Dostałam od znajomych wymęczone juz troche rosliny, ale nie wiem co to za odmiana. Taki troche bałaganiarski pokroj bez wyraznego przewodnika
I jeszcze pytanko o podsychające koncówki u większej rosliny, czy to z tego powodu ze rosnie w donicy ?
To jest piękne! Tylko rozmiarem to mi wygląda na rozplenicę Little Bunny co najwyżej
Hameln zdecydowanie przykryłaby rozchodniki. Tak jak pisała Paulina rozchodniki wysunęłabym lekko na przód.
Magda,
ten pomidor nie pamiętam niestety jak się nazywa, ale chyba nie te co piszesz. Zostawiłam sobie opakowania, więc sprawdzę na pewno
Karczochy oczywiście podpatrzyłam u Kasi, ale nie myśl, że wysiałam z nasion. Moje umiejętności nie sięgają jeszcze tak wysoko Byłam przypadkiem w szkółce Szmitów i tam wypatrzyłam sadzonki karczochów. Wzięłam dwie na próbę i obserwuję co z tego będzie
Nie wiem, czy Marta Ci wspominała, mam dla Ciebie odłożone dwa ekskluzywne żywokosty Krajowy na pewno równie dobry, tylko w mojej okolicy w ogóle nie występuje.
Dziękuję za ostróżkową pochwałę szkoda, że nie wiedziałam tylko jakie z nich giganty. No i jakieś podpórki muszę wymyślić, bo tak jak piszą, pokładają się niestety.
A tu ziemniaczki z worków, popatrz jaki plon
Ladny kolor no i ten Waldek namieszal, znowu kolejna nazwa
Wspolczuje pogryzien, mam to stale, niedawno kostki, wczoraj mnie cos w glowe uzarlo, mam śliwkę i jakby malo, w dwie lydki, a zakutana jak nie wiem co, robię na ogrodzie taka wersja bobu z sola to dla mnie nr 1
Bardzo mnie ucieszyły kwitnące już hortensje, które zostawiłam w pąkach. Choć z drugiej strony, to pierwsze przypomnienie o zbliżającej się powoli jesieni...
Tą zna każdy Annabel - tak wielkich kwiatów jeszcze nie miała.Próbowałam podwiązać do palików wg.instrukcji Bozgi ale zrobiłam za słabo chociaż na ziemi nie leżą
Obok niej Kyushu, 2 Tardiwy i Limelait która ma chyba 2 metry
Hej
witam się ze wszystkimi bardzo serdecznie Stęskniłam się za Wami i za moim ogrodem również. Z powodu całkiem spontanicznego zrywu zostawiłam rośliny pod czułą mężowską opieką i uciekłam przed upałami Jestem już z powrotem, naprawiam ogrodowe szkody po fali deszczu i wichur, a teraz jeszcze walczę z upałem. Jak nie... , to... wiadomo co
moje klimaty... choć roślin przez szkło powiększające trzeba szukać
magnolia sadzona w tym roku wygląda tak...
podpórka została wyrwana przez wiatr