Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek w którym klon osłupiał:) 15:48, 16 lip 2015

Do góry
Znalazłam jeszcze inspirki z oczkiem Może coś wypatrzysz i bliżej Twojej koncepcji będzie
Nie chodzi mi o same oczko tylko nasadzenia przy nim

ale nie bądź zła dobra?
Ogródek w którym klon osłupiał:) 15:44, 16 lip 2015

Do góry

nie przeraź się wcale nie chcę Cię krytykować tylko podpowiedzieć bo fajny pomysł z tym oczkiem a smutno troszkę tam

To u góry to hortensja limelight lub inna bukietowa Trawa to jakiś tatarak japoński albo coś dwukolorowego z żółtym jakaś turzyca Z lewej to chyba się nazywa irys wodny żółty. Mogą do tego być języczki okazałe one są do cienia i kwitną na żółto. Mają piękne liście bardzo dekoracyjne
Z prawej strony może być języczka jak z lewej się nie zmieści i hosty przy azaluni. Mam trochę takich dwukolorowych Jak chcesz to Ci dam Rosną tak do kolana
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:42, 16 lip 2015

Do góry
Danusiu jak nazywa się to drzewko na zdjęciu?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:39, 16 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Troche bylinowej przy okazji

Kilka gratów i niepożądanych rzeczy w kadrze, ale...

Łukasz.. pokaż tą cześć z jeżówkami, górny prawy róg? pięknie Ci wyszła ta rabata..
Mój ogród pod górkę... 15:33, 16 lip 2015

Do góry
A oto nabytek mojego M. - chyba marzy mu się inny klimat A pojechał tylko po korę...
Mój mały ogródeczek :) 15:31, 16 lip 2015

Do góry
przesyłka dotarła

Tu ma być ogród :) 15:30, 16 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
I u mnie musiały pojawić się jeżówki.
Będą na rabacie z Umbrami i bukszpanami.
Szukałam niskiej, kompaktowej odmiany i decyzja padła na Butterfly Kisses z grupy Double & Short.

Przy takiej ilości jeżówek - efekt murowany ... będzie ślicznie
Wstaw zdjęcia jak już posadzisz plisssss
Tu ma być ogród :) 15:25, 16 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Na wszystkie donice troszkę trzeba jeszcze poczekać, a tymczasem urósł mi składzik kory i pomyśleć, że ja mam to wszystko rozwieźć na rabaty

No to masz roboty na kilka dni ...
Ogród wśród pól i wiatrów 15:14, 16 lip 2015

Do góry
Jak już jestem w temacie jeżówek, to kilka portretów dzisiejszych
Są przeróżne...

Różowa jest piękna

Zastanawiam się, czy je na jesień jakoś nie pogrupować kolorystycznie,
bo w tym momencie to są istne kolorowe jarmarki
Buk pospolity - Fagus sylvatica 15:14, 16 lip 2015

Do góry
No to ja z kolejną prośbą - mój purpurowy buk zielenieje?
Typografia ogrodu 15:09, 16 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Raport z ostatnich dni w ogrodzie. WRESZCIE koniec obsadzania rabaty rozplenicowo- rozchodnikowej. Teraz tylkonpotrzeba Troche czasu i gotowe. Ufffff....

Rozchodniki cudniaste, jak porównam do swoich to mi isę płakac chce. W przyszłym roku chyba tez poproszę pewną koleżankę
Ale drugi plan na tym zdjęciu jest dla mnie najpięknjejszy - wierzba
Ogród wśród pól i wiatrów 15:06, 16 lip 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Wiesz co, patrzę na te Twoje jeżówki i tak sobie pomyślałam że w weekend widziałam odmianę "'Cheyenne Spirit' czy jakoś tak i one były takie wielo kolorowe, na początku myślałam że różne jeżówki oblepili tą samą nazwą, ale aż w domu googlałam i one różne są od bieli, różu po żółty i pomarańcz .Popatrz sobie i może twoja odmiana to też taka jakaś mieszana

Widoki fajne. a teraz pytanie luźne. Jak myślisz czy taka larisska z kostrzewą siną by dobrze wyglądała czy za blado?

Komentarz od czapy: ja to się dziwię, że przy tak pięknym ogrodzie, widoku Ty jeszcz etam na stałe nie zamieszkujesz i jakoś ociągasz się z przeprowadzką!!

Ewelina.. co do moich jeżówek biało-różowych, sprawa się wyjaśniła Otóż obok białej pojawił się (nie mam pojęcia skąd, ale jest, jakimś cudem się wysiał) krzaczek różowy. Dzisiaj przy dokładniejszym plewieniu dopiero to odkryłam. Ot, inteligencja A to jest rzut.. przez biało - różowe jeżówki na wykulkowane bukszpany

W tym roku odkryłam, że uwielbiam rozplenice i nasadzę ich dużo dużo więcej

Co do larisy z kostrzewą, kurcze nie wiem .. ale mam kostrzewę po drugiej stronie ścieżki z larisą. Spróbuje tak fotkę zrobić, żeby je było razem widać i sobie popatrzysz. A ja też się przyjrzę pod tym kątem

A co do komentarza od czapy otóż powiem Ci, że mnie wkurzać już zaczyna to, że tam nie mieszkam. Nawet nie tak na stałe, ale że nie mogę np zostać na noc, przespać się, umyć. Zrobić kawy, jak mnie ktoś odwiedzi ..
M. przyjeżdża w niedzielę na dwa tyg., pierwsze co mu każe zrobić to ściągnąć hydraulików, żeby wodę do domowego obiegu wpuścili. Drugie - wybierzemy podłogę do pokoi, a trzecie kupię materac. I można będzie pomieszkać wstępnie
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 15:00, 16 lip 2015

Do góry
Dziewczynki doradźcie muszę wywalić Cinderellę niestety ma grzyba ... i musi iść out ....

Czasem słońce czasem deszcz 14:54, 16 lip 2015

Do góry
Ewo, to zdjęcie o którym kiedyś Tobie wspominałam. Jest z wizytówki ogrodu Sylwii. Podoba mi się to zestawienie bardzo tylko że ja nie mam nany, gdybym miała miejsce to bym posadziła, następnie dosadziła barona i cieszyła się takim widokiem zastanawiam się czy czegoś nie usunąć z ogrodu na rzecz tej kompozycji
Ogród wśród pól i wiatrów 14:52, 16 lip 2015

Do góry
Kawa napisał(a)
hihihih no wiesz co w głowie to i na języku
ale ja tam zadupia lubię

Masz tu moje dwie najbardziej wściekłe jeżówki,
wraz z pozdrowieniami z za..... no wiesz

hi
Kłopoty - problemy z trawnikiem 14:34, 16 lip 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wyrywać ręcznie, chwytając pewnie, on ma jedną łodyżkę cieniutką i sporą kępkę korzeni. Przy umiejętnym chwytaniu nie urwiesz korzeni. Powinno wyjśc wszystko.
Spróbuj.

to raczej chyba syzyfowa praca, próbowałem łapać i wyrywać połowa się urywa bez korzenia, ziemia jest mocno zbita.
Poza tym jest tego tyle, że cały dzień na kolanach spokojnie mnie czeka z mizernym efektem końcowym
Czy środek chemiczny rzeczywiście zaszkodzi 4 miesięcznemu trawnikowi?
Mam CHWASTOX TRIO, czy uszkodził by trawnik?

poniżej zdjęcie wyrwanego chwasta - to chyba nie koniczyna jednak, co to może być?

Spotkanie w Pęchcinie u Szmitów 11 lipca 2015 14:33, 16 lip 2015

Do góry
GorAna napisał(a)
Czy ktoś z Was wie jakie to drzewo?

To nie jest klon jesionolistny 'Variegatum' a klon polny 'Carnival' - Acer campestre 'Carnival'.
Odkryłam je w 2011 roku

https://www.ogrodowisko.pl/watek/781-acer-campestre-carnival-klon-polny-carnival
"W kolorze blue" 14:32, 16 lip 2015

Do góry
Ensata napisał(a)

Cieszy się Anabellkami, tak krótko stoją.
.

To są czosnki
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:29, 16 lip 2015

Do góry
różyczka też wieczorna -dla tych co lubią
Leśne Wzgórze 14:28, 16 lip 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)

hahaha moje też 0,5m mają chyba im ziemię doprawię to może łaskawie urosną

ale trawniczek, kanciczek i to pod choinkami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies