Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Madzenka 22:59, 01 cze 2012

Wieloszka napisał(a)

Aga do surfini Ania Studio poleca nawóz planton. Ja też go dawniej używaląm i rosły jak szalone.
Teraz w donicy mam różne kwitnące topodlewam ją magiczną siłą do balkonowych
Nie przesądzaj już roślin, byliny kwitnące najlepiej przesadzać w II połowie sierpnia. C chcesz konkretnie przesadzić?

Konkretnie to chciałam przesadzić wszystko co mam tuż przy tarasie, bo pojawił się nowy pomysł na to miejsce A więc morwę pendulę, 10 lawend, 6 host i a i jeszcze 4 miskanty gracillimus, kilka wrzosów i kostrzew. Ale jak wszyscy radzą, że trzeba się wstrzymać, to się wstrzymam, bo nie mam już kasy, żeby tyle roślin zmarnować... Marzenko czyli lawendę mogę przesadzić na początku września? Niezależnie od tego, czy będzie jeszcze kwitła czy już nie?

Aga te roślinki co chesz przesadzoć to broń bożę teraz Radziłabym rzesadzać pod koniec września a nawet początek października, wszystko zależy czy będzie szybka jesień czy długie lato.....
Kostrzewa jeśli nie ruszyła to możesz, bo trawy później ruszają. Moje miskanty np juz są spore ale rozplenice niemrawo się budzą. Wieć miskantów nie ruszam....
Madzenka 23:03, 01 cze 2012

irena_milek napisał(a)
Nawożenie, to chyba nie problem, tylko miarki nie mam, a na oko, to wiesz....chłop w szpitalu...

Ja tez raczej na oko i lepiej takie mniejsze przymrużone niż otwarte
Ale jak zaczynasz to lepiej tyle ile podaje producent....
Ja tylko trawnik intensywniej sypię
Wieloszka 23:39, 01 cze 2012

Marzenko, dlatego właśnie nic już nie przesadzę, a muszę się wykazać cierpliwością jak nigdy w życiu
Madzenka 23:46, 01 cze 2012

Wieloszka napisał(a)
Marzenko, dlatego właśnie nic już nie przesadzę, a muszę się wykazać cierpliwością jak nigdy w życiu

No widzisz co ten ogrod z nas robi???
Wieloszka 23:51, 01 cze 2012

Żebyś Ty wiedziała, co ze mną zrobił odkąd go mam... A zarzekałam się kiedyś, że w życiu nie będę się grzebać w ziemi
agniecha973 00:47, 02 cze 2012

W czerwcowym numerze Magnolii piszą, że teraz można dzielić byliny, które kwitły wiosną i te, które będą kwitły jesienią. Czyli jak widać pąki, to nie teraz. Jak przeczytałam, od razu o Wieloszce pomyślałam
Milka 12:01, 02 cze 2012

Oj to nasz Aga, naprawdę hart ducha musi wykazać! no nic, poszleje z jednorocznymi
noemi 19:14, 03 cze 2012

Wieloszka 11.06 ( poniedziałek ) u mnie po pracy , w domu będę już po 15tej , będziemy z Marzenką kulkować , Irenka będzie ok. 18.30-19tej , daj znać czy Ci pasuje ?

Wieloszka 21:29, 03 cze 2012

agniecha973 napisał(a)
W czerwcowym numerze Magnolii piszą, że teraz można dzielić byliny, które kwitły wiosną i te, które będą kwitły jesienią. Czyli jak widać pąki, to nie teraz. Jak przeczytałam, od razu o Wieloszce pomyślałam

Aga, dzięki Oczywiście mam ten nr Magnolii i oczywiście nie doczytałam Zawsze najpierw oglądam obrazki
Wieloszka 21:30, 03 cze 2012

noemi napisał(a)
Wieloszka 11.06 ( poniedziałek ) u mnie po pracy , w domu będę już po 15tej , będziemy z Marzenką kulkować , Irenka będzie ok. 18.30-19tej , daj znać czy Ci pasuje ?

Pasuje Będę ok.17.