Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Zielona 22:48, 30 mar 2015

Pod Poznaniem było dziś wszystko... była i burza... Jak w garncu. Długo idzie do nas ta ciepła wiosenka. Ciekawe, kiedy pierwsze pąki Twoich ulubienic się otworzą. Zanotowałaś gdzieś, Bogdziu najwcześniejsze kwitnienie rh w Twoim ogrodzie?

PS Twoje paszteciki zrobione przeze mnie na Boże Narodzenie zrobiły taką furorę, że zostały zamówione na Wielkanoc W piątek będę robiła!
annawu 22:52, 30 mar 2015

Łany krokusików i zawilców....urocze!!!
Madzenka 23:47, 30 mar 2015

Łany kokusów w takim kolorze nawet w deszczu piękne
rozark 08:51, 31 mar 2015

Krokusy śliczne.
U mnie już po krokusach.
jankosia 10:18, 31 mar 2015

Zobacz Bogdziu, prosiłaś o ten deszcz i prosiłaś i co teraz? U mnie szaro, buro, tyle do zrobienia w ogrodzie i święta za pasem a mnie chyba dopadła wiosenna chandra. Czuję niemoc w obliczu ogromu prac, które zostały jeszcze do zrobienia Nie wiesz może jaki system korzeniowy ma kalina sztywnolistna. Skoro lubi mieć wilgotno to pewnie raczej płytki i szeroki. Dobrze kombinuję? Mam ścianę do zrobienia, nie chcę żeby przy okazji remontu ucierpiała więc chodzę koło niej i chodzę i chyba muszę to zrobić. Ty takie gigantyczne różaneczniki przesadzałaś i się udało to może i ja mam szansę.
Gdzie ty masz miejsce na tyle piwonii? Jeszcze trochę a będziesz musiała usunąć jakiegoś różanecznika żeby zrobić miejsce
malgocha1960 10:59, 31 mar 2015

Bożenko,piekne wiosenne łany u ciebie tylko pogoda nie sprzyja na razie naszym roslinkom.Miłego dnia zyczę.Wybierasz się na 5 lecie Ogrodowiska?
Bogdzia 13:55, 31 mar 2015

ana_art napisał(a)

prześliczne!!! te na drugiej focie to chyba świeżo sadzone

Tak masz racje , łatwo poznac bo sa pojedyncze roślinki.
Bogdzia 13:57, 31 mar 2015

Zielona napisał(a)
Pod Poznaniem było dziś wszystko... była i burza... Jak w garncu. Długo idzie do nas ta ciepła wiosenka. Ciekawe, kiedy pierwsze pąki Twoich ulubienic się otworzą. Zanotowałaś gdzieś, Bogdziu najwcześniejsze kwitnienie rh w Twoim ogrodzie?

PS Twoje paszteciki zrobione przeze mnie na Boże Narodzenie zrobiły taką furorę, że zostały zamówione na Wielkanoc W piątek będę robiła!

Nigdy nie notowałam kiedy zakwitają bo to trudno uchwycic , jedne wcześniej inne później ale na ogół apogeum jest na Dzień Matki.Cieszę sie bardzo że paszteciki tak smakowały.Ja może tez zrobię?
Bogdzia 13:59, 31 mar 2015

annawu napisał(a)
Łany krokusików i zawilców....urocze!!!

To już resztki a dzis wszystko zakrywa śnieg. To zdjecia sprzed chwili.Z minuty na minutę sypie coraz mocniej.

Bogdzia 14:00, 31 mar 2015

Madzenka napisał(a)
Łany kokusów w takim kolorze nawet w deszczu piękne

Wczoraj w deszczu a dzis w sniegu. Byłam u lekarza (samochodem ) a zmarzłam okropnie.