeszcze muszę poczekać na kwitnienie

Mireczko, magnolia to Betty, rośnie w tym miejscu pięć lat, nigdy nie okrywałam, a początki były dla niej niełatwe, w totalnym przeciągu. Przyrasta wolno, ma bardzo duże kwiaty.

grujecznik

judaszowiec

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:54, 22 kwi 2018

Do góry
Ach ta jabłonka.... a w szkółce reklamowali - co roku pięknie kwiatami obsypana Magnolia śliczna
Ogród w Klein Kottorz 11:38, 22 kwi 2018

Do góry
,
Magnolia,już przekwita.

Blaski i cienie nowego życia 10:05, 22 kwi 2018
Do góry
Urszulla napisał(a)

Samo życie, siekło mnie porządnie od kręgosłupa jednak. A problemów przy tym sto tysięcy. Nic nie robię. Będę leniuchować i się nie przejmować.

Wiosnę mam jeszcze a moja magnolia w tym roku obsypana kwieciem

polecam odwiedzic dobrego kręgarza...to jest najwazniejsze ....a póki co

zrob sobie joge na kregosłup tylko pomalutku i tyle zrób na ile ci ciało pozwoli...natychmiast zobaczysz poprawe

ja z ta kobieta cwiczę

https://www.youtube.com/watch?v=8R2HTKI68WA

https://www.youtube.com/watch?v=xNu9qJfStN0

PS. ćwiczenia sa najwazniejsze ...zwłaszcza jak sie chce miec ogród ....jak sie wyzbedziesz bólu to sobie ułóż grafik min 2x w tygodniu joga ...a potem dołożysz sobie skalpel chodakowskiej ...ja teraz to juz fikam kilery i inne (od 3 lat) ....tyrladnia w ogrodzie mi nie straszna ...oprócz ogólnego zmeczenia materiału nic mnie nie szczyka nie boli ...nie kłuje naprawde polecam zmienic myslenie i wdrozyc cwiczenia
Moja bajka 05:40, 22 kwi 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Kasiu, zachwycam się Twoją magnolią - jest przepiękna i taka duża
Dla dzieciaków frajda z trampoliną. My też niedługo będziemy musieli pomyśleć o wymianie na nowszą.

A teraz magnolia tak smieci,że masakra. Czytałam, ze się napracowalas wczoraj. Ja tez utyralam sie jak wół. ZacElam juzod 5:30 rano jak dzieci spaly. Byka który rosl na środku wciągam w trawiasta, wiec rabata sie troche powiekszy. Udalo wrescie pozbyc mi się reszty ziemi z wykopu uczka, a od 15:00 drugą sobotę z rzędu pomagalismy przyjaciołom u Nich w ogrodzie, bo tworzą od podstaw. Bateryjka padla mi o 21:00 a dziś jeszcze idę do pracy.Ale potem odpoczynek słodki.
Ogród, mydło i powidło. 00:26, 22 kwi 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Magnolia Kobus sprawiła ci niespodziankę, szkoda m. Jolante.

Dereń kousa za chwilę da pokaz na bogato

No niestaty Iolanthe wcześnie zaczyna i dodatkowo ma u mnie wyjątkowo wietrzne stanowisko ale kiedyś się doczekam
Dereń ma coraz większe "kwiatuszki" - to dereń kwiecisty - i jeszcze migdałek, do znudzenia

kasja83 napisał(a)
Ale widoczki!!!!!Czy myślisz, że rozmnożony czosnek da mniejsze kulki??U mnie rozmnożyły się posadzone w 2016 roku-King coś tam

Tak Kasiu myślę że kulki będa mniejsze kiedy będą 2 cebulki obok siebie - myślę że dopiero po rozsadzeniu będzie miał standardowy wymiar . Czosnki też mocno mi się wysiały ale nie wiem czy przetrwają takie mniusie "szczypiorki".

Betka napisał(a)
Nadrobiłam zaległości. Fajnie wszystko się rozwija wiosna na całego
Pozdrawiam

Przy takiej pogodzie wszystko rozwija sie błyskawicznie. Wisteria ma kilka pąków kwiatowych, obiela szykuje sie do kwitnienia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies