Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:15, 12 sie 2015

Kindzia napisał(a)
Bogdziu przyszłam się pochwalić : w Zabrzu pada troszkę Czego i Tobie życzę (Pszczynie też...)

A właśnie czytałam, że od wtorku ochłodzenie mamy i tak już do końca sierpnia nie przewidują upałów i od czasu do czasu deszczyk Oby się sprawdziło.

No to dobra wiadomosc , moze pomału się chociaz ochłodzi.Na wtorek i u mnie przewidują deszcz. Zobaczymy.
Bogdzia 21:17, 12 sie 2015

rozark napisał(a)
Bogdziu, w ramach pozytywnego myślenia wpadło mi do głowy coś takiego - wypadnie coś? uschnie? będzie miejsce na nowe chciejstwa i tego się trzymajmy

Renia dobrze byc optymistą ale ja juz za stara jestem na zakładanie ogrodu od nowa , sadzenie małych roślinek i czekanie. Jesli mi się ogród zmarnuje to juz nic robic nie będę. Nie te lata.
Bogdzia 21:19, 12 sie 2015

ewa004 napisał(a)
Bogdziu zobacz co się dzieje z moim Helsinki, brakuje mu czegoś czy chory?

Dla porównania drugi
no

Pewnie przez te upały. One u mnie tez różnie sie zachowują , niektóre listki trochę opuszczaja a jeden postawił je na sztorc i tak trzyma cały czas. Zobacz czy nie mają za sucho.
Bogdzia 21:20, 12 sie 2015

Krys napisał(a)
U mnie dzisiaj znowu pieklo,masakra,trzymaj sie Bozenko

U mnie tez Krysiu. Myśle cały czas ze moja córka w tej Australii w takim piekle na codzień żyje i diabli mnie biorą.
Bogdzia 21:23, 12 sie 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Nie było deszczu ale teraz już ma być. Będzie.

Mój buk młody też cały suchy. Ze strachu przed gorzką prawda porażki jeszcze nie ułamałam mu gałązki, żeby sprawdzić czy żywa.

Myślę ze buki poświeca liscie ale same przetrzymają ale deszcz jak najszybciej potrzebny. U mnie takie małe buczki co same w lesie sie wysiały , takie o wys ok 70cm też liscie suche maja a większe w zywopłocie to samo. Wszystko schnie.
yolka 21:25, 12 sie 2015

Zagladam, nie pisze bo z czasem kiepsko, U mnie tez sucho, nie padało od chyba ponad trzech tygodni. Dziś nad moją miejscowością udało mi się uchwycić superkomórkę burzową (przymajmniej ta okrągła chmura tak wyglądała)To chmura z której powstaje burza. Pogrzmiało i zamiast zapowiadanych 30 litrów na metr, spadło 30 kropel. Z tej chmyry jak odeszła to napewno mocno padało widać było kilka tęczy i mocno granatowe niebo. Mam zdjęcie, wgram jak naprawię błąd - nie mogę wgrywać zdjęć. Pozdrawiam i deszczu życzę.
Bogdzia 21:25, 12 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)

To jeszcze jest piękne Może nie będzie tak źle. Niedługo ochłodzenie.

Niezły bałaganik ale ja lubię taki nieład. Nigdy nie byłam uporzadkowana przesadnie. Wogóle nie umiałabym takiego lsniacego porzadku zrobic jak niektórzy mają.
Bogdzia 21:28, 12 sie 2015

yolka napisał(a)
Zagladam, nie pisze bo z czasem kiepsko, U mnie tez sucho, nie padało od chyba ponad trzech tygodni. Dziś nad moją miejscowością udało mi się uchwycić superkomórkę burzową (przymajmniej ta okrągła chmura tak wyglądała)To chmura z której powstaje burza. Pogrzmiało i zamiast zapowiadanych 30 litrów na metr, spadło 30 kropel. Z tej chmyry jak odeszła to napewno mocno padało widać było kilka tęczy i mocno granatowe niebo. Mam zdjęcie, wgram jak naprawię błąd - nie mogę wgrywać zdjęć. Pozdrawiam i deszczu życzę.

No to sobie chmurka zakpiła z Ciebie i poszła do innych. U mnie tez tak bywa że woli padac gdzies indziej dlatego nawet jak sa chmury i zapowiedzi a nie pada to i tak podlewam jesli zapowiadają na następny dzień upały bo na ogół tez chmury idą do innych.
Bogdzia 21:29, 12 sie 2015

eee_taam napisał(a)
był deszcz? ...bo u mnie burze były wokoło... deszcz jednak nie padał

Następna wystawiona do wiatru przez chmury. One sobie z nas zarty chyba robia.
Bogdzia 21:36, 12 sie 2015

Ewa777 napisał(a)
Bogdziu, współczuje Ci tej suszy. U mnie też nie ma deszczu, ale ogród mały, więc da się dobrze podlać. Chociaż rododendrony i hortensje mają trochę żółtych listków.

Hotensje ogrodowe mimo podlewania codziennego podsuszone bardzo mocno , pozostałe sie trzymaja dobrze a rodki rózne objawy po suszy maja , niektóre żle wykształcone młode pędy , inne małe liscie , inne żólte liscie i kazdy inaczej reaguje.Fakt im mniejszy ogród tym mniej podlewania. Juz patrze jak by pgród wygladał gdyby częsc roślin wypadła, wychodzi mi że byle jak, wiec to byłby koniec mojego ogródkowania.