właśnie z Egiptu ją przytaszczyłam... W sierpniu też tam sobie pięknie rosła , kwitła potem ją ogrodnicy zupełnie zcięli a ona znów od początku .. Teraz stoi u mnie na piętrze na zachodnim parapecie , podlewanie mikro ... I wszystko z nią ok
Kochani, jest tyle wątków ogrodowych, nie sposób oglądać wszystkich w tak krótkim czasie, dlatego założyliśmy wątek ogólny życzeniowy, żeby nikt nie obraził się
Prosimy o wyrozumiałość i wklejanie życzeń w wątku ogólnym. Wtedy każdy może zajrzeć i przeczytać i jest to tylko jeden wątek
Tęcza niesamowita, a odnośnie wysokich lilii, co tam pisałeś u ASC to na nie nie trzeba za wiele miejsca. Cebule wciśniesz wszędzie, a jak wyrosną to będą górować nad wszystkim. Nawet nad świecznicą czy hostami. Sadź
Można spróbować, ale koniecznie podziel się jak się miewa. Widziałam ją w styczniu w Egipcie, kwitła sobie. Aby tylko miała dużo światła zimą to powinna przeżyć.
Danusiu, tam jest ziemia piaszczysta i nie ma kłopotu z zastojem wody. Myślę, że bardziej to pierwsze, co piszesz - zagłodzone... Nie nawoziłam ich w pierwszym sezonie, bo nie chciałam przedobrzyć. Może to błąd?
Jak ladnie, Tulipanowiec ma bardzo fajna kore w okresie zimy, podoba mi sie jak wyglada na tle sniegu. Ja cos czuje ze niedlugo wiosna i zima juz nie wroci Mogloby juz byc cieplo... Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, Danusiu, Tobie i moze troche sobie - zycze mnostwa realizacji Gardenarium W koncu to nie lada uciecha ze cos sie dzieje i wyzwalaja sie same pozytywne emocje. Do tego oczywiscie zdrowka i pomyslnosci w realizacji wszystkich planow, nie tylko tych ogrodowych Pozdrawiam.
Danusiu ! Wspaniała rodzinka,dosłownie ...jesteście cudni ! Choinka piękna ,bogata i ... złote ptaszki !
Wszystkiego Najlepszego dla całej rodzinki i Szczęśliwego Nowego Roku.!
Danusiu dziś naprawde czuję ze wsród Was jestem w rodzinie. Wspaniałej i bardzo dużej rodzinie. I tylko same dobre chwile przed nami wszystkimi. Buziaki dla Ciebie i wszystkich Twoich domowników.