Tawułki od Oli już zaczynają kwitnąć, na zdjęciach trochę zabłocone - zdjęcie zrobione po ostatnich burzach. Powinnam je wykąpać przed zrobieniem zdjęć
Taka mała to ona nie jest... Jest bardzo ładna. Ja w zeszłym roku kupowałam paskudne bo innych nie mogłam dostać. Ta jest ok a jak się zagęści będzie śliczna. Kanny bardzo ładnie wyglądają na tle pęcherznic
Karolu do gruntu oczywiście pójdzie, szykuję ją na frontową rabatę, a w sierpniu mam mieć robioną kanalizację więc ciągle się wstrzymuję z przodem ogrodu. Ale roślinki już zbieram Na razie w doniczkach, zobaczę jeśli nie zdążę posadzić to będzie zadołowana na zimę. Gdzieś czytałam, że lepiej pozwolić roślinie sie ukorzenić w doniczce niż ją ciągle przesadzać. Ja ją wykopałam na wiosnę z gruntu i wsadziłam do doniczki (bo nie mogła rosnąć w poprzednim miejscu)więc teraz może niech w korzenie pódzie i nabierze mocy
Też bym poczekała, ale bałam się, że mi je sprzątną sprzed nosa. Pozostałe były strasznie krzywe. Na razie rosną w doniczkach, w cieniu, często je podlewam. Czekam na niższe temperatury z wysadzeniem.
Hej Viola Dawno mnie u Ciebie nie było, a tu wątek pędzi jak nie wiem co Fajne masz te floksy, i wisienkami też się zachwycam. Ja miałam w tym roku wpadkę z wiśniami. Kupiłam i posadziłam 3, potem mi wszystkie padły. Gość w szkółce mi wymienił na nowe, ale nie miał już wysokich jak chciałam. No i taka jestem nie do końca zadowolona. Twoje piękne są