Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Karol99 21:39, 12 sie 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Lawendowo-anabelkowo-zawilocowo.
Zawilce były białe, a teraz na różowo kwitną, wymieszały się różowymi co obok rosną???? A różowe co były różowe nie kwitną jeszcze.

I chyba ostatnie lawendowo przed domem, bo w przyszłym tygodniu będzie cięta.

O jeny, ale piękne zdjęcia. Zachwycam się.
lojalna_ 21:41, 12 sie 2015

Ewciu hihi w polowie to najlepszy moment .... juz troche zrobione a czesc dalsza juz dokładnie zaplanowana dobry moment ,....w przyszłym tygodniu pokopiesz
malkul 21:46, 12 sie 2015

bardzo fajne te szerokie kadry
Napia 22:29, 12 sie 2015

Ewkakonewka napisał(a)

To zestawienie to czysty przypadek jeszcze przedogrodowiskowy , ale podoba mi się gęstość tej rabaty i prawie bezobsługowość. Cięcie wiosenne robię, potem w sierpniu lawendę po przekwitnięciu i tyle, nawet chwaściory tam nie rosną bo za duży busz

Bardzo dobry wypadek Lubię bezobsługowe rabatki i staram się, by i u mnie było ich jak najwięcej
Ewkakonewka 22:35, 12 sie 2015

Karol99 napisał(a)

O jeny, ale piękne zdjęcia. Zachwycam się.

No widzisz, a ja widzę dzisiaj tylko to czego jeszcze nie ma i co nie zrobione, i tą suszę przeokropną, ale dziękuję za pochwały to bardzo motywuje
Iwk4 22:37, 12 sie 2015

Ja jakoś po nawożeniu kompostem mam same obsługowe rabatki. Chyba był za świeży, albo jakieś nasionka się zawieruszyły, bo co ja nie mam na rabatkach - wczoraj wykopałam dwa ziemniaki - zostawiłam jeden krzaczek z obierki wykiełkowany jako eksperyment
I ciągle pielę
babka 22:39, 12 sie 2015

Zawilce masz bujnie kwitnące i to najważniejsze ) Ładnie wygląda ogród szerszej w perspektywie i w ogóle zdrowo
Ewkakonewka 22:45, 12 sie 2015

lojalna_ napisał(a)
Ewciu hihi w polowie to najlepszy moment .... juz troche zrobione a czesc dalsza juz dokładnie zaplanowana dobry moment ,....w przyszłym tygodniu pokopiesz

Hihihihi wolałabym jednak w tym konkretnym przypadku koniec widzieć
Jak się nie da to chociaż sobie korę kupię na otarcie łez i wysypię hortensjowo-rozplenicową Zawsze to jakiś kroczek będzie
Aaaaaaa hameln wystartowała jak szalona i kwitnie

I jeszcze mam dylemat. Perowską chciałam kupić, ale zaczęłam się zastanawiać, czy nie odpuścić do wiosny i wtedy dopiero posadzić. Biorę pod uwagę fakt, że praktycznie już przekwita i druga sprawa, że i tak jej nie posadzę w tej chwili bo jest za sucho. Jak myślicie???
Ewkakonewka 22:46, 12 sie 2015

malkul napisał(a)
bardzo fajne te szerokie kadry

Cmok
Ewkakonewka 22:48, 12 sie 2015

Napia napisał(a)

Bardzo dobry wypadek Lubię bezobsługowe rabatki i staram się, by i u mnie było ich jak najwięcej

Ja na razie staram się, żebym miała rabatki, a nie rośliny posadzone w trawniku , ale jak wychodzą bezobsługowe prawie to już podwójna radocha