ostatnimi czasy jestem mniej na forum ...bo...złapałam doła
jak pozaglądam na piękne ogrody, to wchodząc do swojego jest mi bardzo smutno, ręce mi opadają
po ostatnich upałach strat mam baaaaaaaaaardzo dużo
zobaczcie jak wyglądają moje jeżówki...w sierpniu,
a tak powinny wyglądać w październiku
Świetne ujęcie Widać, że lubisz bawić się aparatem
U mnie vanilki też maja przypalone kwiaty.
Ogrodowe jortki skradły moje serce. Mam jedną, białą. Ona chyba nie zmieni koloru pod wpływem odczynu gleby?
U mnie dużo miejsca, więc na razie lubię
Śliczny avatarek
Ale zabiegana jesteś
Coś tam grzebie, ale nie jestem zadowolona. Jak będzie co pokazać, to będę się radzić.
Dziś rozwoziłam ziemię darniową, równając nią różne dziury i dolinki w trawniku. Sporo tego było... Potrzebuję miejsce na składowanie nowej darni z poszerzania rabat.
Poza tym wywozilismy gruz, który był w jednym miejscu zmieszany z ziemią. Wszystko trzeba było przekopać widłami i wybrać kamyki jak kopciuszek... Przy kopaniu wypatrzyłam takiego gościa i kilkanaście pustych skorupek po ślimakach. Zaczęłam się nawet zastanawiać, czy jaszczurki preferują ślimaki skorupkowane? Bo te golasy wciąż siedzą w ziemi
Poza tym, mam już wyznaczony rys poszerzenia koła. No i warzywnik. Od poniedziałku ściągam darń!
Werbena rozsiała się po całym ogrodzie i pięknie kwitnie
latria przekwita
w tym roku moje rozwary są w dwóch wysokościach, jedne białe i niebieskie maja prawie metr, a inne białe i różowe niziutkie chyba to jakieś dwa gatunki
sadziec Little Joe