Bella Anna to ta druga, bliżej Invincibelle Spirit, prawdę powiedziawszy na pierwszy rzut oka podobne.
Brzydko przekwita, oczywiście pokłada się
Na razie jedyna różnica między nimi to kilka kwiatostanów na jednej łodydze u Invincibelle Spirit ale nie wiem czy jest to cecha charakterystyczna ( krzew 2 lata chorował ( co u hortensji jest bardzo rzadko spotykane), pomogło dopiero podlanie środkiem grzybobójczym a w tym roku już w czasie kwitnienia został doszczętnie połamany przez walczące koty i jest to jego drugie kwitnienie po obcięciu, dlatego kwiaty dopiero się rozwijają
Jolu ja specjalnie na trawach się nie znam, dopiero w tym roku posadziłam 9 gatunków. Miskanty i rozplenice piszesz,że nie to może Trzcinnik Overdam, albo Karl Foerster, a może z niższych Red Baron?
Ło jak dobrze, że tak szybko nie odznaczyłam Twojego wątku.. masz dla mnie tak inspirująco.. przepiękne te Twoje rabaty. U mnie będą zmiany dlatego mam kilka pytań jeśli pozwolisz.
Ten obelisk - czy jest gdzieś do dostania? w sieci takich mocnych nie widziałam..
Bodziszek rozanne.. poszukiwany bez skutku..-można go gdzieś kupić we Wrocławiu czy okolicach? może na jesień pojadę to bym sobie przywiozła..
Wcześniej pytałam jeszcze dalej o ten fenkuł-cytuję z mojego postu na 74str.
"W moich stronach nawet zwykłego fenkułu nie ma.. we Wrocławiu gdzieś kupowałaś?? a masz może jego nasiona?
Madżenie..Ty ptaszku poranny dziękuję za uwagi..odnośnie placyku to raczej nam wystarcza,gdyż mamy dodatkowo altankę.Co do róż trzymam się Twojej wersji..tutaj odpadają ale znajdę im inne miejsce
hortensje,które tam są to Little Lime;musze jeszcze dokupić w nogi klonu może inne odmiany..chciałam koloru i będzie stonowanie elegancko,ale to dobrze
Już rozglądam się za fajnym drewnianym leżakiem aby łapać jeszcze promyki słoneczka.
miłego kochana
jeszcze taka wizka...będzie usunięta
czy te drobne trawki mogą przeżyć w tym otoczeniu?