To zacznę od końca. Ceny nie podam, bo ja ją kupiłam albo w 2012, albo 2013 roku. Sprawdzę, jesli komuś na tym bardzo zależy.
Kupiłam sześć sztuk, były przyzwoite, choć szału nie było - kupiłam wiosną, a jak wiadomo, wiosną trawki marne.
Od tamtej pory dzieliłam chyba ze trzy razy. Ta kępa po lewej jest dzielona tylko raz. Te pod kulkami są całkiem malusie, bo dzieliłam ostatni raz póżną jesienią ub. roku. Jak wiecie, jesienią dzielić i przesadzać traw się raczej nie powinno. Przyjęły się wszystkie, ale wszystkim też uschły łodygi, prawie do zera.
Tak wyglądały 26 lipca 2014 r. - czyli przed dzieleniem:
Tak 1 kwietnia 2015 r. - te suche kepki. Nie wyglądały tak poprzedniej wiosny. Miały jednak jakieś źdzbła. Jak znajdę jakieś zdjecie, to pokażę. Moim zdaniem, to efekt tego dzielenia. W tle na górze widać, że żadne trawki nie ruszyły jeszcze.
Tak 25 kwietnia 2015 r.
Tak 8 maja 2015.
Zapomniałam napisać, że wilgotność gleby normalna.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Dziękuję za zdjęcia
Ta druga trawa piękny ma kolor, ale nie wiem czy nie zakryje moich kulek tujkowych? Muszę jutro wymierzyć wysokość
Evergold ciągle w rankingu wysoko
Przyglądam się zawilcom, trawom i funkiom, no i stwierdzam, że za gęsto posadziłam. Teraz za późno na poprawianie , ale jesienią na pewno zrobię zawilcom więcej miejsca.
Bardzo dziękuję za odpowiedz i pismo obrazkowe. Z opisu wynika, że jakąś zimę miałas je bez dzielenia tak? to jak wtedy wyglądały zimą? zamarły?i jeszcze o wymiarki dopytam
Wymiarki jutro, bo już noc No właśnie przeglądam zdjęcia, żeby znaleźć, jak wówczas wyglądały, ale na razie nie mam.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Dziękować Nieskromnie lubieżnie (by Konstancja) powiem, że mi się też podoba. Nawet nie zdawałam sobie sprawy, jak lubię bawić się fakturą liści. I czzasem mi to wychodzi, tak jak pod pendulą
Ale mam tam już za gęsto Pod liśćmi rodgersji rosną kule bukszpanowe...
Mirelko, jeśli evergold, to przed kulki. Jeśli elata aurea, to pomiędzy kulki, tak ciut z tyłu.