Tawułki od Oli już zaczynają kwitnąć, na zdjęciach trochę zabłocone - zdjęcie zrobione po ostatnich burzach. Powinnam je wykąpać przed zrobieniem zdjęć
Wisienkami już się chwaliłam Ciągle nie posadzone Ale mojej tujowej kulki samoróbki jeszcze chyba nie widzieliście. Na razie stoi od północnej strony, żeby zbyt szybko nie wysychała, podsadziłam ją trzmielinką Jest jeszcze mała bo uciachana z brzydkiej tuji wiosną, ale już widzę, że się zagęszcza
Aniu jestem wielbicielką Twojego wspaniałego kunsztu ogrodowego,obserwuję Twój raj od dawna i podziwiam,pozdrawiam razem z moim mężem,który jak zauważyłaś jest sprawcą zaistnienia naszego ,,ogródka,,na ty FORUM ,
Mam taką hortensję... szału nie ma. Kupiłam jako Anabelkę, ale mam wątpliwości, bo kwitnie dziwacznie. Kwiaty przypominaja kwiatostany dziekiego bzu. Co to może być za odmiana?
Witam!
Właśnie powiększyliśmy posiadaną działkę o około 3 ary. Jak widać na załączonym zdjęciu wygląda ona nieciekawie. Jest całkowicie porośnięta chwastami, do niedawna były tam również niewielkie drzewa, które zostały przycięte. Teren w zamierzeniu ma stanowić dla nas działkę rekreacyjną. Jak powinniśmy się za to zabrać? Jakie prace wykonać już teraz/jesienią, aby na wiosnę gleba była jak najlepiej przygotowana do organizacji ogrodu? Z góry dziękuję za wszelkie porady.
Połączenie kopytnika z citronelkami to efekt mojej miłości do kopytek Jestem ambasadorka kopytnika na O.
W projekcie były bordowe żurawki, ale strasznie mi się to gryzło ze sobą.
Tak wyglądała po założeniu ta rabata:
Jest zimozielony i zadarniający.
Jeszcze nadmiaru nie usuwałam, ale czas już po temu.