Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród z perspektywą na przyszłość 23:20, 03 cze 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Wczoraj na swiat przyszedl nasz Vincent.pozdrowienia dla calej Ogrodowiskowej Rodzinki

Witamy Maluszka, co się już wykulkował z brzuszka Gratulacje!!! Moniko, siiiiiiły i cierpliwości i odpoczynku w Twoim już tak pięknym ogrodzie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:18, 03 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Ojej - ciurkadło - jakie śliczne

Hortensje powinny mieć liście od samego dołu - no ale przynajmniej krzaki z nich duże W przyszłym roku przytniesz to będą miały liście od samego dołu

A kompozycje super

Sebuś, kompozycje takie sobie, nie mam do tego talentu, następnym razem tylko hortensje, im nic nie trzeba dodawać do urody
Też mi się wydawało, że te limelight nie do końca tak wyglądają jak trzeba, ale mam nadzieję, że zakwitną jak trzeba, i nie zmarnuję 19,90 za sztukę
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:15, 03 cze 2012

Do góry
Parę zdjęć deszczowo-wieczornych...
Żywopłocik bukszpanowy cały w młodych przyrostach

Kulki też... (a zobaczcie daleko w tle na hakuro)

szałwia z kocimietką już kwitną...

i lawenda nie chce być gorsza

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:07, 03 cze 2012

Do góry
Do wysokiej donicy na tarasie posadziłam surfinie:

I poczyściłam begonie. Należało się im
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:56, 03 cze 2012

Do góry
Kupiłam jeszcze dwie szt. carex evergold, tak na próbę Muszę je "poprzymierzać" w różnych miejscach, zanim zdecyduję o zakupie większej ilości. Już wiem, że na moich kamieniach nie prezentują się najlepiej... Miała być z nich skarpetka dla klonika, ale musi być coś w wyraźniejszym kolorze, a te trawki lepiej wyglądają na korze.

A to nowa zabawka ogrodowa M. - opryskiwacz plecakowy

I jeszcze prezent urodzinowy, którym nie miałam okazji się pochwalić, a który czeka na zainstalowanie w tarasie

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:51, 03 cze 2012

Do góry
Wczorajsze zakupy już posadzone Choć skromnie wyglądają stoją sobie przy wejściu obok kul bukszpanowych.
Heliotrop o boskim zapachu, lobelia, bratki (szkoda mi było je wyrzucić) i zielistka:

I dzisiejsze zakupy - hortensje Limelight, koło których przeszłam obojętnie w poszukiwaniu hortensji ogrodowych do donic na taras... Na szczęście Noemi była później w tym samym centrum i zobaczyła je - duże krzaczki w dobrej cenie No i cóż, trzeba było jechać drugi raz, bo kto nie ma w głowie, ten ma w nogach (albo w kołach i paliwie )... Dzięki Noemi

Czy te krzaczki nie powinny mieć liści na dole?

Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:36, 03 cze 2012

Do góry
Marzenko, poczytałam wszystko - ufffff, ale tego było Choć za rybami wędzonymi nie przepadam (wszak jestem córką wędkarza ), to wędzarnia boska, taka nowoczesna, idealnie pasująca do Twojego domu i ogrodu . Kulkowanie super Ci wychodzi, ale ja moich kuleczek boję się jeszcze ruszać, bo po pierwsze przyrosty nie ściemniały, a po drugie czekam na instruktaż u Madzi 11.06 Mam nadzieję, że zdążę dojechać, zanim wszystkie kulki wykulkujecie
Aaaaa, żywopłot grabowy - mimo nieprzycięcia - już ładnie się prezentuje Jest pięknym tłem dla innych roślin i sam w sobie też zwraca uwagę
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 22:20, 03 cze 2012

Do góry
aga_pe napisał(a)

Aguś, wreszcie znalazłaś chwilkę na sesję w ogrodzie - ależ jest pieknie!!! A do tej pory - zupełnie inaczej niż wszyscy - pokazywałaś tylko jakieś rozwalające się szopy sąsiadów, zamiast Twoje zakątki! Bo właśnie to zwróciło moją uwagę - piękne zakątki pełne kwitnących kwiatów! Sielsko...
A hortensja duża i zdrowa - ja też dziś kupiłam Limelight, tylko mi nie dali takich fajnych gratisów

a po ile kupowałaś Limeligh? Moje za taniochę, więc mogłam sobie pozwolić

No też mi się wydawało że za taniochę - duże krzaczki po 19,90 w Zielonym Centrum. Ale znając Ciebie, to pewnie i tak swoją kupiłaś taniej+gratisy, farciaro!

no znaaaaacznie taniej , jednak moje nie są wielkie. Kupiłam je po 6 złociszy

za ile ???????? inne rośliny też takie tanie u Was??????? szok !!!

ale to Grandiflora po 6 zł ? ... to jestem najlepsza, bo takie jak Wieloszka dzisiaj kupilam po 33 zł Limelight ...krzak niby 4 letni
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 22:13, 03 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Aguś, wreszcie znalazłaś chwilkę na sesję w ogrodzie - ależ jest pieknie!!! A do tej pory - zupełnie inaczej niż wszyscy - pokazywałaś tylko jakieś rozwalające się szopy sąsiadów, zamiast Twoje zakątki! Bo właśnie to zwróciło moją uwagę - piękne zakątki pełne kwitnących kwiatów! Sielsko...
A hortensja duża i zdrowa - ja też dziś kupiłam Limelight, tylko mi nie dali takich fajnych gratisów

No też mi się wydawało że za taniochę - duże krzaczki po 19,90 w Zielonym Centrum. Ale znając Ciebie, to pewnie i tak swoją kupiłaś taniej+gratisy, farciaro!

no znaaaaacznie taniej , jednak moje nie są wielkie. Kupiłam je po 6 złociszy
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 22:08, 03 cze 2012

Do góry
aga_pe napisał(a)

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 22:04, 03 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 21:58, 03 cze 2012

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 21:53, 03 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Irenko ale cudowny komplecik ... i zakupy konkretne poczyniłaś ... byłyśmy z Wieloszką w Kwiatonie na Opolskiej , dobre ceny i zaopatrzenie , kordyliny są po 14 zł ... a tą jasną trawkę gdzie kupiłaś ?

p.s. mam też taki pstry bluszcz

bluszczy w tym roku posadziłam multum, teraz tylko czekam aż sie rozrosną!
a nie mówiłam, że jest wszytko i tanio
a tę jasną kupiłam na Buforowej, jest tam duży sklep i sporo ciekawych rzeczy mają; duży wybór rh w dobrej cenie, trawy, żurawki i inne, ; to jest za cmentarzem, po prawej stronie

no nie było hortensji wymarzonych przez Wieloszkę ... ale w sumie to nigdzie ich nie ma ...
na Buforowej , wiem gdzie to ... szukam Lime Marlmolade były ? to te co ja mam, żółte , ale nie nakrapiane ...

Też zrobiłam fajne zakupy w Kwiatonie - różne małe roślinki do doniczek przy wejściu Tylko hortensji ładnych nigdzie nie ma Dziś znalazłam duże w Zielonym Centrum, ale po 95zł!!! Muszę się wybrać na giełdę.
A tego sklepu na buforowej nie znam, ale skoro mają żurawki to MUSZĘ tam pojechać

Koniecznie! maja też duży wybór traw i dużo ludzi kupowało, bo teraz są w modzie;
cieszę się, że mimo to zakupy udane. A u Krzywdów nie byłaś?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 21:51, 03 cze 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Irenko ale cudowny komplecik ... i zakupy konkretne poczyniłaś ... byłyśmy z Wieloszką w Kwiatonie na Opolskiej , dobre ceny i zaopatrzenie , kordyliny są po 14 zł ... a tą jasną trawkę gdzie kupiłaś ?

p.s. mam też taki pstry bluszcz

bluszczy w tym roku posadziłam multum, teraz tylko czekam aż sie rozrosną!
a nie mówiłam, że jest wszytko i tanio
a tę jasną kupiłam na Buforowej, jest tam duży sklep i sporo ciekawych rzeczy mają; duży wybór rh w dobrej cenie, trawy, żurawki i inne, ; to jest za cmentarzem, po prawej stronie

no nie było hortensji wymarzonych przez Wieloszkę ... ale w sumie to nigdzie ich nie ma ...
na Buforowej , wiem gdzie to ... szukam Lime Marlmolade były ? to te co ja mam, żółte , ale nie nakrapiane ...

Też zrobiłam fajne zakupy w Kwiatonie - różne małe roślinki do doniczek przy wejściu Tylko hortensji ładnych nigdzie nie ma Dziś znalazłam duże w Zielonym Centrum, ale po 95zł!!! Muszę się wybrać na giełdę.
A tego sklepu na buforowej nie znam, ale skoro mają żurawki to MUSZĘ tam pojechać
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 21:47, 03 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

a to dla Wieloszki tak kwitną moje begonie, tobie kupiłyśmy białe, a ja sobie przy okazji wzięłąm czerwone

Irenko, poczyściłam wczoraj moje begonie i od razu lepiej wyglądają
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:38, 03 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Wieloszka 11.06 ( poniedziałek ) u mnie po pracy , w domu będę już po 15tej , będziemy z Marzenką kulkować , Irenka będzie ok. 18.30-19tej , daj znać czy Ci pasuje ?

Pasuje Będę ok.17.

To super, jeszcze czekamy na Aga_pe i będzie klepnięte
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:30, 03 cze 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Wieloszka 11.06 ( poniedziałek ) u mnie po pracy , w domu będę już po 15tej , będziemy z Marzenką kulkować , Irenka będzie ok. 18.30-19tej , daj znać czy Ci pasuje ?

Pasuje Będę ok.17.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:29, 03 cze 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
W czerwcowym numerze Magnolii piszą, że teraz można dzielić byliny, które kwitły wiosną i te, które będą kwitły jesienią. Czyli jak widać pąki, to nie teraz. Jak przeczytałam, od razu o Wieloszce pomyślałam

Aga, dzięki Oczywiście mam ten nr Magnolii i oczywiście nie doczytałam Zawsze najpierw oglądam obrazki
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:14, 03 cze 2012

Do góry

Miniaturowy ogródek 00:27, 02 cze 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Ty Aga to masz jeszcze wiele miejsca na roślinki. Zaczynam się cieszyć, że ja nie.
Bo bym już nic nieogrodowego do końca życia nie kupiła. Pocieszam się, że niektórzy 300-400 zł bez sensu w papierosach puszczają, to mogę udawać że palę, i przepuszczać tę kasę na roślinki.

Oj ciesz się ciesz ze swojego miniaturowego ogródka, bo mnie moje "przestrzenie" coraz bardziej ostatnio przytłaczają... Gdyby nie niesprzyjające okoliczności finansowe chętnie zamieniłabym te przestrzenie na coś ciaśniejszego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies