Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Jadwiszka 09:28, 28 lip 2015

absolutne cudo!
Margarete 17:30, 28 lip 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Ogólnie

Ostróżki się ponoć same sieją - u mnie jakoś nic się nie sieje (idę wiosną jak burza przez ogród i nie ma zastanawiania się, co tam może być). Te wszystkie są z dawnego przedogrodowiskowego siewu z nasion kupionych.

I krwiściąg jest w tej masie między mikołajkami i przegorzanami - istny jarmark kwiecia na tej rabacie:

Świetne naturalistyczne kompozycje......obrazy malowane kolorami kwiatów, owocników kwiatowych i zielenią traw......cudnie
18:27, 28 lip 2015
Pszczelarnia napisał(a)
Zebrać nasiona wystarczy z tego co naturze.

zamówiłam w necie nostrzyka ...tyle co ...nie mam pojecia jak go rozpoznać w naturze ...ja obok siebie raczej mam wszystko- ...tylko się nie znam

przed wejście przyszedł do mnie bluszczyk kurdybanek ...tak mniemam !...ale kupuję w ziołowym bo się nie znam

wynalazłam ksiazke o ziołach Klimuszko ale żeby zioła sobie nazbierać to nie takie Hop-siup

liscie brzozy, mniszka, pokrzywę bławatki, ...ale reszta to mnie pokonuje.

Joku 20:03, 28 lip 2015

Ewa, pytałaś u mnie o Ascot, podoba mi się, nawet bardzo. Ale jestem na etapie kiedy podoba się każda róża, która zakwitnie we własnym ogrodzie . Kojarzy mi się z kształtem róż jakie widuje się na obrazach dawnych mistrzów. Kolor czerwony (malinowy?) ale nie bijący po oczach. Niewiele mogę o niej powiedzieć, to jej drugi sezon, jest maleńka. Gdybym miała wybierać, chyba zdecydowałabym się na galijki. Aha, choruje na plamistość liści.
Margarete 16:36, 29 lip 2015

Moja Ascot w ub roku mnie zachwyciła...kolorem...zapachem...pokrojem krzewu (wysoka urosła bo walczyła o słonce) a w tym roku nie miała szczęścia, jak rozkwitła to najpierw deszcz zniszczył 2 czy 3 trzy kwiaty zanim sie rozwinęły zrobiły sie brązowe i brzydkie, a potem kolejne kwiaty trafiły na upały i słonce je troche poprzypalało. Teraz czekam na drugie kwitnienie, zobaczymy...
ka1sia 16:57, 29 lip 2015

Ewo, ogólnie i w szczegółach... zawsze zachwyca buziaki!
Madzenka 20:16, 29 lip 2015

Kupuj Ascot w ciemno, malinowo-purpurowe piłeczki zebrane w jednym pąku, piekne pionowe łodygi z kwiatem na szczycie
siakowa 11:08, 30 lip 2015

Ewa masz jakies zdjęcia z kwtitnięcia i obecne gruszy drobnoowocowej?
lojalna_ 15:45, 30 lip 2015

Madzenka napisał(a)
Kupuj Ascot w ciemno, malinowo-purpurowe piłeczki zebrane w jednym pąku, piekne pionowe łodygi z kwiatem na szczycie

To takie moje kolory zaraz sprawdzam co to
lojalna_ 15:46, 30 lip 2015

Wacham zagladam , u Ciebie to mozna wypoczac .....cudownie jest moze przyjade okna umyje co by jeden dzien dluzej posiedziec na łanach kwiatow