Dziękować Nieskromnie lubieżnie (by Konstancja) powiem, że mi się też podoba. Nawet nie zdawałam sobie sprawy, jak lubię bawić się fakturą liści. I czzasem mi to wychodzi, tak jak pod pendulą
Ale mam tam już za gęsto Pod liśćmi rodgersji rosną kule bukszpanowe...
Berberysy to wcale nie jest strzał w kolano, zobaczysz, że będziesz z nich bardzo zadowolona.
Owszem, masz sporo rózności w różnych dziwnych miejscach, ale wszyscy prawie tak zaczynają
Więc się zupełnie nie przejmuj.
Pod sosnami to ty przecież masz chyba wrzosy? Gdzie jeszcze masz słonecznie? Przy tarasie jak masz?
To zacznę od końca. Ceny nie podam, bo ja ją kupiłam albo w 2012, albo 2013 roku. Sprawdzę, jesli komuś na tym bardzo zależy.
Kupiłam sześć sztuk, były przyzwoite, choć szału nie było - kupiłam wiosną, a jak wiadomo, wiosną trawki marne.
Od tamtej pory dzieliłam chyba ze trzy razy. Ta kępa po lewej jest dzielona tylko raz. Te pod kulkami są całkiem malusie, bo dzieliłam ostatni raz póżną jesienią ub. roku. Jak wiecie, jesienią dzielić i przesadzać traw się raczej nie powinno. Przyjęły się wszystkie, ale wszystkim też uschły łodygi, prawie do zera.
Tak wyglądały 26 lipca 2014 r. - czyli przed dzieleniem:
Tak 1 kwietnia 2015 r. - te suche kepki. Nie wyglądały tak poprzedniej wiosny. Miały jednak jakieś źdzbła. Jak znajdę jakieś zdjecie, to pokażę. Moim zdaniem, to efekt tego dzielenia. W tle na górze widać, że żadne trawki nie ruszyły jeszcze.
Tak 25 kwietnia 2015 r.
Tak 8 maja 2015.
Zapomniałam napisać, że wilgotność gleby normalna.
super bardzo dziękuje za fotki. teraz zasypię pytaniami
Co do słońca juz wiem, teraz jak masz tam mokro - bardzo, trochę czy normalnie
czy miałaś juz ją przez zimę - jak wyglądała w zimie i na wiosnę
Jaka ma u ciebie wysokość i średnicę (sztuka)
Jesli można - gdzie i za ile kupiłać
z góry dziękuje i dodam, ze prezentuje się pieknie - trochę sie jej boje bo ma zastapić trawę, króra się nie sprawdziła i drugiej wtopy nie zniosę
Bogda, moje werbeny zimowały w donicach. Są już pełnej wysokości i - jak widać - kwitną. Sebku, dziękuję za miłe słowa. Zgadzam się też z tym, że elata Aurea są genialne. Nie pokazywałam dotąd, bo liczyłam, że tę rabatę wreszcie skończę. Ale trudno - pokazałam ')
Kochani, wrócę później, bo muszę eMowi kolację przygotować, a kurcze, nalesniki sobie zażyczył
Choć zdjęcia są tak marnej jakosci, że nie wiem, czy powinnam je nadal wklejać...