Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy raj Gosi 08:03, 17 lip 2015

Do góry
Witam wszystkich.

Ogródek Iwony 07:52, 17 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

W promykach zachodzącego słońca stipa świeciła

cudnie
Tu ma być ogród :) 07:50, 17 lip 2015

Do góry
Nie samym ogrodem człowiek żyje.
Ja dziś muszę zrobić dżemik i zabutelkować sok z czarnych porzeczek.
A Wy robicie domowe konfiturki?

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 07:40, 17 lip 2015

Do góry
Mączniak na Rutbeki się cofnął uff. Jak tylko zejdą upały powtórzę oprysk.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 07:25, 17 lip 2015

Do góry
Czarna trawka też od Anity
Ogródek w którym klon osłupiał:) 07:19, 17 lip 2015

Do góry
Ta hortensja w rogu to dobry pomysł...ale czemu chcesz zabierać tę co masz już posadzoną?
Dokup inną.Tam w rządku trzy inne, a tu w rogu inna.
W nogi hortensji jakieś trawki zielone lub lekko żółtawe, żeby zwisając zasłoniły tochę murek.

POd klonem nie żółto, tylko czerwono by się przydało... dla kontrastu. Po prawej coś co kolorystycznie będzie pasowało. A przy kamykach niskie trawki, żeby złagodzić linię oczka....ptasie łapki są niskie i kolorystycznie by pasiły

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 07:18, 17 lip 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Dla Malkul - tak wygląda od miesiąca jarzmianka Venice

A tak roczne siewki tych bardziej pospolitych. Magnolia, o taki kolor różowych siewek mi chodziło jak ta w tle.

czyli z różowych tych w tle masz białe? czy z różowych i białych sa białe?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 07:16, 17 lip 2015

Do góry
Red Baron od Anity.
Ogródek w którym klon osłupiał:) 07:03, 17 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosiu, koniecznie daj w róg na podwyższeniu hortensję. Wielkości się nie bój. Nie robisz ogrodu dla krasnoludków.
Z prawej strony masz chyba kulę bukszpanową? Ja bym tam dała liliowce w dużej ilości, np. 4-5 sztuk w ulubionym kolorze. Jak przekwitną, za trawę będą robić. Na inspirce też są tam jakieś kosaćce czy coś.
Zobacz, ja mam w kupie te zwykłe, takie babcine - nie wiem, jak się nazywają. Dają czadu od początku wiosny - najszybciej przyrastała zieleń i kwitną już miesiąc. Nie wiem tylko, czy kolor pewnie nie ten, więc byś musiała pomyśleć o innych.
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/91/915185/original.JPG
A w Pęchcinie zachwyciły mnie żółte i czerwone posadzone w masie:

Hortkę dam tę co mam i zobaczymy, jeżeli będzie za niska to wymienię w następnych latach.

Wokół oczka rosną azalie japońskie, które chce przycinać na kulę.

Wiem że liliowce pasują, macie rację tylko ja jakoś nie jestem do nich przekonana, liście nie za bardzo mnie kręcą, a kwiaty są bardzo krótko. Pomyślę. Dzięki Iwona.

No i mam nadzieję, że tą nocną aktywność odeśpisz.
Ogródek w którym klon osłupiał:) 06:58, 17 lip 2015

Do góry
rzulieta napisał(a)
Ha kochana to ty loze w kolorze zielonym tam dla rynienki wymyśliłas No to trzeba powiedzieć że moja koncepcja z trawami to kicha. W takim razie dalsze obsadzenia z hostami mus porobić. Zeby się zazielenilo tam.

Mama moja ma tę hostę do podziału na wiosnę, jest ogromna. Co myślisz:
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:43, 17 lip 2015

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:43, 17 lip 2015

Do góry
Łubiny jeszcze kwitną , naprawdę długotrwałe bestie

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:42, 17 lip 2015

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:41, 17 lip 2015

Do góry
Zakwitł jedne z z floksów z targów, jest inny, ale czy taki jak na zdjęciu z doczepionej do niego kartki?
chyba troszkę się różni , ale ma swój urok

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:39, 17 lip 2015

Do góry
Próba uchwycenia motyli na lawendzie

Narodziny ogrodu Eweli 06:25, 17 lip 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Dobrze, że nowy wątek, to mało czytania

Sama wszystko robisz??? Podziwiam!

Jeżeli chodzi o przedogródek to też jestem zdania, że same kulki bukszpanowe to będzie za mało. Jeżeli nie chcesz kwiecia, to może posadź hakonechloe Aureola, wytrzymuje na słońcu i bardzo ładnie z buksikami wygląda.

Ja bym tam róże walnęła...Larissy na przykład obrzeżone żywopłocikiem z bukszpanu...ale moja słabość do róż jest tu ogólnie znana

Dziękuję za zaglądasz ja z kolei mam większą słabość do kulek w trawie niż do róż. A to dlatego, że mam dopiero pierwszą różę rossarium i jakoś mam obawy, że sobie z nią nie poradzę. Może z czasem się nauczę co i jak...

A w ogrodzie wszystko robię SAMA. Niestety moje "warzywo kanapowe" wręcz nienawidzi grzebania w ziemi. Poza tym, wychodzi z założenia, że jeśli się nie da zrobić czegośtam przez internet lub pilotem, to jest to AWYKONALNE
Narodziny ogrodu Eweli 06:20, 17 lip 2015

Do góry

Piszesz ze u ciebie piasek jak na Mazowszu, a u mnie glina

Zerknij. Piasek jak ta lala. I to taki zbity.

Hortensjada 05:17, 17 lip 2015

Do góry
bozga napisał(a)

Sorki, że nie odpisałam odnośnie zasilania hortensji, juz koryguję swoje niedopatrzenie . Z nawożeniem trzeba bardzo uważać bo co za dużo to niezdrowo, często zamiat dużych kwiatostanów otrzymujemy wybujałe długie łodygi, które później brzydko się przewieszaja pod ciężarem kwiatów. Używam właściwie tylko magiczną siłę do hortensji ( tak się nazywa ta odżywka) co 2-3 tygodnie. Idealnie konieczność nawożenia można zaobserwować po blędnących liściach np Anabelki, które w ciągu kilku dni po nawożeniu znowu mają ciemnozielony kolor . Większą uwagę przykładam natomiast do ich podlewania, im więcej wody tym kwiaty dorodniejsze i dłużej świeże.

A powojnik to Generał Sikorski, polecam, bezproblemowy, kwitnie długo, kwiaty rzeczywiście mają piękny niebieski kolor, fotka nie oddaje rzeczywistego odcienia

Moim ulubionym jest natomiast Błękitny Anioł

Z białych bardzo polecam Popiełuszko

Bożenko,bardzo bardzo dziękuję,również za wizytę u mnie

edit: chyba skusze sie na obydwa; na maqinesie: chyba polskie odmiany powojników sprawują się najlepiej, w kazdym razie u mnie (poza sklodowską, kt. sie nie zaklimatyzowala), ale Polish Spirytus i Krakowowiak na razie sa OK

Starorzecze na górce 05:07, 17 lip 2015

Do góry
zmierzcha

Starorzecze na górce 05:07, 17 lip 2015

Do góry
trochę słońca

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies