Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Rododendronowy ogród II. 21:14, 30 mar 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

prześliczne!!! te na drugiej focie to chyba świeżo sadzone
Asi ogródek pod świerkami 21:09, 30 mar 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Patrzac na zdjecia trudno mi ocenic odległości na które trzeba zwracac uwagę bo rh rosna duże.Pod świerkiem to nie jest wymarzone miejsce dla rh bo on ma płytko rozłożone korzenie i bedzie zabierał roslinom wode ale jeśli udało Ci sie je posadzic to myśle że korzeni nie ma tak dużo. Gatunki wybrałas dobre ale jest pytanie czy te z przodu nie zasłonią tych z tyłu za kilka lat. Jak już pisałam nie ocenię dobrze tego po zdjeciach , musisz sama na nie pod tym katem popatrzec. Nie dawaj w tym roku im nawozów doglebowych , niech się dobrze ukorzenią.No i kora. Ogród jest Twój i zrobisz jak uważasz ale ja kory nie daję , moim zdaniem to główna przyczyna chorób rh.

oooo Bożenka też mi ta kora w oczy wlazła... w uiegłym roku sadziłam rh według zaleceń Bożenki i też nie nawoziłam. W tym roku dopiero nawóz dostaną
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:19, 30 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
a macałaś go? wygląda fajnie, też by mi pasował

Dziewczyny ja mam wprawdzie inny dywan, ale mogę polecić tę markę, jestem zadowolona:

http://www.vellahome.pl/dywan-comfort-antrazite-linie-design-antracytowy.html
Asi ogródek pod świerkami 14:41, 30 mar 2015

Do góry
Ja sie nie znam ale czytałam, ze roślin nie powinno sie nawozić zaraz po posadzeniu, ze musza odbudować to co pod ziemią nie nad... Zobacz na przykładzie tego zdjęcia jak wyglądają przesadzanej bukszpany, wyraźnie widać które były przesadzone
Asi ogródek pod świerkami 14:13, 30 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
daj im chwilę na złapanie oddechu. Ich kolor raczej normalny jest, tzn wiadomo, że na plantacji nie suplementują szczególnie i widać braki potasowe. Ja bym je tak zostawiła co najmniej miesiąc tylko trzeba pamiętać by podlewać.
zerknij u mnie na zawijasowej, przesadzałam w tamtym roku bukszpany i celowo ich wogóle nie nawoziłam w tamtym roku, by w korzenie poszły nie w liście. Też mają podobny odcień

Kurcze a ja myślałam, że właśnie tym bardziej trzeba je podkarmić po tej przeprowadzce , odczekam w takim razie i oczywiście szefowo będę podlewać .
Rododendrony już opryskałam magiczną miksturą Bogdzi, bo wyczytałam , że już na początku marca dziewczyny pryskały.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:08, 30 mar 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

No teraz to poleciałas .....
ale ekologicznie ja mam kiepską ziemię VI klasa muszę się wspomagać.
Asi ogródek pod świerkami 14:05, 30 mar 2015

Do góry
daj im chwilę na złapanie oddechu. Ich kolor raczej normalny jest, tzn wiadomo, że na plantacji nie suplementują szczególnie i widać braki potasowe. Ja bym je tak zostawiła co najmniej miesiąc tylko trzeba pamiętać by podlewać.
zerknij u mnie na zawijasowej, przesadzałam w tamtym roku bukszpany i celowo ich wogóle nie nawoziłam w tamtym roku, by w korzenie poszły nie w liście. Też mają podobny odcień
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:01, 30 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
aaaa dodam że ja używam też biohumus, jedna bańka to 2,5 tony obornika rzekomo mogę zatem śmiało powiedzieć, że rozrzuciłam 7 ton obornika w tym roku

No teraz to poleciałas .....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:57, 30 mar 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Aneto, przepis na hakone poproszę. Jak ona jest i jak o nią dbasz. Ile ma lat. Czy ją trzeba często odmładzać?

musiałabym chyba poszperać mocno w starych zdjęciach
kupowałam je wiosną 2012 lub latem 2011 , w tamtym roku jak zmieniałam zawijasową to pytałam Finkę o nią na podstawie zdjęcia

powiedziała że to chyba Aureola
Te duże kępki były takie jak te malutkie przy lini kamyków. Chciałabym utworzyć w tym miejscu taką włochatą poduchę. POki co nie wiem jak zachowuje się w perspektywie dłuższej niż te 3 lata. Jak się rozrośnie nadto, będę sadzonki sprzedawać

jak dbam? nie robię nic szczególnego, dostanie czasami florowitu przy tzw okazji, i woda, nic więcej. Na zimę zostaje z liśćmi, wiosną nisko przycinam.

Taka sama poducha marzy mi się pod cisowym bosajem
Asi ogródek pod świerkami 13:42, 30 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
ja bym ich teraz jeszcze nie nawoziła, daj im szansę trochę się ukożenić, podsadziłabym też tę pierwszą kulkę małymi bukszpanami od dołu bo raczej się nie zarośnie.
edit. widzę, że już żwirem zasypanę, być może lepiej te doły wyglądają po zasypaniu

Aneto ile im dać tego czasu jeszcze?
Miejsko & sielsko 13:25, 30 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
pogoda potrzebna dla lepszego samopoczucia nawet jak się ogrodowo nic nie robi
Wspieram koleżankę, która też walczy. Jest po 10 chemii i z każdą kolejną jest lepiej, bliżej celu

Oj tak, pogoda ma duży wpływ
Masz dzielną koleżankę !
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:59, 30 mar 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)
Jak iryski zakwitną będzie bardzo ładniePozdrawiam cieplutko
zobaczymy pogoda w tym tygodniu ma nas nie rozpieszczać
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:58, 30 mar 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

taka czarna?
no bo to zdjęcie po deszczu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:49, 30 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
to kora drobno mielona

taka czarna?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:44, 30 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

taaak, on jest b. gruby, mięsisty. ma chyba ponad 3 cm grubości. jest piękny
warkocze te duże są
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:40, 30 mar 2015

Do góry
takie tkane po taniości to w I znajdziesz chyba
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:35, 30 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
ja mam upatzony dywan- jest cudny, bardzo porządny, ale odpada- cena. Wrzuce Co go jednak, bo y masz nadludzkie zdolności, może jak się spodoba to znajdziesz go za 305 ceny, albo sama utkasz, ewenualnie M.
http://www.nap.com.pl/shop/tekstylia/dywany/982-dywan-dream-ligne-pure.html
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:33, 30 mar 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

podrzuć kilka razy mimochodem jakąś uwagę..może po jakims czasie stwierdzi że to On podjął decyzję że z tym co trzeba zrobic
to najbardziej skuteczny sposób na faceta
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:31, 30 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

tylko kilka pierwszych starć, nie trać wiary we mnie.

Miejsko & sielsko 12:28, 30 mar 2015

Do góry
pogoda potrzebna dla lepszego samopoczucia nawet jak się ogrodowo nic nie robi
Wspieram koleżankę, która też walczy. Jest po 10 chemii i z każdą kolejną jest lepiej, bliżej celu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies