Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 21:08, 03 cze 2012

Były; a z hortensjami ogólnie w tym roku jakiś problem, może im powymarzały, albo choroba poniszczyła sadzonki?
ja kupuje w różnych miejscach i zawsze albo w jednym albo w drugim coś znajadę

miniaturki sa piękne; dzis robiłam oprysk na mszyce i co, lunął deszcz po 4 godz. od oprysku i pewnie na nowo muszę pryskać!

noemi 21:46, 03 cze 2012

To muszę podjechać ... bo na wyjazd potrzebuje, mam czas do środy a po ile płaciłaś za żurawki ?
Wieloszka 21:47, 03 cze 2012

irena_milek napisał(a)

a to dla Wieloszki tak kwitną moje begonie, tobie kupiłyśmy białe, a ja sobie przy okazji wzięłąm czerwone

Irenko, poczyściłam wczoraj moje begonie i od razu lepiej wyglądają
Milka 21:48, 03 cze 2012

Dobrze wygladają i rozrosły się, a to dopiero poczatek; zauważyłam, że po deszczach lepiej ruszyły
Wieloszka 21:51, 03 cze 2012

noemi napisał(a)

Irenko ale cudowny komplecik ... i zakupy konkretne poczyniłaś ... byłyśmy z Wieloszką w Kwiatonie na Opolskiej , dobre ceny i zaopatrzenie , kordyliny są po 14 zł ... a tą jasną trawkę gdzie kupiłaś ?

p.s. mam też taki pstry bluszcz

bluszczy w tym roku posadziłam multum, teraz tylko czekam aż sie rozrosną!
a nie mówiłam, że jest wszytko i tanio
a tę jasną kupiłam na Buforowej, jest tam duży sklep i sporo ciekawych rzeczy mają; duży wybór rh w dobrej cenie, trawy, żurawki i inne, ; to jest za cmentarzem, po prawej stronie

no nie było hortensji wymarzonych przez Wieloszkę ... ale w sumie to nigdzie ich nie ma ...
na Buforowej , wiem gdzie to ... szukam Lime Marlmolade były ? to te co ja mam, żółte , ale nie nakrapiane ...

Też zrobiłam fajne zakupy w Kwiatonie - różne małe roślinki do doniczek przy wejściu Tylko hortensji ładnych nigdzie nie ma Dziś znalazłam duże w Zielonym Centrum, ale po 95zł!!! Muszę się wybrać na giełdę.
A tego sklepu na buforowej nie znam, ale skoro mają żurawki to MUSZĘ tam pojechać
Milka 21:51, 03 cze 2012

noemi napisał(a)
To muszę podjechać ... bo na wyjazd potrzebuje, mam czas do środy a po ile płaciłaś za żurawki ?

O rany, żeby nie nabujać, bo hurtem płaciłam, i liczyły i ciągle nie zgadzała się liczba roślin! ale chyba po 10 zł, rh 38, kanny 18, przetacznik po 10, to może zurawki 12, a 10 trawy, no nie pamiętam, wywaliłam paragon

Aniu asc, to od ciebie naparstnica, zakwitnie
Milka 21:53, 03 cze 2012

Wieloszka napisał(a)

Irenko ale cudowny komplecik ... i zakupy konkretne poczyniłaś ... byłyśmy z Wieloszką w Kwiatonie na Opolskiej , dobre ceny i zaopatrzenie , kordyliny są po 14 zł ... a tą jasną trawkę gdzie kupiłaś ?

p.s. mam też taki pstry bluszcz

bluszczy w tym roku posadziłam multum, teraz tylko czekam aż sie rozrosną!
a nie mówiłam, że jest wszytko i tanio
a tę jasną kupiłam na Buforowej, jest tam duży sklep i sporo ciekawych rzeczy mają; duży wybór rh w dobrej cenie, trawy, żurawki i inne, ; to jest za cmentarzem, po prawej stronie

no nie było hortensji wymarzonych przez Wieloszkę ... ale w sumie to nigdzie ich nie ma ...
na Buforowej , wiem gdzie to ... szukam Lime Marlmolade były ? to te co ja mam, żółte , ale nie nakrapiane ...

Też zrobiłam fajne zakupy w Kwiatonie - różne małe roślinki do doniczek przy wejściu Tylko hortensji ładnych nigdzie nie ma Dziś znalazłam duże w Zielonym Centrum, ale po 95zł!!! Muszę się wybrać na giełdę.
A tego sklepu na buforowej nie znam, ale skoro mają żurawki to MUSZĘ tam pojechać

Koniecznie! maja też duży wybór traw i dużo ludzi kupowało, bo teraz są w modzie;
cieszę się, że mimo to zakupy udane. A u Krzywdów nie byłaś?
Madzenka 21:54, 03 cze 2012

irena_milek napisał(a)
No włąśnie? niby one zimują, tylko liście związać na zimę trzeba; ale myślę, że w tym roku to było wariactwo z pogodą, bi i liriope też straciłam, a taka piękna była!
chciałam miec kilka takich egzotycznych akcentów, nie jednorocznych i nici!
nie dziękuj! a trawkę chcesz?

Ktorą trawkę???? pewnie że chcę, każdą trawkę pod opiekę przyjmę
noemi 21:57, 03 cze 2012

Irenko to jest ten sklep na Buforowej ?

http://www.swiatnazielono.pl/?k=strony_p&ns=6
Milka 21:59, 03 cze 2012

Marzenko, w pracy mam w kompie, podeślę ci zdjęcie jutro, ale jest ładna i nie taka wielka, przyda ci się, bo ozdobna i nie wymagająca!

a teraz pytanie do dziewczyn, czy to chwast, bo mi sie to rozrasta, takie płożące i niebieskie kwiatki