Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

Tesska 22:43, 30 lip 2015

Normalnie od tych pieknych widoków mozna sie rozchorowac , różowa anabellka cudowna . anabelle strong ja mam , ale nie zakwitna chyba , sa piekne , a wogóle to wszystkie sa piekne ,i cały Twój czarujący ogród

agnieszka_m 22:59, 30 lip 2015

Dziękuje Bożenko za pomoc
Tesska 23:00, 30 lip 2015

Bozenko a gdzie mozna kupic Anabelki różowe? juz znalazłam))
Tesska 23:02, 30 lip 2015

ja to najbardziej sie boje ciecia na wiosne
bozga 23:02, 30 lip 2015

Tesska napisał(a)
Normalnie od tych pieknych widoków mozna sie rozchorowac , różowa anabellka cudowna . anabelle strong ja mam , ale nie zakwitna chyba , sa piekne , a wogóle to wszystkie sa piekne ,i cały Twój czarujący ogród

cieszę się, że się podoba, a za emotiokony powinnaś dostać nagrodę
agnieszka_m 23:07, 30 lip 2015

bozga 23:08, 30 lip 2015

Tesska napisał(a)
Bozenko a gdzie mozna kupic Anabelki różowe?

Właściwie to chyba już wszędzie, prawie każdy sklep internetowy ma je w swojej ofercie ale uprzedzam, że to bardzo kłopotliwa odmiana, pędy bardzo się pokładają i na dodatek są bardzo kruche, chwila nieuwagi i już połamane
Luki 23:29, 30 lip 2015

Niesamowite masz te hortensje, napatrzeć się nie mogę. Teraz będę wiedział, że wodę pod hortensje można lać bez opamiętania
frezja 23:31, 30 lip 2015

bozga napisał(a)

U mnie to samo

fajnie,że o nich wspominacie ;właśnie zakupiłam i szukam wszelkich informacji na ich temat.Jeżeli mogę zapytać(być może już było to wałkowane)to czy dół z kwaśnym torfem to już wystarczy,czy może jeszcze oprócz miejsca coś przeoczyłam.Chcę jutro sadzić pod iglakami..czy odległośc ok.0,5 m przed nimi jest wystarczająca i jak z nawożeniem nowo-posadzonych?

ale zawracam głowę
bozga 00:02, 31 lip 2015

frezja napisał(a)

fajnie,że o nich wspominacie ;właśnie zakupiłam i szukam wszelkich informacji na ich temat.Jeżeli mogę zapytać(być może już było to wałkowane)to czy dół z kwaśnym torfem to już wystarczy,czy może jeszcze oprócz miejsca coś przeoczyłam.Chcę jutro sadzić pod iglakami..czy odległośc ok.0,5 m przed nimi jest wystarczająca i jak z nawożeniem nowo-posadzonych?

ale zawracam głowę

Rozumiem, że chodzi Ci o Little Lime, Z tym dołem z kwaśnym torfem to chyba trochę przesada, ja do hortensji dodaję tylko trochę torfu , bo ziemia ma być tylko lekko kwaśna a poza tym torf nie trzyma tak wody. ( może trochę odbiegnę od odmiany ale np Anabelki rosną w mojej normalnej ziemi ogródkowej, torfu do nich nie dodaję zupełnie.) Odległość jak najbardziej, co do nawożenia to ja przesadzone z doniczek nawożę od razu, one i tak mają już niedobory pokarmowe a korzenie uwolnione z doniczek natychmiast się zadomowią w nowym miejscu