Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

Viola 17:22, 28 lip 2015

Tawułki od Oli już zaczynają kwitnąć, na zdjęciach trochę zabłocone - zdjęcie zrobione po ostatnich burzach. Powinnam je wykąpać przed zrobieniem zdjęć
inag 18:29, 28 lip 2015

Taka mała to ona nie jest... Jest bardzo ładna. Ja w zeszłym roku kupowałam paskudne bo innych nie mogłam dostać. Ta jest ok a jak się zagęści będzie śliczna. Kanny bardzo ładnie wyglądają na tle pęcherznic
Ewa777 18:46, 28 lip 2015

Viola napisał(a)
Wisienkami już się chwaliłam Ciągle nie posadzone Ale mojej tujowej kulki samoróbki jeszcze chyba nie widzieliście. Na razie stoi od północnej strony, żeby zbyt szybko nie wysychała, podsadziłam ją trzmielinką Jest jeszcze mała bo uciachana z brzydkiej tuji wiosną, ale już widzę, że się zagęszcza

Śliwy ogromniaste A kuleczkę też niezłą zrobiłaś
Karol99 20:19, 28 lip 2015

Tuja bardzo fajna, a z roku na rok będzie co raz piękniejsza.
Ona zostanie w donicy czy planujesz wsadzić ją do gruntu?
bdan 08:37, 29 lip 2015

Wisienki bardzo ładne. Też mam w planie dokupić jedną do siebie, ale czekałam na niższe temperatury.

Pozdrowienia zaostawiam
Viola 17:42, 29 lip 2015

inag napisał(a)
Taka mała to ona nie jest... Jest bardzo ładna. Ja w zeszłym roku kupowałam paskudne bo innych nie mogłam dostać. Ta jest ok a jak się zagęści będzie śliczna. Kanny bardzo ładnie wyglądają na tle pęcherznic

Najważniejsze jest, że pieniek całkiem prosty, a czuprynka podrośnie i będzie git
Viola 17:47, 29 lip 2015

Karol99 napisał(a)
Tuja bardzo fajna, a z roku na rok będzie co raz piękniejsza.
Ona zostanie w donicy czy planujesz wsadzić ją do gruntu?

Karolu do gruntu oczywiście pójdzie, szykuję ją na frontową rabatę, a w sierpniu mam mieć robioną kanalizację więc ciągle się wstrzymuję z przodem ogrodu. Ale roślinki już zbieram Na razie w doniczkach, zobaczę jeśli nie zdążę posadzić to będzie zadołowana na zimę. Gdzieś czytałam, że lepiej pozwolić roślinie sie ukorzenić w doniczce niż ją ciągle przesadzać. Ja ją wykopałam na wiosnę z gruntu i wsadziłam do doniczki (bo nie mogła rosnąć w poprzednim miejscu)więc teraz może niech w korzenie pódzie i nabierze mocy
Viola 17:49, 29 lip 2015

bdan napisał(a)
Wisienki bardzo ładne. Też mam w planie dokupić jedną do siebie, ale czekałam na niższe temperatury.

Pozdrowienia zaostawiam

Też bym poczekała, ale bałam się, że mi je sprzątną sprzed nosa. Pozostałe były strasznie krzywe. Na razie rosną w doniczkach, w cieniu, często je podlewam. Czekam na niższe temperatury z wysadzeniem.
Viola 17:50, 29 lip 2015

Ewa777 napisał(a)

Śliwy ogromniaste A kuleczkę też niezłą zrobiłaś

Idę Ewa do Ciebie zobaczyć co z różami zaplanowałaś
jolka 07:40, 01 sie 2015

Hej Viola Dawno mnie u Ciebie nie było, a tu wątek pędzi jak nie wiem co Fajne masz te floksy, i wisienkami też się zachwycam. Ja miałam w tym roku wpadkę z wiśniami. Kupiłam i posadziłam 3, potem mi wszystkie padły. Gość w szkółce mi wymienił na nowe, ale nie miał już wysokich jak chciałam. No i taka jestem nie do końca zadowolona. Twoje piękne są