Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:33, 08 gru 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Doczytałam wszystko...ale tempo z tą kuchnią, wylewka schnie, sprzęt zamówiony...w jakim kolorze?.....ba nawet mini kącik w planie!
bardzo ciekawa jestem efektu finalnego, ale znając twój gust i styl, wiem, ze będzie super

Irenko, ja improwizuję.. a co wyjdzie to nie wiem wcale. Mam nadzieję, że dobrze, Zmywarka będzie zabudowana, kuchnia nie, a lodówka? nie wiem, jeszcze nie mam Stara tylko stoi, ale na pewno zmienię no i na efekt będę czekać chyba do wiosny, wszak trzeba wyszukać detale.

Nie mam też namiarów na dobrego wykonawcę frontów czyli angielskiej czy francuskiej kuchni z przeszkloną witrynką, Jeśli ktoś ma namiary usilnie proszę na priva
Fronty jak to Kasia nazwała off white Myślałam o kremie, ale podobno teraz się nie robi.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:29, 08 gru 2012

Do góry
Jak to miło z Wami pogadać nic nie mówiąc. Jest duuużo lepiej, kaszel minie po Flegaminie hehe chyba to prawda. Ale w domu siedzę i pilnuję mojej powstającej kuchni a i zerkam przez okno z gabinetu, widzę wszak ulicę bo mam wokół drzwi dookoła okna, to wielka zaleta, Dopiero co przemknął się obcy kot i Kropa go pogoniła ot co.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:23, 08 gru 2012

Do góry
Irenko, jak nie masz pomysłu, zrób jak Mati - wielokolorowy, czerwień, pomarańcz i szafirowy akcent też nie zaszkodzi. Oj pokażesz - będzie piękny
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:20, 08 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jaki dezerter, Przecież to się samo naklei i co by i nie było - będzie ładnie, To tylko zabawa i miłe spotkanie. Efekty będą powalające, zobaczycie

Danusiu, no właśnie, to jest miłe spotkanie w tak zalatanym świecie i zabawa będzie super
najwyżej mojego wianka nie pokażę
miłego dzionka ci życzę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:18, 08 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Irenko założyłam dla Was wątek na relację

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2601-wiankowanie-wroclawskie-2012

Danusiu, oj czuwasz dziękuję w imieniu swoim i dziewczyn
fotki będą, no bo wianki warte będą pokazania ja nadal nie mam koncepcji na swój!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:13, 08 gru 2012

Do góry
Martek napisał(a)

U mnie też dziś dosypało nieco - to dobrze. Grześ zamiata chodniki, a roślinkom będzie cieplej.

U mnie też dosypało to świetnie tylko ... w prawo ,w lewo nie widzę mojego Grzesia ))))))))
Pozdrawiam Danusiu

Marta, starszeego synka pogoń do odśnieżania, ruch to zdrowie i mięśnie sobie buduje

Ja mogę odśnieżać,koszę trawę , tnę wysokie tuje piłą to co to dla mnie pomachać łopatą ...?
Żartowałam

wiem, że możesz ale niech i chłopcy się wciągają do pewnych działań, wyjdzie im to tylko na korzyść
i życzę udanego dzionka; pewnie też u ciebie zimno, u nas jak na grudzień, to nawet bardzo!!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:36, 08 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A Wy też porażone? Wszystko kupujecie i tylko chodzicie po stronkach i wyszukujecie?

Jeśli chodzi o mnie, to ja większość rzeczy do domu kupiłam w necie Od AGD po różne "durnostojki", jak to mawia mój M A wynika to z faktu, że moje ulubione sklepy z różnymi artykułami do kuchni czy do wystroju wnętrz są w W-wie. Gdybym miała po nie specjalnie jeździć, to by się to kompletnie nie opłacało. Zamawiam więc przez internet i mam w ciągu 2-3 dni. Szybko i bezpiecznie. Jak na razie nie było żadnego przykrego incydentu.
Bardzo fajny sklepik ma Twoja sąsiadka Kasia Wypatrzyłam fajne ramki na zdjęcia

Pozdrawiam i zdrowia życzę
Miłego dnia
Same wątpliwości 10:35, 08 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Irga do przesadzenia.

1. Buxus - żywopłocik formowany z bukszpanu 5 szt/mb
2. Heuchera 'Berry Smoothie 12 szt
3. Carex 'Evergold' 15 szt
4. Bonsai przesadzony w kamyczkach 1 szt
5. Carex testacea 'Prairie Fire' - 9 szt
6. Taxus - ekran z cisa szczelny i cięty poziomo i pionowo 24 - 30 szt razem na 3 ekrany
7. Hydrangea paniculata 'Limelight" lub 'Vanille Fraise' - 13 szt
8. Prunus 'Umbraculifera' 2 sz na pniu wys, co najmniej 2 m
9. Carex 'Creme Brule' - 6 szt
10. Hakonechola macra 'All Gold' - 9 szt
11. Euonymus fortunei 'Emerald'n Gold' 50 szt
12. Buxus kula w innym żwirku niż bonsai 10 szt
13. Miscanthus 'Morning Light' 10 szt

P.DANUSIU przestudiowałam te łacińskie nazwy roślin i plan b. mi się podoba,ale mam wątpliwości co do zywopłotu z tui od strony ulicy. Wielkość ogrodu od opaski żwirowej do ogrodzenia ma 4,5mx9m taki mały kawałeczek.Co mogłabym innego zamiast tui,mam od tej strony okna,niechciałabym zasłonić światła,które wpada tylko rano.Z góry dziękuję za odpowiedz.
Lecę w kulki... 10:08, 08 gru 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

Sesja przygotowana w każdym szczególe, nie wiem czy ktoś zwróciił uwagę na takie szczegóły jak fartuszki. Ogrodnicze i konewki widziałam. Możecie je pokazać?

Danusiu, gdzie tam przygotowana...to był żywioł....
Ja w tym dniu wróciłam z dość dalekiego wyjazdu...miałam półtorej godziny na podanie chłopakom obiadu i spakowanie rzeczy do wiankowania...
A fartuszki...no cóż...złapałam co pod ręką....
Fartuszek...rzeczywiście w bardzo naszym czyli ogrodniczym guście...

A zdjęcia robiłam sama...a tam gdzie ja na zdjęciach...robił mi mój M...

Fartuszek Anity...bardziej w włoskich klimatach...oliwa i te sprawy...
Nie udało mi się kupić dla niej takiego samego...szukałam...ale nigdzie nie ma...

Danusiu, ja też dziękuję I potwierdzam słowa Ani, to był totalny spontan Jak się zabrałyśmy za pracę, to o mały włos całkiem byśmy zapomniały o zdjęciach
Nawet drewniany słup w gabinecie M kolorostycznie zagrał z wiankiem Ani

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:18, 08 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Na zdrowie, leczę chrypę

Tą samą metodę wybrałam i ja wczoraj na przeziębienie, dziś mnie trochę głowa boli , ale ogólnie dużo lepiej hahaha,
Gardło płuczę wodą utlenioną , ale na początku objawów

Najbardziej przy urządzaniu domu podobało mi się zamawianie sprzętu i projektowanie mebli do kuchni.
To chyba największa radość Ja zamawiałam w maluteńkim sklepie sprzęt , sympatyczny właściciel sprowadził mi wszystko co chciałam i przywiózł do domu.
Pozdrawiam weekendowo
U mnie wczoraj ok 20 godziny było -13 stopni Brrr
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 02:48, 08 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

śliczne zdjęcia i tyle śniegu ,u mnie mroźno i bez śnieżnie, pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:28, 08 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A my się dziś rozbujaliśmy i zakupiliśmy sprzęt do kuchni przez internet hehe. Dostawa w poniedziałek i po sklepach nie trzeba jeździć

No to pochwal się kochana, jaką kuchenkę wybrałaś.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:33, 07 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jakoś logiki w tym wszystkim nie znajduję... Mieszkańcy są, handel jest tylko infrastruktura nie nadąża...

A ja wiem dlaczego. Wy jesteście niedawno pobudowani, a większe prawa mają Ci, co długo płacą podatki. Gmina tak podchodzi do tego.

Dlatego u nas nie pozwolili zabudować tych pól, bo musieliby dla tysiąca domów robić infrastrukturę.
A tak jest nadzieja że będę miała wreszcie śliczną drogę z kostki i rabatki przy chodniku Jupiiii

Danusiu to u Ciebie jest logika... U nas w szczerym polu wielorodzinne bloki budują tylko drogi i kanalizacji nie potrafią wszędzie zrobić. Za chwilę do mojej wsi nie będzie można dojechac, już teraz sznur samochodów o każdej porze na drodze dojazdowej...
A obok 12 ha pola, strach się bać jak przekwalifikują na budowlane.... A miało być tak pięknie, wszędzie pola i natura...
Ogród Magdalenka 23:09, 07 gru 2012

Do góry
Najprostsza inspiracja

Ogród Magdalenka 23:04, 07 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No pewnie, nie cykajcie się z tymi wiankami, Zróbcie wydruk kilku wianków z naszych warsztatów, zacząc od największego motywu (bombki, kwiatka, czegoś...hmm) ustalić kolorystykę i nie ma zmiłuj. Muuusi się udać.

Przed relacją zróbcie fotkę uczestników, jak ktoś nie chce pokazać twarzy, niech zasłoni podkładem do wianka

Danusiu jesteś cudowna .... podkład wianka na twarz , tak jest ... nikogo nie wypuszczę bez fotki
Mój kawałek raju II 22:50, 07 gru 2012

Do góry
Też byłam w Malborku
Ogród w budowie - nieustającej 22:48, 07 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A ja przyszłam obejrzeć Twoją gawrę Jak tam wiankowanie? Masz cosik?

W mojej gawrze ciepło i przytulnie, nic się nie dzieje, jak to z niedźwiedziem w zimie.
Z wianków nic jeszcze nie zrobiłam, wezmę się od przyszłego tygodnia, moi chłopcy wyjeżdżają w niedzielę na tygodniowe wakacje na narty, więc oprócz tego co zrobić muszę zawodowo, będę miała bez nich mnóstwo czasu i zamierzam go użyć.
Zacznę od wianka adwentowego i zrobię jeszcze dwa świąteczne - na drzwi i koło drzwi.
I jeszcze taki śmieszny dzwonek z doniczki mam w planie, ale to już krótko przed świętami, bo muszą być żywe gałązki. I myślałam o czymś z czerwonego derenia...
Będę się chwalić. Strasznie lubię wianki.

Ogród Magdalenka 22:45, 07 gru 2012

Do góry
No pewnie, nie cykajcie się z tymi wiankami, Zróbcie wydruk kilku wianków z naszych warsztatów, zacząc od największego motywu (bombki, kwiatka, czegoś...hmm) ustalić kolorystykę i nie ma zmiłuj. Muuusi się udać.

Przed relacją zróbcie fotkę uczestników, jak ktoś nie chce pokazać twarzy, niech zasłoni podkładem do wianka
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:43, 07 gru 2012

Do góry
Witek chodzi
Ogrodowe komplety mebli 22:41, 07 gru 2012

Do góry
Masywne i porządne. Posłużą lata. gratulacje dla M.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies