Edytko, masz bardzo dobrą pamięć Na rabacie będą poprawki. Kupowałam dalie z dwóch źródeł. Miały mieć podobną wysokość, a nie mają.
Muszę skatalogować roślinki, pomierzyć wysokości i czas kwitnięcia. Niektóre są wyższe, niż przewidywałam, inne niższe. Muszę to poprawić.
Nawet dwa Variegatusy mają różną wysokość. To samo rozplenice. Jedna pożarta w całości przez rudbekie
Najpiękniejszy liliowiec w moim ogrodzie Mam go od 10 lat.
A ten liliowiec zagościł u mnie w tym roku. Miał być biały z żółtą koronką. Jest, jaki jest. Też piękny.
Violu, rudbekie są śliczne. Natomiast galiarda mnie nie zachwyca na tej rabacie. Jest taka nieporządna. Ciągle trzeba pilnować, by jej przycinać przekwitłe kwiatostany. A rok temu myślałam, ze to też rodzaj rudbekii
No i liliowce po przekwitnięciu trochę mnie tu denerwują. Miały ładne kwiaty, a teraz ich liście konkurują z rudbekia. Przydałoby się tutaj coś dla uspokojenia rudbekii. Liliowce chyba przeniosę na drugi koniec ognistej.
I jeszcze jeden nabytek taki mąż zmontował dzieciakom, uwielbiają się tam bawić, na dole jest piaskownica
tutaj widać też klona nowozakupionego
i z bliska widok na obejście
Mi Zbyszek też wmawia uzależnienie
Dorotko, maki od Ciebie są śliczne. Zachwycają mnie
Cynie też się pięknie prezentują. Będę musiała pamiętać o zebraniu nasionek