Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z widokiem na jezioro

Ogród z widokiem na jezioro

yolka 20:52, 03 maj 2018

jolanka napisał(a)
Lampa tarasowa przepiękna świetny pomysł, hmm podoba mi się
Dlaczego ja nie mam żadnego bzu?

Jolka lampa zrobiona z czterech połączonych kantówek z dziurą na solary, w zeszłym roku świeciły, w tym za dnia zdobić będą
yolka 20:55, 03 maj 2018

Mala_Mi napisał(a)
Gospodrskie podejście do bzu ... leżę .. kwicze

Jak byłam dzieckiem, też miałam takie podejście,ale bzy rosły wszędzie, łupiło się ile się dało, a kwiatek z pięcioma płatkami koniecznie trzeba było zjeść na szczęście, ciekawe ile tych kwiatków mi się trafiło
yolka 20:59, 03 maj 2018

AsiaK_Z napisał(a)
Hej Jolu ogród pięknie się prezentuje. Lubię to
Kiedyś na YT trafiłam na 15 minutowy program ogrodniczy, który prowadzi inżynier ogrodnictwa z wieloletnim stażem. Chyba jest instruktorem na ROD... nie ważne. W każdym razie w jednym z odcinków opowiadał o wisterii, pierwsze kwitnienie po iluś latach. Kwitnieniu pomaga przecięcie korzeni szpadlem.

Znalazłam
https://youtu.be/OcOe5mdAKu4

Dzięki Asiu, widziałam podobne z udziałem Pana Szczepana Marczyńskiego, więc uważam się prawie za "guru", trafiła mi się rozmnażana z nasion. Jak kupowałam nie miałam pojęcia o ogrodach
yolka 21:01, 03 maj 2018

Kindzia napisał(a)
Kowal, u którego robiliśmy bramy i balustradę ma wielkie wisterie...matko co za widok, co za zapach...tylko te podpory na takiego olbrzyma...ale to kowal przecież

Cudownie wygląda ten krzew, masz się z czego cieszyć

U nas w Zabrzu przy supermarkecie są wielkie pergole obsadzone wisteriami. Muszę zobaczyć, po przyjeździe, jak się mają.

Pozdrawiam

Moja pręty "10 mm " powyginała jak patyczek, na górze owinęła pręty balkonowe, górą jest już delikatniejsza i mam nadzieję, że nie będę musiała jej odcinać. Przyglądam się tym prętom prawie tak często jak pąkom"
yolka 21:03, 03 maj 2018

Basilikum napisał(a)

ja tez
a mi szkoda kazdej galazki

a lampa fajna. Podlacz ja do pradu

Na solary ona, te są zeszłoroczne, nie działają, może kupię nowe, ale jakieś tanie, te kosztowały 36 zł sztuka, jak na 1 sezon to przesada
yolka 21:22, 03 maj 2018

Zawiadamiam, że padać zaczęło co mnie cieszy
babka 22:28, 03 maj 2018

Cześć
U Ciebie magnolia jeszcze kwitnie i w pąkach a po kaiwtach na mojej już nawet śladu nie ma. Bardzo wczesną odmianę mam i krótko kwiat się utrzymuje. No ale ma ładny pokrój więc nie narzekam
Gratuluję kwitnącej wusterii, będzie cudo !
Lampy świetne a dlaczego po zimie nie palą ? Moje kule też nie chcą i nie mam pojęcia co się stało
babka 22:29, 03 maj 2018

yolka napisał(a)
Zawiadamiam, że padać zaczęło co mnie cieszy

O to może i do mnie dotrze bo jak narazie to tylko wiatr cały dzień dmucha.
Wczoraj ostro polało
paniprzyroda 22:45, 03 maj 2018

Wisteria czadowa Dwie burze pogrzmiały i poszły sobie, nie padało. Wieje. pomysł z lampami fajny.
yolka 22:45, 03 maj 2018

babka napisał(a)
Cześć
U Ciebie magnolia jeszcze kwitnie i w pąkach a po kaiwtach na mojej już nawet śladu nie ma. Bardzo wczesną odmianę mam i krótko kwiat się utrzymuje. No ale ma ładny pokrój więc nie narzekam
Gratuluję kwitnącej wusterii, będzie cudo !
Lampy świetne a dlaczego po zimie nie palą ? Moje kule też nie chcą i nie mam pojęcia co się stało

Myślę, że solary były na jeden sezon, jesienią już słabo się paliły, u mnie wczoraj nie padało,