Zrobiłam dzisiaj dużo kilometrów i padam ze zmęczenia, nawet klikać mi się nie chce A urlop też powoli dobiega ku końcowi
Ale hortensje ratują mój podły nastrój
Poszłam dzisiaj na łatwiznę i włączyłam zraszacz więc mimo stosunkowo późnej pory zdążyłam przed zachodem zrobić trochą fotek- tym razem zaprezentuję w całości część pomiędzy furtką a bramą, gdzie usunęłam trawnik z powodu trudności w koszeniu
Trochę roślinki tam wymęczone ale spokojnie dały radę ( fotki robione chybcikiem bo strasznie głupio to wygląda jak stoję na środku ulicy z komórką w ręku
Beatko, nie znam się na nasionkach, choć poczekaj, mam fotkę moich, co zebrałam zimą Wytrzepałam wtedy do pudełka, wiele nie było, pewnie reszta się już otrzepała, bo to było w lutym.
Wysiałam do ziemi ogrodowej - takiej z worka, ja lubię tą z Janiny - ma fajną strukturę. Bywa też ziemia do wysiewów
Tylko wydaje mi się, ze skoro zebrałam nasionka zimą, to były przemarznięte. Czyli warto spróbować połowę zmrozić w zamrażalniku, a pozostałe wysiać od razu. Ciekawe, które lepiej wzejdą?
Sie nie śmiać z nieudolności mej proszę Widać wyraźnie, że materiał niewłaściwy użyty, osypuje się I widać, że słabo wymieszana zaprawa. Poprawię się
Z reszty można się śmiać śmiało
Kochani właśnie mam weekend z wnukiem (śpi u mnie) więc czas ograniczony i wyspać się muszę by jutro być super babcią, życze wszystkim udanego weekendu wszystkim odwiedzającym Makowo.
na dobranoc anabelki - bardzo je lubię bo pięknie sie starzeją
Małgosiu i Doniu -to cedr pendula Jest w moim ogrodzie od początku założenia czyli mniej więcej 8 rok, nigdy nie miałam z nim kłopotów ale podobno w zimniejszych regionach Polski może przemarzać
Kasiu, zaglądałam do Ciebie, nadal urlopujesz, czytam, ze ci z tym dobrze
Pozdrawiam zatem gorąco kurcze, nie wiem, czy gorąco, temperatury wysokiej i suszy chyba już dość
Lekarz zaliczony, kolejny tydzień w domu, nie usiedzę na krześle a co dopiero 8 godzin w pracy...
Będzie czas na pływanie i masaże. Po sobocie oczywiście
Ogród jako tako przygotowałam, na ile jako paralityk mogłam.
Dziś o poranku w blasku słońca stwierdziłam że jest ładnie, po mojemu ładnie