Bardzo proszę o pomoc. Mam 4 świeki serbskie posadzone w kwietniu. Wsztstko było z nimi ok, miały ładne przyrosty, po czym jednemy z nich usech przewodnik. Pryskałam na grzyba i na ochojnika i proces się zatrzymał. Teraz to samo zaczyna się pojawiac na kolejnym świerku. Co moge z tym zrobić?
Teraz te malutkie przyrosty są już całkowicie brazowe i suche https://www.ogrodowisko.pl/watek/4823-ogrod-na-batuty?page=27
Aniu, akant u Ciebie w glinie rośnie czy dawałaś mu w korzonki coś lżejszego? Mam dwie sadzonki z siewu ubiegłorocznego, ale maleńkie są, nie chcą róść. Przesadziłam w tym roku, dalej stoją, uparte jakieś.
Dziękuję za miłe powitanie Wiele jeszcze pracy przede mną. Ciężko amatorowi tak od zera zacząć, no ale chęci są. Patrzę na wasze piękne ogrody i jestem autentycznie zachwycona. Cieszę się że znalazłam się w tak profesjonalnym i pozytywnie zakręconym towarzystwie z Panią Danusią na czele Roślinki śnią mi się po nocach Już niebawem wstawię parę nowych fotek. Pozdrawiam serdecznie.
Ela ja mam dużo lawendy i rózne odmiany jeszcze poluję na różową
w ubiegłym roku w obi były dziesięciopaki za 4,99
wzięłam dwa...
ta lawenda viva jest wysoka i cudnie pachnie
ja już część wycięłam i suszę
z lewej istniejacy buk+ berberys admiration, potem borówki podsadzone wrzoścem żółtym, potem ambrowiec. Na wprost brzozy z istniejacymi limkami i ML + rozplenice + zurawka berry smoothie. Przed domkiem świerk kaukaski i może kulkowisko z duzymi kulami i trawy?
Nie wiem , czy Wy też tak macie, ale ja mam nieodparte wrażenie ,że non stop musi się cos dziać...tak jakby stan pt .spokój nie miał wcale prawa bytu ledwo po tych wczasach wszystko przez ślimory zeżarte , jeden buks mega chory i rodek tez to jeszcze pęka mi drewutnia ....jak ją robiliśmy ...to wiecie , masa wydatków związanych z zagospodarowaniem domu i tak też drewutnia poszła po najniższych kosztach... I teraz pęka nam dach tak więc znowu w weekend mamy zabawę
Nooo zobaczcie sami...katastroffffa
Ale za to może będzie okazja do przeróbki drewutni na model mojej drewutni marzeń
Coś a' la taka.......aaaaaa...świątynia dumania w polączeńiu ze składem drewna
Na górze i tak zostanie zielony dach a koloru bedzie brązowego ...... mam nadzieję ,że się uda