Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Handmade by Elka 15:11, 15 lip 2015

Do góry
Dziękuję za rewizytę i pomoc przy rhonach. Ogródek oj duży dla pracujacej mamy dwóch chłopców Ale to dopiero ogrodowe poczatki, więc nie mam troski, gdzie coś posadzę. Muszę uaktualnić fotorelację. Ogród zmienił się przez te kilka tygodni.
To jeżówki wyhodowane przeze mnie z nasion Poczatek hortensji Vanilla... I kupione pod wpływem ogrodowiska jarzmianki
Więcej wieczorem. Buziaki dla ogladajacych.
Kolorowy ogród na piasku 15:09, 15 lip 2015

Do góry

Uppsss, poczytałam o wysiewach i taka moja reakcja.. U mnie pelargonie własnej produkcji nie chcą rosnąć mimo że kupiłam całą nową ziemię na wiosnę i dzisiaj część z nich wywaliłam od ulicy- jak i tam nie będą rosnąć to pójdą na kompost
sceneria nad stawem mnie zachwyca liliowce w takiej kwitnącej masie są obłędne...natomiast ta głowienka też mi się w trawniku rozrasta i bardzo jej nie lubię, natomiast u Ciebie dodała uroku na fotce.
Pan Maluśkiewicz 15:00, 15 lip 2015

Do góry

raczej tak, więcej czerwieni.
Mój ogród pod górkę... 14:46, 15 lip 2015

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

fajowe to
W Kruklandii 14:30, 15 lip 2015

Do góry
A koniecznie musisz je zasłaniać?
Bo ta szarość daje ładne tło, możnaby tylko jakieś niskie trawki dać, żeby ten żwirek przełamać.
no a jak wyżej, to jakieś wyższe, miskanty albo cóś.

A jakbyś kulki jakieś tylko dała? Masz kulki w innej części tego żwirku...
Wzrok by odciągąły od skrzyń.

Juzia napisał(a)

Ogród na glinie 14:27, 15 lip 2015

Do góry
Hi hi
nowe turzyce

a tu po prawej dzisiaj nabałaganiłam
podzieliłam żuraweczki, z 3 zrobiło się 6, zobaczymy co one na to

a tu wczorajsze zakupy, 3 żółte runianki
zażółciłam się na całego
Jestem sobie ogrodniczka hop sa, sa 13:49, 15 lip 2015

Do góry
czeresniowapomadka napisał(a)

ale masz świetne pomysły - ściana wodna super, narożnik z palet boski , ładnie wyprofilowane i widać że starannie wykonane poduszki.
Mam pytanie o zadaszenie altany - sprawdza się? Co się dzieje, jak pada przesiąka przez materiał?.
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 13:45, 15 lip 2015

Do góry
hihih zmusiłam się i pokazuję:

pod hortensjami amazon imst a w srodku trawek przerywnik z żurawki georgia peach
Ogród w cieniu brzozy 13:41, 15 lip 2015

Do góry
Przemku, upały dobre, a deszcze potrzebne, ja w piątek wyjeżdżam więc nadrabiam fotkami, a jeszcze coś zostało mi do przycięcia, czekam jak przestanie padać.
Lolita się udała to fakt, mam jeszcze różową, jakaś wysoka i się wykręca na rabacie i białą sztuk jeden.
Stipy są obłędne, zamiast jednorocznych wsadzam je do donic w których niestety nie zimują, co rok muszę siać.

Jeszcze wstawię dwie perełki - Pashmina

Young Lycidas, wspaniały kolor i zapach, zwiesza główki ale jest bardzo widoczna na rabacie, na fotce powyżej jest w tle.

Mam też malutką Burgundy Iceberg, kolor identyczny jak Munstead W.

Pastella
Do raju daleko - u Ewy 13:41, 15 lip 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)

Z tych, które wymieniłaś mam tylko Valnille fraise. W zeszłym roku sadzona, trochę się pokładała i podpierałam. Ale przebawiała się po prostu cudnie. Kwiat duży, zwarty przechodzący aż w ciemny róż. W tym roku pędy sztywne zobaczymy jak zakwitnie Posadziłam jeszcze 4 sztuki

Na zachętę

Idealna musze ja mieć
Narodziny ogrodu Eweli 13:41, 15 lip 2015

Do góry
Jeszcze pomęczę zdjęciami. A co!?
Przedstawiam Wam widok mojej prawej strony działki w pełnej krasie
Jak widać, eksperymentuję z hortensją Anabel - to moja pierwsza hartensja w życiu Jestem oczarowana wielkością kwiatów i jej prezencją na tle świrków, potocznie zwanych choinkami. Na początku powstawania domu i całego podwórka usilnie chciałam się odgrodzić od sąsiadów ścianą zieleni. Stąd od znajomego leśniczego kupiłam za śmieszne pieniądze te świerki. Sama przywiozłam je z lasu, sama wykopałam dołki, sama podlewałam i wszystkie się przyjęły A teraz zastanawiam się co z nimi dalej? Bo trochę nieciekawie to wygląda, tym bardziej, że w oddali widać super prostą linię tuj z kuleczkami bukszpanów. Obydwa te ciągi dzieli nasza pierwsza choinka bożonarodzeniowa, którą posadziliśmy na pamiątkę i jest już prawie wyższa od domu.

Może spróbować je przyciąć w taki prosty szpaler? Przyciąć od góry i od boków? A potem przed nimi zrobić rabatę z hortensjami?

A może faktycznie rozdawać sąsiadom na święta po kilka drzewek i już teraz posadzić pod nimi tuje - zanim pozbędę się wszystkich świerków to tuje urosną

Jak Wy to widzicie?
Ogród tworzony z pasją 13:40, 15 lip 2015

Do góry
Zakwitły lilie
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:40, 15 lip 2015

Do góry

Ogródek Iwony 13:38, 15 lip 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

Nie można po prostu wyrzucić tych żółtych róż na które narzekasz i dać coś innego?
Żółte róże, białe jeżówki i z przodu lawenda nie będzie mdło?
Może miskanty na plecy zamiast róż?
Przed nimi grupa białych jeżówek. A w nogi lawenda?
Kontrast niebiesko-żółty już masz po sąsiedzku.

Napisałam długiego posta i zanim zrobiłam zapisz, zamknęłam stronę. Przepadło.
Jeszcze raz.
Małgosik, jak się pojawisz, zaraz robisz mi rewolucję w głowie Takie proste rozwiązanie - wywalić róże Fajnie, ze już jesteś. Więc tak:
1. Berolina aut.
I chciałam się dalej rozwodzić, ale szkoda mi czasu. Idę działać Wysadzę ją do doniczek, potem zobaczę
Tylko niech nikt nie bierze przykładu, by teraz przekopywać róże
A zestawienie tej róży z jeżówkami faktycznie mdłe. A może nie?

Nic nie widać przy takim zestawieniu.

Może wtedy werbena i perovska w plecach się ruszą
Liliowiec - Hemerocallis 13:38, 15 lip 2015

Do góry
NN a to oznacza że chyba z liliowców powracam do lilii zwłaszcza trąbkowych itp

Moja bajka 13:36, 15 lip 2015

Do góry
Kasia a chcesz dostać klapa odemnie ha ha za to że nie powiedziałaś że chcesz różę pnącą to bym Ci wysłała a tak to :: nie wiem jaki kolor chcesz a ja mam tylko różowy To stara róża mego Teścia przeżywa wszystkie nieszczęścia tego świata oto ona W tym roku wyjątkowo słabo kwitła ale w zeszłym roku była piękna Mam jeszcze jedną w doniczce I na jesieni jeśli chcesz ??????
Pan Maluśkiewicz 13:30, 15 lip 2015

Do góry

o czymś takim myślałam
W Kruklandii 13:30, 15 lip 2015

Do góry
Joaska napisał(a)
Justyś a może za huśtawką dać cisy żeby zrobić półokrąg, a w rabatę w ogóle nie wchodzić cisami.

Nie da się tak.
Z góry inaczej trochę to wygląda....ale żeby pociągnąć łuk, to musiałabym sadzić w kostce
Ogródkowe perypetie:) 13:29, 15 lip 2015

Do góry
przynajmniej te są jasne a nie pomarańczowe..

i jeszcze raz róże.. są w każdym zakątku

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:24, 15 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Lilie ratują sytuację bo ładnie kwitną

Przepięęękneeee!!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies