Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rozpoznawanie chorób i szkodników 12:46, 17 sie 2015

Do góry
Witam wszystkich,

W tym roku coś się zaczyna dziać w kącie, gdzie rosną wieloletnie rododendrony i nowo posadzone hortensje. Jak widać na zdjęciach poniżej część liści się wybarwia, zostają ciemnozielone szypułki a reszta liścia blednie. Problem się nasila, gdyż ta hortensja co jest na ostatnim zdjęciu jest aktualnie (zdjęcia były robione tydzień temu) w takim stanie, że raczej jej się już nie odratuje. Natomiast najbardziej zależy mi na rododendronach, bo mają już ponad 1,5 metra wysokości i wolałbym ich nie stracić. Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,
Marcin

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 12:46, 17 sie 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Hameln ma kotki Już mnie zachwyca, a jeszcze mała jest Limki zadziwiająco dobrze znoszą upał i suszę.

Świtne Ci to zestawienie rozplenicy i limek wyszło, Ewcia

A czy hameln można dzielic? Moja już dość duża i tak myślę, że jakbym na wiosnę ją sobie rozmnożyła, to mogłabym cuś podobnego wymłodzić...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:45, 17 sie 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Gości miałas? Sporo osób w tym roku do Ciebie zagląda w realu.Pozdrówka.

W środę była Iza z Rolandem z Bawarii a wczoraj Ewa ze Stasiem, akurat są w Lądku w sanatorium, to mieli okazję podjechać faktycznie, lato obfitujące spotkaniami buziak
strzelamy sobie obiektywami

Ewie śmiała się buzia na widok chwastów-werbeny, dałam ile chciała

i sobie poszła
chyba do lasku
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 12:41, 17 sie 2015

Do góry
rozark napisał(a)
gratki

dziękuję
Reniu dzięki Tobie zrobiłam sobie śliczne fusetki chyba tak to się nazywało
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 12:41, 17 sie 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Gratki przynoszę na pierwszą seteczkę

ach jakie piękne słoneczko
dziękuję :*
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:40, 17 sie 2015

Do góry

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 12:40, 17 sie 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Ale ładnie! Zachwycam się! Kocham kosodrzewiny!
A łan perovskiej będzie? Jak cisy? Podrosły pewnie
Macham wzdychając
Jestem w polu 12:37, 17 sie 2015

Do góry
Warmia napisał(a)
Wczesną wiosną zakupiłam w Lidlu dwie mini różyczki na pniu. Wszystko było ok. do pewnego momentu. Ładnie rosły i kwitły. Potem zaczęły mocno chorować i właściwie miały już wyrok. Wróciłam z wakacji, a one oto proszę, taka mała niespodzianka

Dałaś im od siebie odpocząć
Tak poważnie to najgorsze mają za sobą. Piękne maluchy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:34, 17 sie 2015

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:28, 17 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
wszyscy narzekają na pogodę... za chwile spore ochłodzenie i znów będziemy narzekać na zimno, deszcz...
ogród z drugiej połowy sierpnia

Ana, ja nie na pogodę - na suszę li tylko.
Ogródek Iwony 12:28, 17 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Zastanawiałam się nad moją różanką. Kwitnie od początku czerwca cały czas. I tajemnica tkwi w ilości. mam 10 krzaczków, jak jedne kwitną, drugie się zbierają, mają pąki kwiatowe. Dużo pąków. Odnosi się wrażenie nieprzerwanego koloru na rabacie. Lubię moje róże

Moi chłopcy chcieli wyjechać na tydzień, więc spakowaliśmy się i jestem u M, a ogród zostawiłam pod opieką córci. Mam nadzieję, że dobrze o niego wieczorem zadba? Wczoraj przeszłam się z nią po ogrodzie, pokazałam miejsca osłonięte pod dachem, które ma podlewać nawet, gdyby padał deszcz. Pokazałam wszystkie donicowe i moją szkółkę. Mam nadzieję, ze ogród przez tydzień nie padnie ...

Różanka faktycznie robi wrażenie Jest już taka... dojrzała
Świtnie wyszlo Ci połączenie róż z bordowymi akcentami. I te trawy. Pamiętam, jak pokazywałaś je po posadzeniu. Ładnie się rozrosły. Dodają powiewu i takiej lekkości.
Fajny miałaś pomysł z podniesieniem części rabat. Ogród nabrał przestrzeni, stal się wielopłaszczyznowy... Będę myśleć nad takim rozwiązaniem u siebie...

O ogród się nie martw. Upal zelżał, więc nawet przy innym ogrodniku roślinki dadzą sobie radę
Po tygodniu nieobecności innym okiem spojrzysz na swój dorobek
Udanego wypoczynku życzę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:27, 17 sie 2015

Do góry
wszyscy narzekają na pogodę... za chwile spore ochłodzenie i znów będziemy narzekać na zimno, deszcz...
ogród z drugiej połowy sierpnia

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:23, 17 sie 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

Wybacz....żem niesłowna...ale tak to jest jak mieszka się nad morzem - rodzina bliższa i dalsza ma gdzie przyjechać i na dodatek z małmi dziećmi.
Miałam tydzień wyrwany z życiorysu.

Paka zapakowana - eM właśnie na pocztę poleciał...

ps. I nie śpiewaj im jednak...ani cicho ani głośno

i dzięki bogu że tak to sie przesunęło w czasie bo przynajmniej upały ustały

ps- pfff
Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:19, 17 sie 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
A ten oszalał---ponad 20 kfiotków

Lubię takie szalejące kfiotki
Tym bardziej, że to jedyne, które w moim domu się utrzymują

Z werbeną potwierdzam - chuchana, dmuchana cięzko wschodzi. Zostawiona i zapomniana szybko się rehabilituje
Ranczo Edy 12:15, 17 sie 2015

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:15, 17 sie 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Te deszczowe fotki są śliczne
Widać, jak roślinki chłoną każdą kroplę...
A jaki człek szczęśliwy, że wreszcie coś z nieba leci

Aganiu, a na drugiej fotce, cóż to za szyszka przytula się do hortensji?
Bardzo klimatyczne zdjęcia robisz...
Ogródek Iwony 12:14, 17 sie 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Podziwiam Cię Iwonko za to, ze potrafisz tak skomponowac, ze ciągle Ci coś kwitnie. Dalie podejrzewam, że świetnie zdobią rabatkę, jak reszta przekwitła.
Puste miejsca myślę, ze z czasem same się zapełnią jak roślinki podrosną
U mnie w sposób niekontrolowany wysiały się dziwaczki, słoneczniki i nasturcja Szkoda usuwać dzielnych roślinek,więc zostały...

Co tam dzisiaj działasz?
U mnie się wreszcie ochłodziło i nawet deszczu trochę spadło. Cud normalnie jakiś

Beatko, fajnie, ze deszczyk dotarł do Ciebie.
Beatko, z tym kwitnięciem, to bardzo trudno jest tak komponować. Kwiaty kwitną średnio miesiąc, choć zdarzają się gatunki trwalsze, kwitnące dłużej. Potem trzeba przyciąć i w tym miejscu jest pusto. Bylinowa - to trudne wyzwanie i wcale nie wiem, czy udaje mi się sprostać temu zadaniu
Fajnie, ze się coś samo wysiewa. Z wyjątkiem zielska. One się też niekontrolowanie wysiewają
Zastanawiałam się nad moją różanką. Kwitnie od początku czerwca cały czas. I tajemnica tkwi w ilości. mam 10 krzaczków, jak jedne kwitną, drugie się zbierają, mają pąki kwiatowe. Dużo pąków. Odnosi się wrażenie nieprzerwanego koloru na rabacie. Lubię moje róże

Moi chłopcy chcieli wyjechać na tydzień, więc spakowaliśmy się i jestem u M, a ogród zostawiłam pod opieką córci. Mam nadzieję, że dobrze o niego wieczorem zadba? Wczoraj przeszłam się z nią po ogrodzie, pokazałam miejsca osłonięte pod dachem, które ma podlewać nawet, gdyby padał deszcz. Pokazałam wszystkie donicowe i moją szkółkę. Mam nadzieję, ze ogród przez tydzień nie padnie ...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:11, 17 sie 2015

Do góry

Wybacz....żem niesłowna...ale tak to jest jak mieszka się nad morzem - rodzina bliższa i dalsza ma gdzie przyjechać i na dodatek z małmi dziećmi.
Miałam tydzień wyrwany z życiorysu.

Paka zapakowana - eM właśnie na pocztę poleciał...

ps. I nie śpiewaj im jednak...ani cicho ani głośno
Co z tym ogródeczkiem począć 12:02, 17 sie 2015

Do góry
u

Trala lala pierwsze kloski mam i ja
Co z tym ogródeczkiem począć 12:00, 17 sie 2015

Do góry
I pomidorki już lądują w garze
Będzie super przecier

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies