Renia dobrze byc optymistą ale ja juz za stara jestem na zakładanie ogrodu od nowa , sadzenie małych roślinek i czekanie. Jesli mi się ogród zmarnuje to juz nic robic nie będę. Nie te lata.
Pewnie przez te upały. One u mnie tez różnie sie zachowują , niektóre listki trochę opuszczaja a jeden postawił je na sztorc i tak trzyma cały czas. Zobacz czy nie mają za sucho.
Myślę ze buki poświeca liscie ale same przetrzymają ale deszcz jak najszybciej potrzebny. U mnie takie małe buczki co same w lesie sie wysiały , takie o wys ok 70cm też liscie suche maja a większe w zywopłocie to samo. Wszystko schnie.
Zagladam, nie pisze bo z czasem kiepsko, U mnie tez sucho, nie padało od chyba ponad trzech tygodni. Dziś nad moją miejscowością udało mi się uchwycić superkomórkę burzową (przymajmniej ta okrągła chmura tak wyglądała)To chmura z której powstaje burza. Pogrzmiało i zamiast zapowiadanych 30 litrów na metr, spadło 30 kropel. Z tej chmyry jak odeszła to napewno mocno padało widać było kilka tęczy i mocno granatowe niebo. Mam zdjęcie, wgram jak naprawię błąd - nie mogę wgrywać zdjęć. Pozdrawiam i deszczu życzę.
Niezły bałaganik ale ja lubię taki nieład. Nigdy nie byłam uporzadkowana przesadnie. Wogóle nie umiałabym takiego lsniacego porzadku zrobic jak niektórzy mają.
No to sobie chmurka zakpiła z Ciebie i poszła do innych. U mnie tez tak bywa że woli padac gdzies indziej dlatego nawet jak sa chmury i zapowiedzi a nie pada to i tak podlewam jesli zapowiadają na następny dzień upały bo na ogół tez chmury idą do innych.
Hotensje ogrodowe mimo podlewania codziennego podsuszone bardzo mocno , pozostałe sie trzymaja dobrze a rodki rózne objawy po suszy maja , niektóre żle wykształcone młode pędy , inne małe liscie , inne żólte liscie i kazdy inaczej reaguje.Fakt im mniejszy ogród tym mniej podlewania. Juz patrze jak by pgród wygladał gdyby częsc roślin wypadła, wychodzi mi że byle jak, wiec to byłby koniec mojego ogródkowania.