Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:27, 01 kwi 2015

Do góry
Edit napisał(a)
Czy runiankę tak samo ukorzeniasz jak trzmielinę. Pisałaś kiedyś, że trzmielinę wkładasz w ukorzeniacz i prosto do ziemi a z runianką robisz to samo? Śliczna ta runianka u Ciebie
Zazwyczaj tak, chociaż zdarzało mi się wkładać przyciętą runiankę bez ukorzeniacza ale nie stosu tego lepiej z ukorzeniaczem myślę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:26, 01 kwi 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Witaj ☺ Piękny ogród - dobrze, że jest wizytówka, bo ilość stron ogromna.
Mam do Ciebie pytanie odnośnie trawy miskant morning light. Mam do zrobienia rabatę na której rosną hortensje ogrodowe. Posadziłam 5 szt.kulek trzmielinowych na pniu wys.1,20, oczywiście będą trochę wyższe jak kulki się rozrosną. Między nie chce posadzić trawę ML. Zastanawiam się czy ona nie zasłoni kulek. Czytałam, że dorasta do 1,60. Co o tym sądzisz?
Może polecisz mi inną niższą trawę, ale nie rozplenice, bo tam trawa musi mieć pokrój strzelisty, a nie rozłożysty.
Zajrzyj proszę do mojego wątku str.19 projekt rabaty, a str.70 zdjęcie rabaty z hortensjami i kulkami.
I jeszcze jedno pytanie, czy trawa nie będzie wchodziła w korzenie hortensji i nie będzie im przeszkadzała rosnąć?
Możesz mi pomóc rozwiązać moje wątpliwości?☺

wizytówka jest z 2013, przez rok roślinkoi poszły mocno w górę i wszeż nie mam czasu pozmieniać fotek na te z 2014.
co do Ml to ja bym z nich zrobiła plecy dla tych kulek, a nie sadziła na przemiennie, one wbrew pozorom potwory rosną. Niżze trawy hmmm poza rozplenicami nie mam nic innego o tej wysokości.
Makowo na Kociewiu 22:21, 01 kwi 2015

Do góry
Tatry też kocham i szwendanie kocham, a ostatnio polubiłam zjeżdżanie na nartach. Już się nie mogę doczekać kolejnych wędrówek z plecakiem na plecach
Doczytałam że liściorki masz, trzymam kciukasy by korzenie puściły...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:33, 31 mar 2015

Do góry
a powiedz mi jak wyglądają ciemierniki w sezonie letnim?
wichurę przemilczę...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:34, 31 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

no niestety nic mi się nie powiększyło ale wykorzystałam przerobioną zawijasową, irysy są na części gdzie jest hakone

Się zachwycam , pięknie.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:47, 31 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

hahahahah padłam ze śmiechu
poza tym nie krzycz tak że buksy traktowałeś łopata i dlatego takie piękne bo potem będziesz miał reklamacje

Eeee tam Nasi ogrodnicy na pewno mają czuja i będą z nimi postępować należycie Nie to co ja
Pole na Wichrowych Wzgórzach, które ma się stać ogrodem 16:35, 31 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
a myślisz że thuje będą węższe od grabów?

No tak mi się wydawało, bo mogę je posadzić bliżej ogrodzenia i zyskać już na tym 0,5 m. Daj znać jeśli się mylę.

Najwęższe będą chyba cisy, ale troszkę się boję aż tylu gatunków na jednej stronie.
Rododendronowy ogród II. 13:55, 31 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

prześliczne!!! te na drugiej focie to chyba świeżo sadzone

Tak masz racje , łatwo poznac bo sa pojedyncze roślinki.
Zielonym do góry... 13:30, 31 mar 2015

Do góry
Krakus napisał(a)

No Syla i Ana_art to nie ukrywam moje pierwsze ogrody przespacerowane od dechy do dechy i rzeczywiście jest na czym sie wzorować...

Akurat moje projekty oba haha To może zajrzyj i do mnie?
Przy okazji nielegalną reklamę skasowałam.
Asi ogródek pod świerkami 08:03, 31 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Ja sie nie znam

He he he Kto jak nie Ty?

Przy okazji dopytam- co radzicie zamiast kory pod różaneczniki, jaką miksturą traktujesz rh- pamiętasz gdzie to było napisane?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:54, 30 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
no przecież mówiłam że kupowałam takie malutkie kudłaczki po kilka źdzbeł miały. Jutro postaram się poszukać zdjęć na drugim komputerze

No mówiłaś, ale udowodnić możesz
To trochę tak, jak z moim konwalnikiem. Wszyscy mówią, że rośnie wolno, a ja nie dość, że dzielę, to w ciągu sezonu z kilku źdźbeł mam całkiem ładne kępy.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:17, 30 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

gdy nadawałam przesyłki na poczcie, przyszła koleżanka i ona miała dopiero minę bezcenną gdy dowiedziała się co ja wysyłam w tych wszystkich kopertach... dobrze że po karetkę nie zadzwoniła

Ja już moim szwagierkom niczego nie tłumaczę. Za długo by było.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:14, 30 mar 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Gdzie kupić takie wypasione hakone, jak u Ciebie? U nas wszędzie takie mikrusy, a ona podobno dość wolno rośnie...
no przecież mówiłam że kupowałam takie malutkie kudłaczki po kilka źdzbeł miały. Jutro postaram się poszukać zdjęć na drugim komputerze
Asi ogródek pod świerkami 22:45, 30 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

oooo Bożenka też mi ta kora w oczy wlazła... w uiegłym roku sadziłam rh według zaleceń Bożenki i też nie nawoziłam. W tym roku dopiero nawóz dostaną

Nawozić nie będę Rh wg rad Bożenki
Pole na Wichrowych Wzgórzach, które ma się stać ogrodem 22:08, 30 mar 2015

Do góry
a myślisz że thuje będą węższe od grabów?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:59, 30 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Iryski w hakone to trzeba kopiowac ! Za rok będzie tak w wielu ogrodach
ojtam ojtam ale jak się podoba, to łaskawie zezwalam na kopiowanie teraz byłoby tam pusto bo to cała 'kwatera' dla hakone
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:54, 30 mar 2015

Do góry
wodzyn napisał(a)
Ana odebrałam dziś z poczty patyczki Baaardzo, baaardzo ci ..... nie dziękuję
Patyki posadziłam częściowo w ogrodzie a częściowo w doniczkach ze względu na zapowiadaną pogodę zobaczymy, z którymi będzie lepiej.

Jeszcze raz ...... i będę zdawać relację z hodowli.
Mina M jak zobaczył patyki z Łomży bezcenna

gdy nadawałam przesyłki na poczcie, przyszła koleżanka i ona miała dopiero minę bezcenną gdy dowiedziała się co ja wysyłam w tych wszystkich kopertach... dobrze że po karetkę nie zadzwoniła
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:49, 30 mar 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

Tylko na łopatę czy coś jeszcze ?
Magda co obstawiasz?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:46, 30 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Gosiu - gdybyś poznała 49 pozostałych moich twarzy to ciekawe jak wtedy byś mnie oceniała Ciemniejsza strona Sebka

hahahahah padłam ze śmiechu
poza tym nie krzycz tak że buksy traktowałeś łopata i dlatego takie piękne bo potem będziesz miał reklamacje
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:25, 30 mar 2015

Do góry
ech i tu i tu fajnie
runiankę bym ciapnęła od góry, w ukorzeniacz i pomiędzy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies