Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hortensjada 16:53, 18 sie 2015

Do góry
ziele napisał(a)
Czy mogę prosić o zdjęcie kwiatów Summer snow z bliska?

Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem

Posadzony jest przy siatce ( jeden na przęsło ok 2,5 m )Rozrasta się bardzo silnie, wprawdzie cięcia nie wymaga ale jest silnie cięty co roku do ok 1 m. Kwiaty wprawdzie ma drobne ale w ogromnych ilościach ( wielokrotnie więcej od strony słonecznej). Kwitnie od czerwca właściwie do samych mrozów, od prawie 2 miesięcy nie dostał wody z powodu oczywiście braku opadów a zraszacza generalnie nie używam z powodu hortensji, nawoziłam tylko raz wiosną nawozem granulowanym ale na pewno jeszcze mu dam magiczną siłę do powojników, kupiłam ale nie miałam czasu. Warto, bo w zeszłym roku regularnie dokarmiany opanował całkowicie czubki jarzębin i zjawiskowo się przewieszał usypany kwiatami w stronę ulicy. Staram się usuwać nadmiar pędów z Brabanta od strony posesji. Mam narożną działkę i chwytam się wszelkich sposobów aby odizolować się w jak największym zakresie od ulicy .

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 16:41, 18 sie 2015

Do góry
Kuklik napisał(a)
... i jeszcze jedna garść...

[

To rozpoznaję z ogrodu Dalemain. Oprowadzała Was właścicielka z pieskiem?
Ogrodowe przygody 16:27, 18 sie 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)

Bardzo lubię takie widoczki
Iwonka moja magnolia Betty co roku kwitnie drugi raz
Skąpana w słońcu 16:26, 18 sie 2015

Do góry
Zdjęcia są marnej jakości bo się spieszyłam

Szkoda, że nie było czasu żeby aparat się dostroił. Ogród cudny a nie widać tego na tych zdjęciach

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 16:24, 18 sie 2015

Do góry
L00zak napisał(a)

A widok na północ mam teraz taki, już jest zielono, półki zielonego tarasu zrobione, trawka rośnie, szmatka dla podtrzymania skarpy do momentu sadzenia

Ładna działka, fajnie położona.
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 16:14, 18 sie 2015

Do góry
Efffa napisał(a)

Obojętnie, a przy domu masz taras, bo na wątku zdjęc tarasu nie znalazłam!

Tak na początek taka sytuacja przed domem, od strony północnej

O rany, aż nie wierzę, że tak było...

A widok na północ mam teraz taki, już jest zielono, półki zielonego tarasu zrobione, trawka rośnie, szmatka dla podtrzymania skarpy do momentu sadzenia

Mój przyszły ogród 16:14, 18 sie 2015

Do góry
no i tak to wygląda. Wiem, szału nie ma Rozdzieliłam evergold na trzy i przesadziłam samotną żurawkę, która gdzieś tam sobie rosła. Kulki też chyba zbyt małe. No cóż, chociaż chwast nie rośnie. Może jak trawki urosną będzie lepiej
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:09, 18 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Dopiero pokaz będzie
trawa pampasowa, 4 rok, czy w końcu będzie kwiatostan???

Moja trawa pampasowa nie dała rady w trzecim sezonie i sama nie wiem dlaczego?...przecież zimy nie było, więc raczej nie wymarzła...posadzona z drenażem i ciut na górce, żeby w wodzie nie stała...a ponoć te trawy kwitną w naszym klimacie bardzo rzadko...po trzech latach najszybciej....po takich upałach powinny...u mnie Irenko tam gdzie cień od drewutni pada to trwa zielona jest....w pozostałych miejscach żółknie na potęgę...ale nie podlewam, bo mi szkoda wody. Wolę, żeby rośliny dostały....u mnie chmurzy się drugi dzień, ale nic z tego nie ma....tylko tyle, że powietrze do wytrzymania. Buziaki
Pszczelarnia 16:09, 18 sie 2015
Do góry
to ja wracam do ślazu znalazlam kartkę ....i posiałam Malope trifida rodzina ślazowate ... fachowo się nazywa Ślęzawa trójwrębna - i nie polecam za dużo zielska. dziś jest brzydkie i wygląda tak (podczas upałów było 3x wiecej kwiatów)

kamasja na odmianach się nie znam( moja z marketu paczkowana) ale mam niebieska i białą. Niebieska kończy kwitnąć biała zaczyna ...rozrasta sie dość szybko i wiosną potrzebuje dużo miejsca na liście...obecnie jej nie widać ..jest pod ziemiąw tym roku przesadziłam i dałam ją w pasie przed azaliami bo uznałam, że ładnie wyglądają kolorki

jak przeczytasz to usunę ..tylko kopnij żebym zdążyła
Skąpana w słońcu 16:03, 18 sie 2015

Do góry

Opuchlaki 16:01, 18 sie 2015

Do góry
Witam,
Wczoraj takie paskudniki grasowaly na mojej pecherznicy, klonie i na krzewuszce. Co to za szkodnik? Pomóżcie proszę Dzisiaj Zona zrobila polowanie na ogrodzie i znalazla troche mniej sztuk niz wczoraj, ale ja wiem ze to nie koniec przygody. Znalazla je pod pecherznica, krzewuszka, laurowisnia i pod wisnia dziecieca. Czy na tych krzewach tez zeruje opuchlak? Popsikala Mospilanem ale nie wiem czy to zabija dorosle osobniki...
Rododendronowy ogród II. 15:51, 18 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)

U mnie podobnie, w okolicy pada, u mnie nie.

Mój trawnik tak wygląda

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:19, 18 sie 2015

Do góry
Marga napisał(a)
Ana, podziwiałam Twój ogród dziesiątki razy, ale planu nie wrzucałaś i zawsze się zastanawiałam "jak rozmieszczone są rabaty i gdzie Ty to wszystko mieścisz?". Dopiero teraz widzę, jak masz wszystko perfekcyjnie rozplanowane, masz każdy centymetr zagospodarowany Normalnie mistrzostwo świata
eeee nie pierwszy raz wrzucam takie fotki w sierpniu rok temu też wklejałam.
A tutaj widać jak urosło hakone przez rok
08.20014

08.2015
Ogród Mirelli 15:18, 18 sie 2015

Do góry
Kwiaty dla odwiedzających mój wątek

Skąpana w słońcu 15:10, 18 sie 2015

Do góry

Lawendowy zawrót głowy 15:09, 18 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

chciałabym za domem ławeczke i miły widoczek bo tam zawsze wiecej cienia i ochłody ))ale to dopiero w przyszłe lato )

Podziwiam Twój ogród juz od jakiegoś czasu. Jest wspaniały.
Czy mogłabyś mi powiedzieć co to za piękne drzewa?
Pewnie już gdzieś pisałaś, ale trudno sie przebijać przez wątki.

Pozdrowienia!
Ogród Mirelli 14:59, 18 sie 2015

Do góry
Ogród Mirelli 14:54, 18 sie 2015

Do góry
Nigdy nie miałam białej róży, teraz już mam

Skąpana w słońcu 14:47, 18 sie 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies