Irenko, ja improwizuję.. a co wyjdzie to nie wiem wcale. Mam nadzieję, że dobrze, Zmywarka będzie zabudowana, kuchnia nie, a lodówka? nie wiem, jeszcze nie mam Stara tylko stoi, ale na pewno zmienię no i na efekt będę czekać chyba do wiosny, wszak trzeba wyszukać detale.
Nie mam też namiarów na dobrego wykonawcę frontów czyli angielskiej czy francuskiej kuchni z przeszkloną witrynką, Jeśli ktoś ma namiary usilnie proszę na priva
Fronty jak to Kasia nazwała off white Myślałam o kremie, ale podobno teraz się nie robi.
Jak to miło z Wami pogadać nic nie mówiąc. Jest duuużo lepiej, kaszel minie po Flegaminie hehe chyba to prawda. Ale w domu siedzę i pilnuję mojej powstającej kuchni a i zerkam przez okno z gabinetu, widzę wszak ulicę bo mam wokół drzwi dookoła okna, to wielka zaleta, Dopiero co przemknął się obcy kot i Kropa go pogoniła ot co.
wiem, że możesz ale niech i chłopcy się wciągają do pewnych działań, wyjdzie im to tylko na korzyść
i życzę udanego dzionka; pewnie też u ciebie zimno, u nas jak na grudzień, to nawet bardzo!!!
A Wy też porażone? Wszystko kupujecie i tylko chodzicie po stronkach i wyszukujecie?
Jeśli chodzi o mnie, to ja większość rzeczy do domu kupiłam w necie Od AGD po różne "durnostojki", jak to mawia mój M A wynika to z faktu, że moje ulubione sklepy z różnymi artykułami do kuchni czy do wystroju wnętrz są w W-wie. Gdybym miała po nie specjalnie jeździć, to by się to kompletnie nie opłacało. Zamawiam więc przez internet i mam w ciągu 2-3 dni. Szybko i bezpiecznie. Jak na razie nie było żadnego przykrego incydentu.
Bardzo fajny sklepik ma Twoja sąsiadka Kasia Wypatrzyłam fajne ramki na zdjęcia
1. Buxus - żywopłocik formowany z bukszpanu 5 szt/mb
2. Heuchera 'Berry Smoothie 12 szt
3. Carex 'Evergold' 15 szt
4. Bonsai przesadzony w kamyczkach 1 szt
5. Carex testacea 'Prairie Fire' - 9 szt
6. Taxus - ekran z cisa szczelny i cięty poziomo i pionowo 24 - 30 szt razem na 3 ekrany
7. Hydrangea paniculata 'Limelight" lub 'Vanille Fraise' - 13 szt
8. Prunus 'Umbraculifera' 2 sz na pniu wys, co najmniej 2 m
9. Carex 'Creme Brule' - 6 szt
10. Hakonechola macra 'All Gold' - 9 szt
11. Euonymus fortunei 'Emerald'n Gold' 50 szt
12. Buxus kula w innym żwirku niż bonsai 10 szt
13. Miscanthus 'Morning Light' 10 szt
P.DANUSIU przestudiowałam te łacińskie nazwy roślin i plan b. mi się podoba,ale mam wątpliwości co do zywopłotu z tui od strony ulicy. Wielkość ogrodu od opaski żwirowej do ogrodzenia ma 4,5mx9m taki mały kawałeczek.Co mogłabym innego zamiast tui,mam od tej strony okna,niechciałabym zasłonić światła,które wpada tylko rano.Z góry dziękuję za odpowiedz.
Sesja przygotowana w każdym szczególe, nie wiem czy ktoś zwróciił uwagę na takie szczegóły jak fartuszki. Ogrodnicze i konewki widziałam. Możecie je pokazać?
Danusiu, gdzie tam przygotowana...to był żywioł....
Ja w tym dniu wróciłam z dość dalekiego wyjazdu...miałam półtorej godziny na podanie chłopakom obiadu i spakowanie rzeczy do wiankowania...
A fartuszki...no cóż...złapałam co pod ręką....
Fartuszek...rzeczywiście w bardzo naszym czyli ogrodniczym guście...
A zdjęcia robiłam sama...a tam gdzie ja na zdjęciach...robił mi mój M...
Fartuszek Anity...bardziej w włoskich klimatach...oliwa i te sprawy...
Nie udało mi się kupić dla niej takiego samego...szukałam...ale nigdzie nie ma...
Danusiu, ja też dziękuję I potwierdzam słowa Ani, to był totalny spontan Jak się zabrałyśmy za pracę, to o mały włos całkiem byśmy zapomniały o zdjęciach
Nawet drewniany słup w gabinecie M kolorostycznie zagrał z wiankiem Ani
Tą samą metodę wybrałam i ja wczoraj na przeziębienie, dziś mnie trochę głowa boli , ale ogólnie dużo lepiej hahaha,
Gardło płuczę wodą utlenioną , ale na początku objawów
Najbardziej przy urządzaniu domu podobało mi się zamawianie sprzętu i projektowanie mebli do kuchni.
To chyba największa radość Ja zamawiałam w maluteńkim sklepie sprzęt , sympatyczny właściciel sprowadził mi wszystko co chciałam i przywiózł do domu.
Pozdrawiam weekendowo
U mnie wczoraj ok 20 godziny było -13 stopni Brrr
Jakoś logiki w tym wszystkim nie znajduję... Mieszkańcy są, handel jest tylko infrastruktura nie nadąża...
A ja wiem dlaczego. Wy jesteście niedawno pobudowani, a większe prawa mają Ci, co długo płacą podatki. Gmina tak podchodzi do tego.
Dlatego u nas nie pozwolili zabudować tych pól, bo musieliby dla tysiąca domów robić infrastrukturę.
A tak jest nadzieja że będę miała wreszcie śliczną drogę z kostki i rabatki przy chodniku Jupiiii
Danusiu to u Ciebie jest logika... U nas w szczerym polu wielorodzinne bloki budują tylko drogi i kanalizacji nie potrafią wszędzie zrobić. Za chwilę do mojej wsi nie będzie można dojechac, już teraz sznur samochodów o każdej porze na drodze dojazdowej...
A obok 12 ha pola, strach się bać jak przekwalifikują na budowlane.... A miało być tak pięknie, wszędzie pola i natura...
No pewnie, nie cykajcie się z tymi wiankami, Zróbcie wydruk kilku wianków z naszych warsztatów, zacząc od największego motywu (bombki, kwiatka, czegoś...hmm) ustalić kolorystykę i nie ma zmiłuj. Muuusi się udać.
Przed relacją zróbcie fotkę uczestników, jak ktoś nie chce pokazać twarzy, niech zasłoni podkładem do wianka
Danusiu jesteś cudowna .... podkład wianka na twarz , tak jest ... nikogo nie wypuszczę bez fotki
A ja przyszłam obejrzeć Twoją gawrę Jak tam wiankowanie? Masz cosik?
W mojej gawrze ciepło i przytulnie, nic się nie dzieje, jak to z niedźwiedziem w zimie.
Z wianków nic jeszcze nie zrobiłam, wezmę się od przyszłego tygodnia, moi chłopcy wyjeżdżają w niedzielę na tygodniowe wakacje na narty, więc oprócz tego co zrobić muszę zawodowo, będę miała bez nich mnóstwo czasu i zamierzam go użyć.
Zacznę od wianka adwentowego i zrobię jeszcze dwa świąteczne - na drzwi i koło drzwi.
I jeszcze taki śmieszny dzwonek z doniczki mam w planie, ale to już krótko przed świętami, bo muszą być żywe gałązki. I myślałam o czymś z czerwonego derenia...
Będę się chwalić. Strasznie lubię wianki.
No pewnie, nie cykajcie się z tymi wiankami, Zróbcie wydruk kilku wianków z naszych warsztatów, zacząc od największego motywu (bombki, kwiatka, czegoś...hmm) ustalić kolorystykę i nie ma zmiłuj. Muuusi się udać.
Przed relacją zróbcie fotkę uczestników, jak ktoś nie chce pokazać twarzy, niech zasłoni podkładem do wianka