to bukiet ślubny??? Przepiękny
Jolu masz taki porządeczek w swoim ogrodzie, wszystko na swoim miejscu, dywaniki z roślin, paprocie i paprotniki, też je bardzo lubię, mają takie misterne listki.
Kicie przeważnie są charakterne, miałam kiedyś krótko trikolorkę, przygarniętą, potrafiła ugryźć.
Bodziszek Max Frei dla Martki
Zdjęcia sprzed kilku dni, czyli dość wcześnie zakwita ten bodziszek. Będę obserwować, jak długo kwitnie i czy powtarza.
Żywopłot cisowy ma ok 30 cm wysokości. Bodziszek ma ochotę go "osaczyć", ale mu nie pozwalam
Mój jeden ambrowiec miał taki niby korzeń . Już reklamacje chciałam składać bo drzewko prawie 4 setki kosztowało . Zebrał się ale nie jest jeszcze taki okazały . W listopadzie miną dwa lata od posadzenia . Zapewne się ukorzenil bo w porównaniu do ubiegłej wiosny ma mega duże i dużo liści .
Agania super, że nam tak ładnie żeleźniaki rosną, to piękna bylina. A kwiaty fajne do suchych bukietów.
Kordina aż poszłam z miarką do moich 5 kęp. Średnica jednej to ok 80 cm. Wysokość ok 90 cm, ale do docelowej jeszcze dużo brakuje. Ta wiosna była wyjątkowo mokra, kępy są zdecydowanie bujniejsze. No i mają chyba 3 sezon, więc też stąd ten przyrost.
Żeleźniak nie jest byliną długowieczną, warto o tym pamiętać i go podzielić w odpowiednim momencie.
Na ostatniej fotce przy żeleźniaku kocimiętka Purssian Blue. Do przesadzenia! Te proporcje
Pasuje tu większa odmiana kocimiętki lub szałwii. Bo fiolet fajnie gra z żółcią.
Tadam! Przed chwilą kurier przywiózł białe supertunie, które chcę posadzić na rabatkę z "Dłońmi". Wymarzyłam sobie białe kwiatki z zielonym środkiem.
Marzenia się spełniają!
Oczywiście, od razu ucięłam jedną gałązkę do rozmnożenia
Dorzucili mały gratisik. Bardzo miła niespodzianka
Tak wyglądają płyty na brązowe wstawki. Mają chłodny odcień, chciałam trochę cieplejszy i myślałam, że się pomylili ale jednak nie. Emuś kupował, podobały mu się to wziął
Teraz jest mocne światło ale taki to produkt Zdjęcie też nie oddaje do końca koloru
Będzie konsekwentnie z salonem bo też mam połączenie z podobnymi płytkami