Patrzcie jakie potwory dziś dostałam!!!
Stipka...jedna sztuka I kawałek gracka od Agam! Dziękuję Ci dobra kobieto!
Zuźka cały czas maca tę stipę i mówi, że ma ładne włosy
1. Przeorać glebę
2. rozsypać żyzną ziemię - ponownie przeorać ziemię, wymieszać warstwy połączyć
3. poczekać aż wzejdą chwasty, usunąć je
4. przystąpić do siania trawnika a najlepiej z rolki
A teraz Iwonko paczuszka doszła. Widzisz mogłam na siebie adresować a myślałam że nie dojadę Doszła i nawet już winobluszcz i trawka posadzona
Kiepska jakość bo telefonemFajnie rozjaśniła marcinki
Mi też. Tylko chyba nie ten kolor żółtego ma Berolina. Jakiś bladzioch.
Poszłam wypielić tą rabatkę i wykopałam trzy róże w doniczki, podlałam i do cienia zadołowałam z doniczkami. Jedną zostawiłam, bo była najładniejsza i ma bardzo dużo pąków. Dosadziłam jeżówki, do jeżówek dosadziłam jeszcze jeden rząd stipy, aby w niej je utopić.
a z lewej strony zostało miejsce po jednej róży, dałam starca. Wreszcie widać perovską. Wiatrzysko jakieś dzisiaj, wszystko pochylone od wiatru.
Dziś z mężem wymodziliśmy taki układ.
Jakoś mi nie przeszkadza ta donica, którą musiałabym omijać. Będzie też ładnie się prezentować po wyjściu z tarasu.
Kupiłam dzis tez lipę-kiedyś pokazywałam jedna ukrzyżowana u mnie i Dziewczyny a pierwsza była chyba Wieloszka doradzimy bym dosadzila druga dla symetrii. I miały racje - na razie posadzona na szybko bo brak dzis czasu na więcej ale bedzie pod nią kwadratowa rabata jak pod jej sąsiadką i bedzie oczywiście tez prowadzona w kostkę. To miejsce przy placu na którym bedzie kiedyś pergola.
Mój Graham Thomas ma na młodych liścaich plamy które wyglądają jakby były jakby wilgotne czy może raczej tylko błyszcząc nie wirm co to jest i czym to opryskać.
Dwa cisy biedaki z przechowalni dostały miejsce obok starszego kolegi- mniej kształtnego ale w duzo lepszej kondycji. Bedą musiały sie wyrównać wyglądem. Wkopałem tez przegrodę w ziemie doa rozrastającej sie nadmiernie wydmuszkach, rozsadzilam ja szerzej (dotąd rosła tylko za różą) a przed hakonenoosadzilam mini konwalniki. A ze rabata z kamyczkami to nie było to wszystko takie łatwe....